Chiftelute cu verdeata

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2010 | 5326 vizualizari

 

am vrut sa schimb gustul chiftelutelor vesnic pregatite cu usturoi ,au iesit foarte gustoase .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata porc
  • 500gr carne tocata vita
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita cimbrisor verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan
  • ulei
  • 1 virf cutit bicarbonat sodiu
  • zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu verdeata:

Verdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata , sare si piper .

Se amesteca bine , la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie .

Se formeaza din compozitie bilute care se prajesc in ulei incins .

Pentru diversitate , jumatate din chiftelute le-am dat prin susan dupa care le-am pus la prajit .

Se scot pe un servet  de hartie care va absoarbe surplusul de ulei .

TIPS-URI

1

bicarbonatul stins cu zeama de lamaie va lega compozitia si chiftelele vor fi mai pufoase .

2

doar  din greseli inveti , ardeiul , ceapa si verdeturile trebuiau date prin masina de tocat sau maruntite cu robotul , compozitia ar fi fost mai omogena .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui