MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala:
Crema:
Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale(la temperatura camerei) peste ea.
Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema,
Adaugi esenta o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).
Pandispan:
Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
Radem coaja de portocala si o punem peste compozitia de ou.
Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
Cand e auriu atunci este gata.
Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei.
Sirop:
Fierbem apa si adaugam peste cafeaua instant.
Adauzam zaharul si esenta de portocale, amestecam usor.
Lasam sa se raceasca.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu frisca.
Adaugam lingurita de unt si amestecam.
Asamblare:
Taiem blatul in 3.
Asezam o foaie pe un platou dar nu inainte a a pune o lingurita de crema pe fundul platoului(in felul acesta stim sigur ca nu ne v-a aluneca tortul):).
Insiropam blatul si intindem jumatate din crema de ciocolata.
Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
Insiropam si a doua foaie si intindem restul de crema.
Punm si cel de-al treilea blat, il presam peste crema si il insiropam.
Il dam la rece si intre timp pregatim glazura.
Topim ciocolata in 4 linguri de frisca
Glazuram cu ciocolata topita.
Dam tortul la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.