Tarta cu piept de pui si ciuperci

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2015 | 10407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • Umplutura:
  • 300 g piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 200 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua+ 1albus
  • 1/2 ardei gras rosu si verde
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si ciuperci:

Preparare blat:

Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul (albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem un aluat omogen. Impachetam aluatul in folie alimentara si il punem in frigider timp de 30 minute.

Preparare umplutura:

Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul   de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem ardeiul si ciupercile taiate cubulete si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul  lasat. Dam deoparte si lasam la racit.

Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, punem amestecul de ciuperci si piept de pui iar deasupra turnam ouale batute cu smantana sare si piper. Radem cascavalul si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana tarta se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui