Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )

de RoXx in Dulciuri, 9 Noi 2015 | 8319 vizualizari

 

Reteta nr. 90 este una speciala . Un desert indian de vis !

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele avem nevoie de :

  • 50 gr. faina
  • 200 gr. lapte praf
  • 25 gr. bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite unt nesarat
  • 50 ml. lapte
  • ulei pentru prajit

Pentru sirop :

  • 200 gr. zahar
  • 400 ml. apa
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 pastai de cardamom intregi
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  • 3-4 fire de sofran
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulab Jamun ( Gogosi Indiene ):

Pentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp in care se pregateste siropul. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul ,zeama de lamaie si pastaile de cardamom si se pune pe foc la flacara medie. Dupa ce a inceput sa fiarba,se da flacara la minim si se lasa sa fiarba. Intr'o oala suficient de mare se pune uleiul pentru prajit in asa fel incat gogoselele sa pluteasca (ele se vor umfla putin cand se prajesc) . Se formeaza bilute mici din aluat si se pun la prajit in uleiul incins. Se amesteca printre ele pentru a se rumeni uniform. Cand sunt gata,se scot pe servetel de hartie pentru a absorbi orice exces de ulei. Se opreste focul la sirop,se pune apa de trandafiri si sofranul, si se pun gogoselele peste el. Se acopera cu un capac si se lasa cam 30 de min pentru ca gogoselele sa absoarba siropul( ele isi vor dubla volumul) Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuga cu alune de padure