Desert tort cu fructe

de claudiaO in Torturi, 15 Ian 2019 | 2859 vizualizari

 

Am făcut acest tort pt Revelion.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 ouă
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriță esenta vanilie
  • Coaja rasa de lămâie 1linguriță
  • 1 praf de sare
  • Crema: 
  • 500 g frișcă lichida Hulala 
  • 200 ml smantana de frisca 
  • 200 g ciocolată alba 
  • 5 kiwi 
  • 3 portocale 
  • 1 cutie ananas 
  • 100 g mure congelate + câteva pt decor
  • Fulgi de ciocolată aurii si neagra 
  • esenta de rom 2 lingurițe
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu fructe:

Separăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x 40  cm si dam la cuptor pana se rumenește usor.

Curățăm fructele si le tăiem cubulete mici, punem esenta de rom si lăsăm cateva minute. Ciocolata alba o tocam si o punem la topit in smantana încălzită. Lăsăm să se răcească, apoi o batem bine ca sa o pufosim.  Frișcă lichida o batem bine, o amestecăm cu ciocolata si fructele scurse de zeama. Adăugăm și murele - vom obține o crema spumoasa rozalie.

Blatul racit il tăiem in 3 fasii lungi. Le umplem separat cu crema si le rupem. Așezăm ruloul in picioare formând un melc. Așezăm in continuare si celelalte fasii umplute si astfel formăm tortul nostru. Acoperim marginile cu crema si nivelul frumos deasupra, ornam pe margine cu bucatele de ciocolată neagră  deasupra punem mure si ciocolată aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas