publicat la 25.01.2021
publicat la 12.02.2020
publicat la 09.02.2020
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Mamaliguta in straturi
Punem la fiert in tuci apa cu sarea, apoi punem in ploaie malaiul. Tinem pe foc pana fierbe si obtinem o mamaliguta mai moale. Punem cubuletele de bacon intr-o tigaie pana se schimba usor la culoare, apoi adaugam carnaciorii. Rumenim putin apoi punem cepa si calim pana se inmoaie. Asezonam cu...
Tagliatelle cu pui si ciuperci
Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert; cand incepe sa clocoteasca punem 2 lingurite sare si pastele. Amestecam usor ca sa nu se lipeasca intre ele. Fierbem in jur de 10 minute sau atat cat sa iasa pastele fierte al dente. Pieptul de pui il taiem in bucatele mici (cca 1 cm). Punem uleiul...
Salata asortata
Spalam legumele, curatam de coaja morcovii si telina, iar gogosarii de seminte. Taiem legumele in bucatele mici - 1-2 cm, iar morcovii rondele nu prea groase. Amestecam toate legumele tocate intr-un lighean. Asezam in borcane cate 1 frunza dafin, cateva bobite de piper si cateva de mustar,...
Desert cremsnit
Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu...
Gulas unguresc
Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa, calim ceapa, pe care am tocat-o in bucati mari; dupa ce se inmoaie ceapa, adaugam morcovul rondele...
Desert cornulete cu dulceata de gutui
Din ingredientele pentru cornulete, se framanta un aluat (din aluatul framantat pentru placinta de mere a ramas un guguloi) care se intinde pe masa infainata. Se taie in niste patrate, pe care se pune cate o lingurita cu dulceata. Am tras parte peste parte si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit...
Desert placinta cu mere si scortisoara
Incepem cu merele, pe care le dam pe razatoarea mare, dupa ce le-am spalat. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, romul si scortisoara si amestecam. Lasam deoparte sa lase putin sirop. Faina o cernem intr-un castron, adaugam untura, oul, bicarbonatul si praful de copt stinse in 3 lingurite...
Desert prajitura cu nuca si ciocolata
Pentru blaturi, incepem prin a separa ouăle. Albusurile le batem spuma densă cu apa rece si cu sarea, apoi adăugăm treptat zahărul. Gălbenușurile le frecam cu uleiul si vanilia. Faina o amestecăm cu praful de copt si cu nuca. Peste albusurile bezea adăugăm gălbenușurile apoi...
Desert Prajitura cu cafea
Ouăle se freacă cu sarea si zahărul pana se fac albe si spumoase. Adăugăm untul topit, cafeaua rece, vanilia si la final faina amestecată cu praful de copt. Tapetam o tava de 30×35 cm cu hartie de copt si punem blatul la copt cca 1/2 ora. Praful de budinca si nessul il...
Sprot prajit
Sportul congelat il trecem printr-un jet de apa, apoi presaram sare. Faina o amestecăm cu malaiul si cu putina sare. Punem uleiul la încins într-un tuci. Trecem fiecare peste prin amestecul de faina cu mălai si prajim câteva minute pe ambele parti pana se...
Fasole pastai cu pui si rosii
Carnea de pui o curățăm de pielițe si o portionam. O punem la prajit in uleiul încins, pana se rumeneste usor. Ceapa o curățăm si o tocam potrivit, apoi o punem peste ceapa. Presaram sare si lăsăm să se înmoaie bine. Adăugăm fasolea verde congelata si potrivim de...
Aperitiv cornuri cu sunca
Coca gata crescuta o întindem subțire, o tăiem in triunghiuri. Ungem fiecare țriunghi cu ketchup, punem câteva fasiute de sunca, un mot de mozarella si rulam. Lasam sa creasca vreo juma de ora, apoi ungem cu ou batut, presaram oregano si mozarella si dam la cuptor pana se rumenesc...
Pizza casei
Drojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem uleiul si mai framantam vreo 5 min. Lăsăm la crescut cat timp pregătim "umplutura"....
Pancake cu unt, miere si banane
Ouăle împreună cu sarea si zahărul le batem pana obtinem o spuma densă. Faina o amestecăm cu raful de copt, laptele si untul, usor ca sa nu faca cocoloase. Adăugăm vanilia si lămâie și adăugăm usor compoziția de ouă, ca sa nu iasa aerul din compozitie. Vom obtine un...
Fasole boabe cu ciolan si legume
Fasolea o alegem, o spălăm in 3 ape si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere de vreo palma. Cand incepe sa fiarbă, aruncam apa si punem alta rece si lăsăm din nou la fiert. Mai repetăm procedeu de 2 ori, apoi punem apa curata, bicarbonatul si zahărul. Lăsăm să fiarbă vreo ora, apoi...
Desert placinta cu branza, stafide si coji confiate
Branza de vaca o maruntim cu furculita, adăugăm crema Erham, ouăle, zahărul, vanilia, coaja de lămâie, grisul, sarea, mixul de coji si stafidele si amestecăm tot. Luam câte o foaie de aluat, o pensulam cu unt, mai punem una, putin petrecută peste prima, punem compoziția de...
Desert fursecuri cu ciocolata si rom
Ouăle se freacă cu sarea si zahărul spuma. Ciocolata se topeste împreună cu untul; se lasă să se tempereze, apoi se adauga peste oua.Punem si romul. Faina se amestecă cu praful de copt si se încorporează in crema de ciocolată si ou. Lăsăm la frigider minim 2 ore....
Desert tort cu fructe
Separăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x 40 cm si dam la cuptor pana se rumenește usor. Curățăm fructele si le tăiem cubulete mici,...
Desert cornulete fragede cu smantana si untura
Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute. Între timp tăiem rahatul in bucăți lungi si subtirele. Coca o împărțim în 4 și...
Penne cu pui si legume
Punem apa la fiert pt penne. Adăugăm 2 lingurite de sare si cand fierbe, adăugăm pastele. Fierbem 12-14 minute. Între timp tăiem puiul fasiute si le prajim putin in ulei, apoi scoatem separat. Ardei ii tăiem fasii si Ii punem in uleiul in care am prajit puiul. Adaugam ceapa...
Aperitiv mamaliga in straturi
Începem mâncarea noastră cu mămăliga. Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi punem restul de mălai si lăsăm să fiarbă bine, amestecând din cand in cand. Trebuie să...
Snitel de curcan
Carnea portionata o batem cu ciocanul de sintele. Dam cu sare, piper, condimente si lăsăm vreo 10 minute sa se odihneasca. Batem ouăle cu putina sare, si praf de usturoi. Cimbrul il amestecăm cu faina, iar pesmetul il punem într-o farfurie adâncă. Trecem bucățile de carne...
Aperitiv pinguini simpatici
Fierbem ouăle in apa cu sare cca 7 minute. Lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja cu grija sa nu le rupem. Intindem cu lingura mascarpone pe o farfurie, apoi presam niste telemea rasa ca sa cream decorul de basm. Punem cate 2 oua pe o scobitoare, iar in varf plasam o jumatate...
Desert fursecuri cu alune de padure
Untul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de modelat. Lăsăm la rece vreo juma de ora, apoi formăm bilute pe care le trecem prin albus batut si...
Desert fursecuri cu cocos si ciocolata
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasă. Adăugăm cocosul, vanilia si faina iar la final, ciocolată si amestecăm usor. Cu o linguriță, punem moate din compoziția in tava cu hartie de copt. Dam la foc...
Desert prajitura Alba ca zapada
Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se odihnească la rece 30 minute. Între timp ne apucăm de crema; amestecăm faina cu zaharul...
Toba de casa
Capul de porc il curățăm, eventual mai parlim pe ici pe colo daca mai este nevoie. După ce il spălăm, punem la fiert cu apa rece, cat sa acopere de vreo palma.Tot aici punem si urechile curățate si spălate si genunchii. Punem sare, luam spuma formată, apoi adăugăm foi de fac un, boabe...
Aperitiv saleuri cu telemea si seminte
Aluatul dezghetat il tăiem fasii de cca 1 cm. Ungem aluatul cu ou batut, presaram semintele apoi razuim branza din belsug. Așezăm fasiile in tava si lăsăm la cuptor cca 20 minute. Servim cu pofta lângă o bere rece!
Painici cu lapte si cartofi
Începem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati bine. Drojdia o lichefiem impreuna cu zaharul, amestecam cu laptele caldut si cu putina faina so...
Desert tort din cozonac reconditionat
Începem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si punem cele 2 ciocolate mărunțite. Tinem pe foc si amestecăm pana se topeste ciocolata, apoi...