publicat la 16.03.2020
publicat la 16.03.2020
publicat la 27.08.2018
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert fursecuri Alba ca zapada
Preincalzim cuptorul la 170 grade C. Mixam ouale cu praful de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat, mixand continuu.Adaugam esenta de vanilie si uleiul treptat. Mixam putin pana se incorporeaza uleiul si adaugam faina si praful...
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Batem cu telul sau cu mixerul, ouale cu zaharul si praful de sare pana se omogenizeaza. Adaugam uleiul, iaurtul, apa minerala, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Incingem cuptorul la 180*C, cam cu 5 minute inainte de a baga prajitura in cuptor. Tapetam o tava cu hartie de copt...
Tort cu crema de vanilie si rom
Pentru blat: Batem ouale intregi cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Incorporam praful de copt cu faina si o adaugam peste oua, amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam...
Prajitura cu crema de ciocolata
Crema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale (la temperatura camerei) peste ea. Fierbi frisca pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in...
Lava de ciocolata
Punem intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel. Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem la topit pe baie de aburi. Dupa ce s-au topit le lasam putin sa se mai raceasca pentru a nu...
Rulada cu ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2 linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri. Mixam mai intai albusurile pana devin spuma, dupa care mixam si galbenusurile pana se albesc....
Inghetata de ciocolata cu stafide si rom
Intr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele. Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa clocoteasca. Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana se vor albi la culoare....
Briose cu ciocolata
Amestecam faina cu zaharul si cu praful de copt. Intr-un bol amestecam laptele cu uleiul si cu oul si le rasturnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine si adaugam cubuletele de cicocolata si esenta de portocale in cazul meu. Incalzim cuptorul si...
Biscuiti cu ciocolata
Frecam untul/margarina spuma. Adaugam restul ingredientelor si omogenizam. Tocam ciocolata cubulete si o adaqugam in compozitie. Tapetam o...
Tarta frangipane cu smochine
Lasam aluatul sa se dezghete in frigider. Pregatim frangipane-ul, punanad migdalele intr-o tava si o dam la cuptor pana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara coaja si mi-a iesit deschisa la culoare crema. Punem in robot migdalele cu zaharul si mixam....
Pere in vin
Curatam perele de coaja si le punem oala cu vin in care am pus scortisoara, zaharul, cuisoarele si jumatate de lamaie. Punem oala pe foc mic, acoperita cu un capac. Dupa 10-15 minute scoatem batonul de scortisoara, lamaia si cuisoarele si le lasam sa fiarba 1 ora. Dupa...
Ciocolata de casa cu alune
Amestecam laptele praf cu cacao. Zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute. Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si esentele, amestecam pana se topeste untul, apoi turnam peste cacao amestecata cu lapte praf....
Trufe de ciocolata
Incalzim frisca si adaugam peste ea ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Omogenizam, dupa care se adauga mierea si whisk-ul. Amestecam bine. Lasam la racit si cand ajunge la temperatura camerei , adaugam untul si amestecam. Pe un fund de lemn sau...
Tarta cu lamaie
Incalzim cuptorul la 175°C. Amestecam untul topit cu 250g faina si 65g zahar su cu un praf de sare. Rezulta un aluat moale pe care il intindem pe o hartie de copt si il asezam in tava. Il coacem un sfert de ora sau pana il vedem ca se...
Tarta cu caise
Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana devin omogene si nu se mai lipeste aluatul de maini. Il impartim in doua si il punem la frigider. Setam cuptorul la 220grade C si il pornim. Punem fructele taiate in 2 si fara samburi, intr-o tigaie la foc mic si...
Salata de fructe exotice
Curatam toate fructele si le portionam. Punem marul feliat intr-un bol si adaugam zaharul si coniacul peste el. Il lasam 10-15 minute la rece. In timpul asta feliem si celelate fructe si le punem intr-un bol. Adaugam si merele peste celelalte fructe....
Rebra - prajitura bulgareasca
Frecam albusul cu otetul si zaharul pana se transforma in bezea. Amestecam jumatate de bezea cu nuca macinata si putina zeama de lamaie. Se formeaza un aluat taricel care trebuie intins in sucitorul intre 2 foi de hartie de copt. Deasupra foii de nuca intindem cealalta...
Prajitura cu iaurt si gem de piersici
Blatul: Amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul ca la maioneza. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Incorporam foarte usor albusurile batute spuma. Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem aproximativ 25...
Prajitura de post cu mere
Dam merele pe razatoare si adaugam scortisoara si coaja de lamaie. Intr-un vas amestecam zaharul cu faina, grisul si pesmetul. Impartim margarina in 3 bucati. Ungem tava cu margarina, adaugam jumatate din amestecul de faina, Asezam peste stratul de faina jumatate...
Clatite de post cu dulceata de dude
Se amesteca foarte bine toate ingredientele. Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei, daca vi se pare prea subtire adaugati faina iar daca vi se pare prea gros puteti adauga apa Se pune aluatul la rece pentru 30 de minute. Se pun cateva picaturi de ulei intr-o tigaie,...
Tort cu crema de portocale si blat cu cacao
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri....
Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala
Crema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale(la temperatura camerei) peste ea. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute . Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in...
Galuste cu prune
Intr-o tigaie incapatoare incingem untul dupa care adaugam pesmetul. Il lasam sa se rumeneasca amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Luam de pe foc si adaugam zahar, zahar vanilat si scortisoara. Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si cat sunt...
Cheesecake cu visine
Strivim biscuitii cu sucitorul.Eu am folosit biscuiti digestivi. Topim untul in cuptorul cu microunde si il turnam peste biscuitii maruntiti. Adaugam si o lingura de zahar. Amestecam foarte bine compozitia blatului de cheesecake si tapetam vasul in care o vom...
Chec cu zahar ars
Punem 100g zahar intr-o cratita si il ardem. Exista doua variante si anume, aduagam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic reteta si gustul, sau lasam 15-20 de minute sa se raceasca putin zaharul ars si turnam laptele caldut....
Briose cu ciocolata
Amestecam faina cu zaharul si cu praful de copt. Intr-un bol amestecam laptele cu uleiul si cu oul si le rasturnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine si adaugam cubuletele de cicocolata si esenta de portocale in cazul meu. Incalzim cuptorul si pregatim briosele pentru...
Bomboane de ciocolata
Topim ciocolata amaruie impreuna cu untul pe baie de abur. Zdrobim bibiscuitii si ii adaugam peste ciocolata topita, impreuna cu zaharul pudra, nuca macinata, esenta si zaharul vanilat. Amestecam bine compozitia si formam bilute potrivite. Le dam la frigider pana topim...
Desert prajitura Boema
Blat : Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa, apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade, timp...
Bascute cu branza dulce si stafide
Punem faina cernuta intr-un castron. Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute. In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul. Adaugam si...
Musuroi de cartita
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula. Punem cele 2 linguri de ulei si apa rece si amestecam tot cu spatula....