Bascute cu branza dulce si stafide

de mihasara in Prajituri, 15 Oct 2015 | 3674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:550 g faina
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 60g unt
  • 200 g iaurt
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura:
    • 500 g branza de vaci
    • 1 ou
    • 2 lingurite gris
    • 5 linguri zahar
    • stafide
    • esenta de rom
    • coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza dulce si stafide:

  1. Punem faina cernuta intr-un castron.
  2. Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute.
  3. In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul.
  4. Adaugam si drojdia care intre timp s-a umflat si framantam.
  5. Adaugam untul topit si coaja de portocala.
  6. Framatam pana nu se mai lipeste de mana.
  7. Lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti, acoperim vasul cu un prosop curat.
  8. Cat timp se dospeste aluatul pregatim umplutura.
  9. Amestecam branza cu zaharul, oul, grisul, esentele, coaja de portocala si stafidele.
  10. Presaram faina pe masa si mai framantam aluatul pentru a scoate aerul.
  11. Rupem din aluat bucati de marimea unei mandarine .
  12. Il intindem in forma rotunda si punem 1-2 linguri de umplutura.
  13. Strangem marginile spre centru cat sa nu se vada umplutura.
  14. Punem branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 12-14 minute.
  15. Le ungem cu galbenus si le bagam in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc.
  16. Le lasam sa sa raceasca si le putem pudra cu zahar.ptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
  17. Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

15.10.2015, 12:04

mirela0911 1

15.10.2015, 13:33

Rocsi 1

15.10.2015, 21:26

Imi plac, mai ales atunci calde!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melba cu piersici