Desert cremsnit

de claudiaO in Prajituri, 7 Oct 2019 | 2314 vizualizari

 

Initial crema era destinata unei prajituri alba ca zapada, doar ca nu am reusit foile, care au devenit niste minunati biscuiti pentru copii, iar crema am refolosit-o.
Din ciclul nimic nu se arunca, totul se transforma si refoloseste...

 

INGREDIENTE

  • crema:
  • 10 linguri faina,
  • 1300 ml lapte dulce,
  • 10 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • coaja si zeama de la 1 lamaie jumate,
  • 200 ml smantana de frisca,
  • 250 g unt 82 % grasime
  • foi de cremsnit de la Boromir.
  • Pentru decor zahar pudra vanilat.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit:

Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu faca crusta. Cand s-a racit, mixam untul moale cu budinca, vanilia, coaja si zeama de lamaie si la final punem frisca batuta. Iese o crema fina si aerata.

Scoatem foile si punem pe prima jumatate din cantitatea de crema, punem a doua foaie, acoperim cu crema si asezam la final a treia foaie. Asezam deasupra un taler gros si dam la rece pana a doua zi, pentru fragezire.

A doua zi portionam cremsnitul si pudram bine cu zahar pudra vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion