
publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciuperci umplute cu chiftelute
Ciupercile se curata de codite si se sareaza . Branza cu smantana se amesteca cu piper si chimen . In fiecare ciuperca se pune unt cat un grauncior , o chifteluta increstata iar in mijlocul acesteia o jumatate de lingurita cu pasta de branza . Se decoreaza dupa...
Cartofi studentesti
Cartofii se curata , se spala , se taie felii mai grosute si se amesteca cu condimente , usturoi pisat si ulei . Se amesteca cu faina de malai si se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 30 min . Daca sunt rumeniti se verifica daca sunt si patrunsi .
salata boeuf
carnea , morcovul , telina , patrunjelul si cartofii se fiebin apa cu sare [ eu le fierb en-gros in oala cu aburi sub presiune legumele nu se sfarima , zeama ramane limpede si fac galuste in ea astfel am si supica ] se scurg , se lasa sa se raceasca si se taie cubulete . mazarea se...
Chiftelute cu verdeata
Verdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata , sare si piper . Se amesteca bine , la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie . Se formeaza din compozitie bilute care se prajesc in ulei incins . Pentru diversitate , jumatate din chiftelute le-am dat...
Racitura (piftie) de porc
Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda . Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea soricul taiat fasii si usturoiul...
Gustare pentru udatori
Se aseaza frumos toate ingredientele pe un platou
Oua colorate
intr-o oala se pune o laveta , oua , apa sa le acoper , sare si 2 linguri de otet . se acopera oala cu capac si se fierb ouale 30 min. la foc mic . se pun manusile protectoare ,, copilotul'' toarna cateva picaturi de vopsea , se ia oul fierbinte si se roteste bine in palme...
Gustare surpriza cu branzeturi , fructe si mezel uscat.
1. am feliat si am aranjat pe un platou toate cele de mai sus . 2. gustarea a fost insotita dupa preferinta de J.P. [adica jinars de prune ] sau lichior tiramisu .
Mic dejun duminical
1. foaia de aluat frantuzesc se dezgheata , se imparte in 16 patrate . deoarece am facut patratele prea mici a trebuit sa impart cremwustii in cate 3 .cremwustii i-am crestat la capete . pe fiecare patrat de aluat am pus o bucatica de cremwust pe diagonala si o feliuta de mozarella . am...
Oua umplute cu sunca
10 oua de spala si se fierb 10 min. sa fie tari . dintr-un galbenus se face maioneza cu ulei . ouale se curata , se taie in doua si se scot galbenusurile care se pun intr-un bol . galbenusurile se zdrobesc cu furculita , se pune 4 linguri de maioneza ,sare , piper , boia ,...
Lipie de pe Somes
carnati se prajesc . pe fiecare lipie se repartizeaza in mod egal ingredientele . decorati cu ketchup.
Cabanos in foietaj
se desfac cele doua foi din pachet [ operatiunea se efectueaza usor , foile find impaturate in folie ] fiecare foaie se imparte in 9 parti . in fiecare dreptunghi de foie se aseaza o bucata de cabanos si se ruleaza si se fac crestaturi. se presara dupa preferinta...
Omleta cu rosii si cascaval
ouale se bat spuma impreuna cu sarea si piper dupa gust , se adauga smantana si faina . intr-o tigaie se pune putin ulei si se prajeste 30 secunde rosia taiata cubulete se adauga ouale . se rade cascaval. se impatura omleta in doua si se scoate pe o farfurie. se...
Pateu cu ficat
ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere . se fierbe ficatul cu 2 foi de dafin . ceapa se taie si se caleste putin in unt . se zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare ,...
Tartine cu icre capelin si anchoise
feliile de franzeluta se dau la toaster sa fie putin prajite , se taie pe diagonala , se ung cu unt . pe fiecare felie se pune , icre [ f. putine ] sau anchoise . se decoreaza dupa gust sau inspirate pe un platou mare . la sfarsit se stropesc si cu cateva picaturi de...
Salata persana cu snitel umplut
cartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala ,fierbe , , curata , feliaza si se amesteca cu sare , otet si chimen . din...
Platou cu aperitiv rece
sunca de praga se ruleaza cu pasta de hrean mozzarella natur bilute se inteapa in scobitori , alternata cu boabe de struguri infipte intr-o chifla restul ingredientelor se feliaza si se aranjaza dupa inspiratie ,ornandu-se cu foi de salata verde , maslne si ardei
somon fumee cu ananas
ananasul se curata se taie intai in sfert apoi in feliute de 1 cm. grosime somonul se feliaza si se aseaza peste feliile de ananas se aplica la fiecare un ,,mot '' de smantana se orneaza cu codite de ceapa verde si piper