Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI304
Retete / Dulciuri

Desert muffins cu fructe

In Prajituri la 26 Sep 2021

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Se amesteca cu un tel. Intr-un alt bol se bate oul si se...

Desert budinca cu lapte si tapioca

In Dulciuri la 26 Sep 2021

Se pune laptele la fiert, apoi se adauga zaharul si tapioca. Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana cand se ingroasa, apoi se lasa deoparte 10 minute, se orneaza si se serveste. Daca preferati, se poate raci bine inainte de a...

Budinca de chia cu iaurt

In Dulciuri la 29 Noi 2020

Se pun aptele, iaurtul si semintele de chia intr-un bol de sticla. Se adauga miere, dupa gust. De asemenea, se pot adauga si arome, cum ar fi vanilia sau menta, dar si fructe de sezon. Se amesteca si se lasa la frigider peste noapte. Se serveste simplu sau cu fructe. Pofta buna!

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 29 Noi 2020

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de...

Desert prajitura Rudi cu branza si cacao

In Prajituri la 29 Noi 2020

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate din aluat, se adauga umplutura de branza, iar deasupra se pune restul de aluat. Aluatul se poate...

Desert papanasi

In Dulciuri la 29 Noi 2020

Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza Se framanta un aluat omogen, care nu se lipeste de maini. Aluatul se imparte in 4 bile mari si 4 bile mici. Bilele mari se modeleaza...

Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa

In Dulciuri la 29 Noi 2020

Cum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele. Se pune nuca macinata, apa, esenta de vanilie si se framanta un aluat omogen. Aluatul se acopera cu folie alimentara...

Desert rapid cu prune Crumble

In Dulciuri la 18 Sep 2019

Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot samburii. Se asaza in forma de copt de 20 cm.. Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor. Se tin la cuptor cam 30 de minute sau pana prunele incep  sa se inmoaie. Se serveste calda sau rece, de preferat cu inghetata.

Desert Islere

In Dulciuri la 26 Feb 2019

Untul se mixeaza cu oul, se adauga treptat smantana, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie de aluat de aproximativ jumatate de cm grosime si se taie cercuri de marime egala cu ajutorul unui...

Desert vafe

In Dulciuri la 26 Feb 2019

Intr-un bol se adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca. In alt bol se pune untul, ouale si laptele si se amesteca bine. Compozitia lichida se adauga in bolul cu ingrediente uscate si se amesteca usor cu un tel. Se lasa deoparte 5 minute....

Desert clatite pufoase cu ciocolata

In Dulciuri la 16 Ian 2019

Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea. Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca. In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina. Se pune pe foc tigaia. Cand s-a infierbantat se pun cateva picaturi de ulei. Se pune compozitie...

Desert painici cu merisoare

In Dulciuri la 16 Ian 2019

Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina. Se framanta un aluat elastic. Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 12 bucati de...

Desert prajitura Rudi cu afine

In Prajituri la 12 Oct 2018

Se pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura.  In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate din aluat, se adauga umplutura de branza, se presara afinele, iar deasupra se pune restul de...

Desert chec cu visine sau cirese

In Prajituri la 12 Oct 2018

Se porneste cuptorul. Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri. Se mixeaza pana se incorporeaza....

Desert placinta dulce cu branza

In Dulciuri la 12 Oct 2018

Aveti nevoie de o tava de 32 x 22 cm. Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, esenta de vanilie si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava. Se continua cu restul foilor. Uleiul,...

Blat umed de tort

In Dulciuri la 10 Oct 2018

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute. Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte. Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si se...

Desert clatite

In Dulciuri la 9 Oct 2018

Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu polonicul compozitie. Rotim tigaia ca sa ajunga pe toata suprafata ei. Lasam sa se faca pe o parte,...

Cheesecake cu ciocolata si gem de afine

In Dulciuri la 2 Sep 2018

Crusta     Biscuitii se macina marunt.      Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.     Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.     Umplutura     Gelatina...

Desert fursecuri cu gem

In Dulciuri la 26 Iul 2018

Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta plastelinei. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai...

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 11 Apr 2018

Blatul Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt...

Desert prajitura cu branza si mure

In Prajituri la 11 Apr 2018

Intr-un bol adanc punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura. In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam. Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem jumatate din aluat, adaugam umplutura de branza, iar deasupra punem restul de aluat. Dam tava la...

Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra

In Torturi la 24 Feb 2018

Blatul Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece. Crema Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de...

Desert trufe cu pudra de roscove

In Dulciuri la 31 Ian 2018

Biscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti. Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti, untul, mierea de albine, pudra de roscove, apa si esenta de rom. Untul se poate topi la cuptorul de...

Desert fursecuri cu condimente

In Dulciuri la 31 Ian 2018

Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul. Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare. Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen. Aluatul...

Desert caramele

In Dulciuri la 26 Oct 2017

Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa sa se raceasca putin si se modeleaza intr-un dreptunghi. Se taie in patratele si se impacheteaza in...

Clatite cu unt de arahide si dulceata de cirese amare

In Dulciuri la 31 Iul 2015

Se pun intr-un bol ouale, laptele, apa minerala si se amesteca cu un tel. Se adauga faina, cacaoa si sarea. Se conecteaza Panini Maker Breville la curent si se pune compozitie cu un polonic mic. Continuam pana se termina compozitia. Nu este nevoie sa ungem platanele Panini Maker-ului...

Clatite cu nuci si miere

In Dulciuri la 30 Iul 2015

Se pun intr-un bol ouale, laptele, apa minerala si se amesteca cu un tel. Se adauga faina, cacao si sarea. Se conecteaza Panini Maker Breville la curent si se pune compozitie cu un polonic mic. Continuam pana se termina compozitia. Nu este nevoie sa ungem presa aparatului Panini Maker...

Clatite cu crema ganache

In Dulciuri la 28 Iul 2015

Mai intai pregatim ganache-ul. Incalzim frisca la bain marie (la aburi). Se poate si la microunde. Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati pana cand acestea se topesc. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider. Cand s-a racit se bate cu mixerul. Se amesteca intr-un bol ouale, lapte...

Felii Nanaimo

In Prajituri la 30 Apr 2015

Baza Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza cu spatula sau cu mana. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau pana cand s-a...

Cozonac floare cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 23 Mar 2015

Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai...

Afisate 1 - 30 din 198 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]