Lava de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 2867 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata! :)
Realizam acest lucru cu ajutorul lui Adi Hadean. Am imprumutat din bucataria lui o reteta spectaculoasa, o prajitura fina si cremoasa si cel mai important foare usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

    • 3 oua
    • 400 g ciocolata neagra
    • 200 g unt
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri faina.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava de ciocolata:

 

  1. Punem  intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel.
  2. Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem la topit pe baie de aburi.
  3. Dupa ce s-au topit le lasam putin sa se mai raceasca pentru a nu avea parte de surprize neplacute si sa se inchege oul.
  4. Adaugam ciocolata topita putin cate putin peste compozitia de ou si amestecam energic.
  5. Prajiturelele le vom pune la copt in forme de aluminiu de unica folosinta, in orice alte forme de dimensiuni mici sau si mai bine in cesti de cafea.
  6. Pentru a fi siguri ca nu se vor lipi prajiturelele de peretii formelor le vom unge cu unt din belsug si presaram zahar tos.
  7. Le bagam in cuptorul incins la 200 de grade si le vom lasa intre 10 si 12 minute, pana se crapa suprafata prajiturii.
  8. Eu recomand sa nu se depaseasca 10 minute pentru a fi siguri de reusita.
  9. Se pot servi direct din forma sau se pot aseza pe farfurioare si le putem orma cu putina frisca, inghetata sau si mai bine cu fructe proaspete.
  10. Daca va mai rama si vreti sa le consumati altadata se pot incazi cateva secunde in cuptor pentru a lichefia ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Minunata