Desert papanasi

de Mitinita in Dulciuri, 29 Noi 2020 | 6697 vizualizari

 

Reteta de papanasi a Oanei, o reteta pe care am facut-o de multe, multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 240 gr faina
  • 1 ou
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lamaie coaja rasa
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata, pentru servit
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza
Se framanta un aluat omogen, care nu se lipeste de maini.
Aluatul se imparte in 4 bile mari si 4 bile mici.
Bilele mari se modeleaza in papanasii cu gaura.
Se incinge uleiul si se prajesc papanasii la foc mic.
Nu trebuie prajiti la foc mare, caci se vor arde la suprafata si vor ramane nefacuti la interior.
Se scot pe servetele absorbante.
Se servesc cu dulceata preferata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed