O reteta simpla si delicioasa de cartofi aurii care cu siguranta va fi apreciata de toti cei care vor gusta din acest preparat...
Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau in bucati mai mari decat pentru cartofii pai. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert dar nu se lasa sa fiarba in totalitate ci doar sa fie fierti usor pentru ca ei se vor mai face si la cuptor. Se pun apoi intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa.
Intre timp, pregatim un bait din ulei de masline, oregano, busuioc, boia de ardei dulce, chilli, sare si piper.
Pregatim o tava in care punem hartie de copt cat sa treaca putin peste margini.
Punem cartofii scursi de apa in tava si turnam peste ei baitul de mai sus iar apoi se amesteca bine sa ajunga condimentele peste toti cartofii.
Se introduc la cuptorul preincalzit si se lasa timp de aproximativ 30 de minute pana cand se rumenesc frumos.
Inainte de a scoate cartofii, presaram peste ei cascaval si mai lasam tava 5 minute la cuptor pana se topeste frumos cascavalul.
Se servesc fierbinti.
Pofta buna !
1
se poate adauga spre final usturoi feliute sau tocat marunt pentru un plus de aroma si savoare.