Painici cu lapte si cartofi

de claudiaO in Piine, 7 Ian 2019 | 2775 vizualizari

 

Moi si pufoase!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 3 cartofi medii
  • 200 g unt 82% grăsime
  • 2 lingurițe sare
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml zeama de la cartofi
  • 250 ml apa
  • 70 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahar
  • Seminte de mac pt decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si cartofi:

Începem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati bine.

Drojdia o lichefiem impreuna cu zaharul, amestecam cu laptele caldut si cu putina faina so o lăsăm să crească.

In lighean punem faina , maieu crescuta, piureul de cartofi, apoi zeama de cartofi si incepem sa framantam. Adaugam treptat si apa, pana folosim toata faina din vas si obtinem o coca usor lipicioasa. Mai framanam vreo 10 minute si lasam la loc cald acoperit cu un prosop,pana isi dublează volumul.

După ce a crescut, luam aluat, ii dam forma de sul si tăiem bucăți. Fiecare bucata de aluat o întindem cu mâinile unse cu ulei si bagam marginile spre interior forman chiflute. Eu le-am dat forma usor alungita. Așezăm pisicile in tava cu hartie de copt, lăsăm să crească, apoi le crestam, pensulam cu apa si presaram seminte de mac. Dam la cuptor cca 30-40 minute.

TIPS-URI

1

Se pastreaza moi mult timp datorita cartofului

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita