publicat la 14.02.2016
publicat la 13.02.2016
publicat la 11.02.2016
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada cu mousse de capsuni si green sugar
Preparare blat rulada: Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Punem uleiul, esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina cernuta in crema de oua si amestecand usor cu o spatula. Punem...
Sirop de soc
Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs, apoi le rupem coditele. Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare (6 litri), o asezam pe foc si o incalzim pana ce se dizolva zaharul complet( nu trebuie sa fiarba).Dam oala deoparte si lasam siropul sa ajunga la...
Cartofi aurii cu carne de la garnita
Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute). Ii punem intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa . Dupa ce s-au...
Ciulama de pui
Pulpele de pui le curatam si le spalam, apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Cand dau in clocot, inlaturam spuma si adaugam ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare. Cand a fiert carnea, o scoatem pe o farfurie. Punem uleiul intr-o cratita si cand sfaraie...
Prajitura After Eight
Blat : Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si uleiul.La sfarsit adaugam faina, grisul , cacao si praful de copt(amestecate inainte).Albusurile le batem...
Pui pe sticla
Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si il lasam la frigider (intr-un vas acoperit) 3-4 ore. Se umple o sticla cu apa si se introduce in puiul condimentat. Se aseaza cu puiul intr-o tava in...
Mazare cu pui
Spalam pulpele de pui, le taiem pe jumatate si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand incep sa fiarba inlaturam spuma si adaugam ceapa tocata marunt , mazarea si foaia de dafin. Lasam sa fiarba totul la foc mic, aproximativ 35-40 de minute. Cand este carnea fiarta, o scoatem, o...
Aperitiv icre de fasole
Fasolea am pus-o de seara la inmuiat in apa rece. A doua zi am scurs apa si am spalat-o bine, apoi am fiert-o de doua ori cate 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma. Am aruncat apa si am spalat fasolea cu apă călduţă. Apa aruncată trebuie înlocuită...
Supa de curcan cu galuste
Spalam canea bine si o punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si le spalam Telina o dam pe razatoare, iar restul legumelor le taiem cubulete. Cand a fiert carnea pe jumatate , adaugam legumele si lasam sa fiarba...
Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj
Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina sare. Il lasam la fiert circa 15 -20 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Cand ficateii si...
Ciorba din oase de porc si smantana
Mai intai spalam oasele bine si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare. I nlaturam spuma care se formeaza. Legumele le curatam si le spalam. Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar...
Sarmale in varza murata
Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza. Varza o ...
Salata de vinete
Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare. Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un castron, si cu mixerul vertical le-am mixat adaugand 100 ml ulei,putin cate putin . Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara si cand...
Sirop din flori de salcam
1. Florile de salcam proaspat culese le-am adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci. Le-am lasat la scurs intr-o sita. 2. Am pus 1,5 l apa intr-o oala , am adus-o la punctul de fierbere,am...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Mai intai am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am adaugat treptat zaharul pudra, mixand pana acestea au devenit ca o crema. Am adaugat cate o lingura de mascarpone...
Ciorba de perisoare
Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Omogenizam bine si apoi cu mainile umezite in apa, formam...
Salata de icre cu ceapa
Am pus la fiert apa cu grisul si am amestecat cu telul pana grisul s-a dezlipit de pe marginile cratitei. Am dat deoparte craticioara si am lasat la racit. Am scos icrele din borcan si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt prea sarate le puteti trece printr-un jet de apa. Cand...
Musaca cu piure de cartofi
Pentru piure : cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. I n acest timp indepartam spuma...
Sirop de menta
Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc intr-o cratita . Dupa ce zaharul s-a topit, am pus menta, am acoperit cratita cu capac si am lasat 15 minute sa fiarba, pana menta si-a schimbat culoarea. Am scos frunzele de menta cu spumiera,...
Supa de curcan cu taitei de casa.
Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert ,in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac. Am adunat spuma atunci cand s-a format. Cand a fiert pe jumatate am adaugat telina si pastarnacul dat pe...
Tort cu mousse de ciocolata
Blat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir...
Spaghete cu chiftele în sos vânătoresc
Chiftele : peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoare,usturoiul pisat, pesmetul, oul, verdeata, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Cu mainile umede formam chiftele pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incalzit, pentru cca 25-30...
Învârtită cu dovleac
Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul. Se pune faina intr-un castron, se face o gropita in mijloc unde se toarna apa calduta, oul batut cu...
Tort aniversar cu trei creme
Blat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir...
Tochitura
Pulpa de porc si carnea afumata se taie cubulete potrivite, iar carnatii ii taiem rondele de 2 centimetri. In uleiul incins punem ceapa taiata solzisori. Dupa ce se inmoaie putin punem pulpa de porc , amestecam bine si lasam sa se inabuse. Dupa ce s-a inabusit adaugam carnea afumata...
Toba de pui si porc
Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii. Pulpele spalate si taiate pe jumatate le-am pus la fiert la bain-marie . Pentru fierberea pulpelor...
Tort Diplomat (de Pasti)
Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina ,care a fost inmuiata 15-20 minute in 150 ml apa rece..Cand se raceste,se adauga 500 ml frisca (batuta)...
Clatite cu ficatei si piept de pui
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase. Mie mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea tigaii folosite. Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii si pieptul de pui, care au...
Placinta cu mere si dulceata de visine- de post
Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea , apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula.Se lasa la odihnit cam 30 de minute , dupa care il framantam putin pe planseta infainata. Merele le curatam si...
Pasca cu aluat
Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească pana isi dubleaza volumul...