Musuroi de cartita

de mihasara in Dulciuri, 13 Oct 2015 | 8285 vizualizari

 

Sursa: www.divainbucatarie.ro

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 120g faina
    • 120g zahar
    • 2 linguri ulei
    • 1lingura apa rece
    • 1 lingura praf de copt
    • 1 lingura cacao.
    Crema:
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 500ml lapte
    • 4linguri zahar pudră
    • 250ml frisca lichida
    • 2-3 banane
    • suc de lamaie
    • 1 plic de gelatina
    • 1 pastaie de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

 

  1.  Separam albusurile de galbenusuri.
  2.  Batem albusurile tare cu zaharul.
  3.  Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula.
  4.  Punem cele 2 linguri de ulei si apa rece si amestecam tot cu spatula.
  5.  Amestecam faina cu cacaoa si praful.  de copt si rasturnam peste compozita de ou.
  6.  Omogenizam si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  7.  Coacem timp de 20-25 la 180 de grade.
  8.  Facem testul cu scobitoarea si cand iese curata, il scoatem din tava si îl lasam la racit pe un gratar.
  9.  Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet.
  10.  In timp ce budinca fierbe, punem gelatina la inmuiat.
  11.  Cand budinca este gata rasturnam gelatina inmuiata si o lingurita de unt si amestecam.
  12.  Lasam sa se raceasca si in timpul asta batem frisca.
  13. Amestecam budinca racita cu frișca.
  14.  Taiem blatul in doua pe lung si scobim putin in el cat sa incapa bananele taiate pe jumatate pe orizontală.
  15.  Curatam bananele si le punem in suc de lamaie amestecat cu putina apa, facem lucrul asta sa nu se inegreasca.
  16. Asezam bananele peste blat si punem crema in asa fel incat sa ii dăm o forma de mușuroi.
  17. Tapetam prajitura pe toata suprafata cu blatul ramas pe care il maruntim cat mai fin.
  18.  Dam prajitura la rece cateva ore dupa care o putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]