Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din vin, supa de legume, uleiul de masline, mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia,...
Se curata morcovii, telina, cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Mazarea se pune si ea la fiert separat. Dupa ce sunt fierte, legumele se toaca cubulete si se pun intr-un vas. Se toaca marunt castravetii si gogosarii si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Se amesteca legumele fierte,...
Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc .Se adauga apoi untul racit si se mixeaza din nou.
Se adauga faina mixand pana la omogenizarea...
Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie felii subtiri. Se asezoneaza cu sare (vegeta) , piper si se lasa la macerat in frigider
In acest timp batem cu telul ouale ,adugam mustarul si un praf de sare (vegeta) si in cele din urma punem faina si amestecam pana compozitia devine ca o...
Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie...
Mod de preparare aluat:
Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini. Se lasa 30 minute la frigider dupa care se imparte in patru parti egale. Din bucatile de aluat se intind foi pe care le...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea, apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt....
Blat de biscuiti: Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite. Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic. Cacaua o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta se toarna peste ciocolata topita si dam cateva clocote. Se omogenizeaza...
Dovleacul se curata si se da pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se caleste pana scade toata zeama apoi se lasa la racit.
Se amesteca faina cu praful de copt, se pune margarina taiata cubulete , uleiul, ...
Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara . Se ia o foaie de placintă si se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra care se unge la fel, apoi se acoperă cu a treia foaie care ramăne neunsă.În funcție de cât de mari doriți să faceți rulourile,...
Dizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm o linguriță de zahăr si o lăsăm deoparte 10 -15 minute să crească. În acest timp fierbem restul de apă cu uleiul, zahărul,praful de sare si coaja de lămâie.Când s-a mai răcit adăugăm esența....
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Biscuitii se zdrobesc iar rahatul se taie cubulete.
Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata la foc mic. Cacao se amesteca cu zaharul apoi o desfacem cu laptele rece dupa care se pune peste ...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful crem ole de ciocolata si se mai bate un pic cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30...
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul. Punem verdeata tocata, oul si pesmetul, asezonam cu sare si piper si amestecam carnea pana la omogenizare.
Formam bile de carne pe care le aplatizam putin (cu mainile umezite) si le trecem prin faina. Dupa ce uleiul s-a...
Preparare aluat:
Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.
Se...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele, coaja de citrice iar la sfarsit faina. Daca branza este mai umeda s-ar putea sa mai fie nevoie de faina. Aluatul trebuie sa fie usor de...
Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa.
Crema: Peste cacaoa amestecata cu...
Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie.
Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se...
Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma.
Se adauga smantana , uleiul, esentele, praful de copt,sare si faina pana devine o coca buna de intins.
Se lasa la figider o jumatate de ora pentru a fi mai usor de intins.
Intre timp se curata de coaja merele, se taie felii. Intr-o cratita se...
Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie...
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, esente, praful de copt stins, coaja de lamaie si le adaugam peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus....
Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita.
Blat: Albusul cu praful de sare se...
Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar, sare, drojdie si faina se framanta o coca care se lasa o ora la crescut.
Dupa ce a crescut, se fac strudele in forma dorita, se dau la cuptor pana se rumenesc si cand se scot, se presara...
Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele si se amesteca bine. Se toarna laptele cu drojdia putin cate putin peste faina. Se framanta 10-15 minute Se caramelizeaza intr-o tava de tort sau cratita cele 10-12 linguri...
Pentru aluatul de savarine puneti faina intr-un castron, amestecati laptele cu drojdia uscata si cu zaharul si turnati-l peste faina. Adaugati apoi ouale si uleiul si amestecati alulatul cu o lingura pentru ca el va fi foarte moale. Adaugati si sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute apoi...
Merele se curata si se dau pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama. Se lasa la racit.
Se amesteca faina cu praful de copt si untul taiat cubulete,zaharul,sarea, esentele si coaja de lamaie, galbenusurile si smantana si se framanta...
mod preparare aluat:
Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza faina in unt ,apoi se adauga oul ,esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se...
1. Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul.
2. Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute...
Friptura de miel la cuptor
Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din vin, supa de legume, uleiul de masline, mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia,...
Salata a la Russe de post
Se curata morcovii, telina, cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Mazarea se pune si ea la fiert separat. Dupa ce sunt fierte, legumele se toaca cubulete si se pun intr-un vas. Se toaca marunt castravetii si gogosarii si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Se amesteca legumele fierte,...
Prajitura inteligenta
Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc .Se adauga apoi untul racit si se mixeaza din nou. Se adauga faina mixand pana la omogenizarea...
Piept de pui pane
Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie felii subtiri. Se asezoneaza cu sare (vegeta) , piper si se lasa la macerat in frigider In acest timp batem cu telul ouale ,adugam mustarul si un praf de sare (vegeta) si in cele din urma punem faina si amestecam pana compozitia devine ca o...
Sarmale de post cu soia
Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie...
Prajitura cu suc de rosii ( de post)
Mod de preparare aluat: Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini. Se lasa 30 minute la frigider dupa care se imparte in patru parti egale. Din bucatile de aluat se intind foi pe care le...
Rulada cu crema
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea, apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt....
Desert tort de biscuiti de post
Blat de biscuiti: Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite. Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic. Cacaua o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta se toarna peste ciocolata topita si dam cateva clocote. Se omogenizeaza...
Placinta cu dovleac (de post)
Dovleacul se curata si se da pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se caleste pana scade toata zeama apoi se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt, se pune margarina taiata cubulete , uleiul, ...
Rulouri de post cu nuca (sarailie)
Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara . Se ia o foaie de placintă si se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra care se unge la fel, apoi se acoperă cu a treia foaie care ramăne neunsă.În funcție de cât de mari doriți să faceți rulourile,...
Cozonac floare de post
Dizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm o linguriță de zahăr si o lăsăm deoparte 10 -15 minute să crească. În acest timp fierbem restul de apă cu uleiul, zahărul,praful de sare si coaja de lămâie.Când s-a mai răcit adăugăm esența....
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Salam de biscuiţi, reţetă de post Biscuitii se zdrobesc iar rahatul se taie cubulete. Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata la foc mic. Cacao se amesteca cu zaharul apoi o desfacem cu laptele rece dupa care se pune peste ...
Prajitura Krem a la Krem
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful crem ole de ciocolata si se mai bate un pic cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30...
Chiftelute
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul. Punem verdeata tocata, oul si pesmetul, asezonam cu sare si piper si amestecam carnea pana la omogenizare. Formam bile de carne pe care le aplatizam putin (cu mainile umezite) si le trecem prin faina. Dupa ce uleiul s-a...
Placinta cu branza sarata
Preparare aluat: Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul. Se...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele, coaja de citrice iar la sfarsit faina. Daca branza este mai umeda s-ar putea sa mai fie nevoie de faina. Aluatul trebuie sa fie usor de...
Nuci umplute
Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa. Crema: Peste cacaoa amestecata cu...
Foi de napolitana cu crema caramel
Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se...
Tarta cu mere caramelizate
Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana , uleiul, esentele, praful de copt,sare si faina pana devine o coca buna de intins. Se lasa la figider o jumatate de ora pentru a fi mai usor de intins. Intre timp se curata de coaja merele, se taie felii. Intr-o cratita se...
Tarta cu mango
Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie...
Chec
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, esente, praful de copt stins, coaja de lamaie si le adaugam peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus....
Tort cu crema de zahar ars
Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita. Blat: Albusul cu praful de sare se...
Strudel cu mere, de post
Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar, sare, drojdie si faina se framanta o coca care se lasa o ora la crescut. Dupa ce a crescut, se fac strudele in forma dorita, se dau la cuptor pana se rumenesc si cand se scot, se presara...
Cozonac Rosenkranz
Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele si se amesteca bine. Se toarna laptele cu drojdia putin cate putin peste faina. Se framanta 10-15 minute Se caramelizeaza intr-o tava de tort sau cratita cele 10-12 linguri...
Savarine
Pentru aluatul de savarine puneti faina intr-un castron, amestecati laptele cu drojdia uscata si cu zaharul si turnati-l peste faina. Adaugati apoi ouale si uleiul si amestecati alulatul cu o lingura pentru ca el va fi foarte moale. Adaugati si sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute apoi...
Placinta cu mere
Merele se curata si se dau pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama. Se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt si untul taiat cubulete,zaharul,sarea, esentele si coaja de lamaie, galbenusurile si smantana si se framanta...
Tarta cu caise
mod preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza faina in unt ,apoi se adauga oul ,esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se...
Prajitura cu nuca si fructe
1. Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul. 2. Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute...