
publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Linte rosie cu muschiulet de porc
Spalati lintea si o puneti la infoiat in multa apa , minim o ora . Atentie isi tripleaza volumul. Fierbeti lintea in apa sarata 30 minute . Spalati si tocati legumele . Caliti-le usor in ulei . Adaugati lintea peste legumele prajite .Dregeti gustul cu sare si piper . Feliati...
Kafta cu seminte - chiftele libaneze
Se amesteca toate ingredientele si se dau cateva ore la rece . Puneti frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt. Formati cu mainile umezite un fel de mititei mai lunguieti, in care infingeti cate o frigaruie . Coaceti frigarule la cuptor in...
Spate de curcan cu cartofi - la cuptor
Curatati si spalat,insistand pe interior spatele de curcan . Masati carnea cu turmeric si sare . Puneti carnea +1 cana apa in tava si dati la cuptor . Curatati ,taiati jumatai si spalati cartofii . Coaceti o ora intorcand la 15 minute spatele de curcan. Cand...
Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta nr. 500
Pulpele de curca se curata , se spala . Se face un amestec din condimente ,miere, ulei,sos Worchester si zeama de la o portocala. Cu acest amestec se maseaza bine pulpele de curca si se pun la cuptor in tava in care ati pus putina apa si maciuliile de usturoi curatate la...
Placinta ciobanului -Shepherd's pie
Curatati si spalati legumele . Curatati si feliati ciupercile. Ceapa + prazul se toaca , morcovul se razuieste . Caliti usor in ulei . Adaugati carnea tocata ,ciupercile, sare , sosul worchester si cimbrul. Incorporati faina alba si sucul de rosii in compozitia de carne .Fierbeti 5 min....
Tocanita cu tacamuri de gaina
Tacamurile de gaina se curata si sespala bine si se pun la fiert cu putina apa . Ceapa si usturoiul se curata , se toaca si se adauga peste carne + sare+boia . Fierbeti si lasati sa scada apa . Supravegheati pana se prajeste carnea in grasimea proprie si se rumeneste . Serviti cu mult...
Cartofi frantuzesti cu miez de lapte
Sunca taiata cubulete se rumeneste in ulei . Adugati si prajiti usor si cartofii. Ouale crude se pun peste cartofi si sunca , amestecati . Puneti compozitia pe farfurii, asezati deasupra miezul de lapte si ouale fierte. Pe marginea farfuriei puneti smantana . Asezonati cu sare si...
Ficat de vitel cu praz
Ficatul de vitel se tine macar o ora in lapte si inca una in apa rece . Se calesc aceste legume . Ficatul se scurge de apa si se feliaza bucati mari , grosime 2 cm . Se caleste si ficatul langa legume . Cand ficatul incepe sa-si schimbe culoarea se pune un pahar de apa . Se fierbe...
Tocanita de cartofi cu carnati afumati si rozmarin
Curatati , spalati si taiati cuburi mari cartofii. Opariti carnatul si carnea .Taiati carnatul bucati de grosimea a doua degete . Spalati si curatati si taiati rondele ceapa . Caliti in ulei carnatul si carnea afumata . Adugati dupa 2 minute ceapa. Sarati,puneti...
Pulpe de pui cu galbiori si smantana
Pulpele de pui se pun macar 30 minute in ingredientele enumerate mai sus . Prajiti pulpele in ulei pana devin rumene . Curatati si spalati ceapa si galbiorii . Adaugati ceapa taiata cubulete si galbiorii. Dupa 2 minute puneti si smantana. Sarati . Serviti preparatul presarat cu...
Mancare de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu bicarbonatul . Dupa primul clocot se schimba apa . Astfel va fierbe mai repede . Acum se pune la fiert si ciolanul intreg . Legumele se curata si se spala . Se toaca de marimea si forma preferata . Scoateti ciolanul si-l feliati ....
Tocanita de cartofi cu sunculita taraneasca
Se curata si spala legumele . Sunculita taiata feli se pune la calit in ulei . Se adauga,ceapa , prazul si telina, cartofii taiati in cuburi . Se pun condimentele, sarea, pasta de ardei +apa ,cat sa le acopere. Tocanita este gata cand cartofii sunt fierti. Serviti...
Sote din inima de vitel
Inima se spala si se taie cuburi mari . Caliti usor in ulei ceapa tocata, adugati cuburile de inima +pasta de ardei . Adaugati cuburile de inima si caliti pana isi schimba culoarea.Puneti faina. Amestecati de doua ori si puneti treptat apa cat sa acopere compozitia .Sarati. Va fierbe...
Tagliolini rosii cu mazare si porc
Taiati carnea cuburi,condimentati cu: piper,ardei iute,usturoi,sare, pasta rosii. Carnea se pune tava,stropiti cu ulei,adugati 250 ml apa,dati la cuptor 40 min. Fierbeti pastele si mazarea verde in apa clocotinda sarata in aceiasi oala . Scurgeti mazarea si pastele . asezati-le pe...
Frigarui cu pui si zucchini
Portionati pieptul de pui in felii subtiri de lungimea si latimea aprox. cat doua degete. Feliati slanina de aceiasi marime. Amestecati carnea cu 50 ml ulei masline, iaurtul, sare, piper, praf de ghimbir, oregano si busuioc . Curatati si spalati legumele . Taiati legumele de marime...
Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria
Puiul bine curatat si spalat se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie interior-exterior,care il va face fraged. Condimentati cu piper, praf de ghimbir si condiment de paella. In interiorul puiului introduceti ceapa, usturoiul, lamaia ramasa si crenguta de rozmarin. Ungeti cu ulei de masline...
Escalop de porc cu ceapa si ghimbir
Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta. Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte....
Cartofi cu carnati si smantana la cuptor
-Cartofii se spala se fierb in apa cu sare .Se curata si se taie rondele . -Ceapa curatata se taie pestisori . Se prajeste in ulei cu carnatii grosi taiati rondele . -Ceapa si carnati se amesteca cu smantana , iaurtul , ouale , sare , piper si cimbru . -Intr-o tava tapetata cu unt si...
Frigarui ardeiate
Portionati carnea de porc in bucati mici [cam cat doua cutii de chibrituri ] si subtiri. Preparati cu blendarul un sos din sare . ulei , boia , piper ,. sos de soia , otet balsamic si usturoi . Amestecati carnea de porc feliata cu amestecul de condimente si...
Mazare verde cu carne
Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca , morcovul se taie rondele si se calesc usor in ulei . Se pune la calit carnea taiata cuburi potrivite .Nu uitati foaia de dafin si ardeiul iute. Adaugati pasta de rosii , faina ,amestecati usor si puneti o cana cu apa .Sarati....
Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)
Cartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru . Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale . Se pune costita , cartofii si hasmele intr-o tava se condimenteaza si se sareaza . Se stropeste totul cu otet balsamic , se pune apa cat sa...
Porc si cartofi cu ghimbir si rozmarin (la cuptor)
Pulpa de porc se taie fasii lungi de 5 cm ,se condimenteaza si costita cu sare,boia si ghimbir . Cartofii se curata , se spala se taie in opt . Totul se pune in tava se stropeste cu ulei , se sareaza putin , se aduga rozmarinul. Puneti o cana cu apa, presarati ceapa verde si dati...
Tocana picanta de pui cu ardei
Curatati ceapa si ardeiul , tocatile marunt si le puneti la calit in ulei . Puiul bine curatat se portioneaza si se adauga in vasul cu ceapa si ardei . Se adauga boia , sare , pasta de ardei iute si pasta de Kapia . Se toarna 1 cana de apa si se fierbe sub capac 20-30 min . Daca e...
Ardei umpluti cu carne si ciuperci [ la cuptor ]
Curatai ardei de codite si seminte . Pudrati fiecare ardei pe interior cu faina alba . Curatati si spalati legumele . Ceapa se caleste usor in ulei . Adugati orezul si caliti pana devine sticlos . Se pun , ciupercile taiate , cimbrul si patrunjelul taiat marunt ....
Vitel cu cartofi noi la cuptor
Legumele se curata , se spala si se taie rondele . Intr-o tava se aseaza intercalat gfelii de carne si cartofi . Legumele se presara pe deasupra . Peste carne se pune usturoiul rondele iar peste cartofi frunzulitele de rozmarin Adaugati o...
Pulpa de porc cu carnati la tava
Bucata de pulpa se inteapa cu cutitul transversal. Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn se face loc si se introduce carnatul . Se sareaza pulpa si se prajeste in ulei , bine pe toate partile pana prinde crusta . Legumele se curata , se...
Friptura la tigaie
Cartofii noi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si o legatura de patrunjel . Legumele se curata se spala si se feliaza . Pieptul de pui se feliaza bucati nu prea mari se sareaza , se prajeste la tigaie pana se rumeneste . Cand puiul e rumenit se adauga kapia ,...
Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400
Se amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un vas non -aderent se pune restul de ulei si untul . Cand acestea s-au infierbantat se prajeste bine...
Fasole scazuta cu salam
Fasolea alba boabe se curata de impuritati , se spala si se pune la fiert cu un varf de bicarbonat de sodiu . Se lasa sa dea un clocot[10 min ]. Scurgeti fasolea , completati cu apa . Adugati sare , foaia de dafin, piperul si cimbrisorul. Curatati ceapa si o taiati cubulete ....
Cartofi cu chorizo (la cuptor)
Cartofii se curata, se spala si se taie ca pentru cartofi prajiti. Puneti intr-o tava cartofii sarati, chorizo taiat feliute subtiri, condimentele si stropiti cu ulei. Dati la cuptor aproximativ 30 minute, pana devin rumeni. Serviti preparatul cald cu parmezan razuit deasupra si un mujdei...