Fursecuri cu gem

de Mitinita in Prajituri, 6 Dec 2014 | 5486 vizualizari

 

De sarbatori, aceste fursecuri sunt nelipsite si sunt foarte indragite de copii

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie sau un zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 0 lingurita si jumatate de praf de copt
  • varf de cutit de sare
  • gem de caise
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem:

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.

Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.

Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele de biscuiti. Daca aluatul este prea moale, lasati la frigider 30 de minute sau pana se intareste.

Se coc la cuptor 10-15 minute sau pana cand devin usor maronii. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin.

Dupa ce se racesc, se lipesc cate doua fursecuri cu gem. Se pot decora si cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu lamaie pentru Craciun