Gicuta

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 17.03.2014

RETETE178
PRIETENI410
Retete

Tarta cu piept de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2015

Preparare blat: Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul (albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem un aluat omogen. Impachetam aluatul in folie alimentara si il punem in frigider timp de 30 minute....

Gogosi

In Dulciuri la 12 Aug 2015

Dizolvam drojdia in 3   linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie ,...

Cornuri pufoase cu rahat

In Dulciuri la 11 Aug 2015

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si   adaugam drojdia in el sa se dizolve. Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si framantam bine adaugand treptat laptele cu drojdia. Aluatul trebuie framantat 15-20 de minute....

Ardei iuti in otet

In Conserve la 11 Aug 2015

Ardeii spalati si scursi ii asezam in borcane curate. Ii punem intregi sau taiati . Facem un amestec din apa, otet ,sare si zahar si il punem la fiert. Când fierbe oţetul şi s-a dizolvat sarea si zaharul, turnam peste ardei amestecul fierbinte şi inchidem borcanele cu capace ....

Cum se face sucul de rosii pentru iarna

In Conserve la 11 Aug 2015

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul. Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii. Sucul obtinut l-am fiert la foc mic( aproximativ 4 ore) intr-o oala de tuci,pana a scazut la jumatate. La jumatatea fierberii, am...

Inghetata cu pepene galben

In Dulciuri la 10 Aug 2015

Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam sucul de lamaie. Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.  Crema astfel obtinuta o punem intr-un vas cu capac si o dam...

Ardei umpluti cu carne

In Porc la 10 Aug 2015

Carnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat. Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper. Omogenizam bine si dam deoparte. Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii punem la scurs. Luam cu o lingurita din compozitia...

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

In Porc la 19 Iul 2015

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se rumeneasca.  Adaugam ceapa tocata marunt si o calim pana se inmoaie bine ,la foc mediu.  Turnam supa si fierbem sub capac, pana cand lichidul scade...

Varza murata cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 18 Iul 2015

 Varza am lasat-o la desarat 3 ore, in apa rece.  Am pus intr-un tuci untura  si cand s-a incins am adaugat ciolanul taiat bucati potrivite(am ales partea cu mai multa grasime a ciolanului). L-am lasat pana s-a rumenit usor, apoi am adaugat varza tocata marunt si le-am calit...

Desert placinte "poale-n brâu"

In Dulciuri la 18 Iul 2015

Aluat : Punem drojdia la inmuiat cu 4-5  linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea. Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte. Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele...

Prajitura marmorata cu visine si bezea.

In Prajituri la 17 Iul 2015

Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja de lamaie,esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de...

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 15 Iul 2015

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate (se pot lasa si intregi). Cartofii curatati si spalati ii taiem in bucati potrivite. Condimentam pulpele si cartofii cu boia, busuioc, oregano, sare si piper dupa gust. Intr-o tava asezam cartofii si peste ei pulpele de pui. Turnam apa (supa) cat sa...

Crap prajit cu malai

In Crap / Caras la 14 Iul 2015

Pestele se curata de solzi si intestine, apoi se portioneaza. Se sareaza si se lasa 10-15 minute. Se da prin malai si se prajeste in ulei fierbinte pe ambele parti. Se scoate pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se serveste cu mamaliguta si mujdei de...

Salata de fasole galbena cu maioneza

In Salate la 12 Iul 2015

Curatam pastaile de fasole si le spalam. Intr-o oala punem apa si un praf de sare si cand  incepe sa fiarba, punem pastaile. Dupa ce s-au fiert, scurgem apa si le punem  intr-o strecuratoare  la scurs si le lasam sa se raceasca. Cand se racesc le taiem bucatele mici, adaugam peste...

Tocanita cu galuste din faina

In Mancaruri cu carne la 12 Iul 2015

Carnea spalata o punem  la fiert cu un praf de  sare si frunza de dafin. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert pe jumatate adaugam ceapa. Dupa ce carnea fierbe in intregime, o scoatem si cand se racoreste o alegem de pe oase. Pentru galuste: Punem ouale intr-un castron...

Cheesecake cu jeleu de caise

In Torturi la 12 Iul 2015

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul si ciocolata topita si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza. Piure de caise:...

Budinca cu dovlecei si telemea

In Mancaruri de legume la 9 Iul 2015

Dovleceii, morcovul si branza  le dam pe razatoarea cu orificii mari. Ceapa o tocam cubulete. Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul. Dovlecelul il punem intr-o stercuratoare la scurs sau il stoarcem in mana. Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale...

Fasole batuta cu ceapa calita

In Mancaruri de post la 6 Iul 2015

Fasolea o punem peste noapte la inmuiat, in apa.A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia apa peste fasole, punem morcovul, o ceapa si frunza de dafin, si o lasam sa fiarba la foc mic.Dupa ce fierbe o punem la scurs si racit intr-o strecuratoare....

Placintele cu ficatei

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2015

Umputura: Ceapa tocata marunt  o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat. Cand lichidul a scazut ,condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si...

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 6 Iul 2015

Mod de preparare chiftelute: Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si boia. Formama bile din compozitia obtinuta pe care le tavalim prin faina. Le asezam intr-o tava...

Pilaf cu carne de curcan

In Curcan la 3 Iul 2015

Carnea de curcan o punem la fiert cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert, o lasam sa se racoreasca , o alegem dupa oase si o taiem bucatele. Legumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete.  Intr-o cratita adugam uleiul si cand se incalzeste adaugam...

Spaghete cu carne tocata

In Spaghete la 1 Iul 2015

In uleiul incins calim ceapa tocata marunt si usturoiul pisat pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam apoi carnea tocata si o lasam 3-4   minute. Punem   busuiocul, oregano, sare si piper. Adaugam apa si vinul,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit...

Tort pentru Andreea

In Torturi la 30 Iun 2015

Mod de preparare blat: Amestecam  migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam amestecul de migdale peste albusurile batute si amestecam usor cu spatula , adaugam si esenta de rom....

Desert tort Tiramisu reţetă originală

In Torturi la 29 Iun 2015

Tiramisu reţetă originală Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In crema de galbenusuri incorporam mascarponele rece, apoi frisca batuta, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica....

Chiftelute din dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2015

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea . Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem bine. Punem intr-un castron   dovlecei i bine scursi, adaugam telemeaua rasa, oul , mararul tocat ,  faina ,...

Fasole boabe cu ciolan

In Porc la 23 Iun 2015

 Fasolea se lasa in apa la inmuiat peste noapte  A doua zi se schimba apa si se pune la fiert . Cand apa da de cateva ori in clocot, se arunca si se inlocuieste cu alta apa calda. Schimbam apa de doua ori. Punem fasolea in oala sub presiune impreuna cu ciolanul , frunza de...

Tocanita cu ficatei (sote) de pui

In Pui la 20 Iun 2015

  Curatam si spalam ficateii si ii lasam intr-o stecurataore la scurs. Ceapa o taiem solzisori si ardeiul cubulete ( eu l-am avut cubulete congelat). Intr-o cratita, punem uleiul si cand se incinge adaugam ceapa si o lasam la calit 2-3 minute, dupa care punem ardeiul tocat. Cand...

Pulpe de pui cu fasole verde, la punga

In Pui la 17 Iun 2015

Spalam pulpele si le taiem in jumatati. Taiem marunt ceapa si usturoiul. Intr-un castron incapator punem carnea , legumele , verdeata si condimentele si le amestecam . Le introducem in punga pentru cuptor Inchidem punga si  facem 3-4 intepaturi cu scobitoarea, la...

Reteta clasica de snitele de porc cu ou si pesmet

In Porc la 15 Iun 2015

Preparare Reteta clasica de snitele de porc cu ou si pesmet Muschiul de porc se taie in felii potrivite ,apoi se bate usor fiecare felie cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare (vegeta) si piper si  se lasa sa stea 15-20 de minute.Ouale se bat cu un praf de sare (vegeta) si...

Cheesecake cu capsuni si Green Sugar

In Torturi la 15 Iun 2015

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza. Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in...

Afisate 91 - 120 din 178 retete    

Postari recente

publicat la 14.02.2016

Cozonac cu nuca

publicat la 11.02.2016

Prajitura cu crema de zahar ars

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.

 
 
 
Retete preferate
Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]