
publicat la 21.06.2025
publicat la 20.04.2025
publicat la 18.04.2025
Azi o să mai primești pe lângă mărire și noi comisioane care vor putea ajunge la 15% din salariul de bază. Ah scuze, cred că horoscopul ăsta era destinat nemților
Bucataras.ro
[email protected]
Amandina cu ness
Blat : Albusurile batute spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, se mixeaza pana devin o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua parti egale si se coc doua...
Gem de piersici de gradina
Curatam piersicile de coaja, le scoatem samburii si apoi le bagam la robot, mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Asezam tuciul pe foc adaugam pasta de piersici, apoi zaharul, amestecam pana se incorporeaza tot zaharul si lasam focul mic, avand grija sa amestecam din cand in cand, sa nu se...
Gem de prune
Mai intai spalam prunele,le scoatem samburii si apoi le bagam la robot si le mixam bine.Dupa aceea le punem in tuci,adaugam 1 kg zahar,amestecam si lasam sa fiarba,la foc mic,pana incepe sa scada cam de-o palma.Daca vreti mai scazut il mai lasati,la mine a fost suficient cat l-am scazut.Il asezam...
Prajitura cu cacao si nuca
Intr-o cratita punem zaharul si cacaoa,amestecam bine,apoi adaugam laptele si margarina si punem pe foc,pana da intr-un clocot.Oprim din compozitia asta o cana plina cca 270 g.Restul lasam sa se raceasca.Cand s-a racit incorporam galbenusurile.Separat batem albusurile cu un praf de sare pana...
Placinta ruseasca cu branza si caramel
Mai intai punem stafidele la inmuiat,turnand apa fierbinte peste ele.Amestecam grisul cu smantana si lasam 30 min.Separat frecam zaharul,zaharul vanilinat cu ouale pana devin o spuma cremosa si s-a topit zaharul.Peste oua adaugam branza cremoasa ( daca e nevoie o trecem prin sita sau o bagam la...
Prajitura cu alune de padure si crema de ness
Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu zaharul pana devin o crema spumoasa si se topeste zaharul.Peste galbenusuri,adaugam faina cernuta si...
Desert cu zmeura
Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei, apoi impartim foaia in 30 de patratele. Frecam galbenusul de ou cu lingura de lapte si apoi ungem fiecare patrat in parte, apoi presaram zahar brun. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam patratele in tava la distanta de 2 cm. Bagam tava la...
Prajitura cu prune
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Galbenusurile le frecam cu zaharul farin pana se topeste zaharul, adaugam faina si nuca macinata, omogenizam. 3 prune le taiem cubulete mici si le incorporam in blat, apoi adaugam albusurile si...
Tort ''nabadaios''
Blat: Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam energic pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam amidonul si otetul si mai mixam, la final adaugam nuca macinata, amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam un cerc cu diametrul de...
Clatite cu unt si dulceata de cirese amare
Intr-un bol punem cele doua oua,sarea,zaharul si untul moale si incepem sa amestecam bine,apoi adaugam faina si la final diluam cu apa de la ''chiveta'' (n-am avut nici lapte si nici apa minerala ).Asezam tigaia de clatite pe foc,lasam sa se incinga,adaugam un strop de ulei si apoi un polonic de...
Tiramisu reţetă originală, cu banane
Tiramisu reţetă originală Mai intai am frecat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit si am obtinut o textura cremoasa.Separat am batut frisca spuma tare, nu este nevoie de zahar deoarece frisca lichida este indulcita. Apoi am adaugat in galbenusuri branza mascarpone, am amestecat...
Gogosi uriase si pufoase
Intr-un castron cernem faina,in mijloc punem zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie ,galbenusurile si oul intreg.Separat,cubul de drojdie amestecat cu 2 lingurite de zahar si un praf de sare se diluaza cu lapte caldut si se rastoarna in mijlocul fainii.Incepem sa amestecam,turnand restul de...
Rulada cu crema caramel si dulceata de zmeura
Am separat galbenusurile de albusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare iar galbenusurile le-am mixat cu zaharul,pana acesta s-a topit,am adaugat si faina in galbenusuri iar la final albusurile batute spuma tare,avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente .Am tapetata...
Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 )
Foi cu nuca : Se bat 5 albusuri cu un praf de sare pana devin o spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam,la final nuca macinata si faina.Impartim compozitia in doua si coacem doua foi.Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt,turnam...
Desert prajitura negresa de post
Amestecam faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie, apoi adaugam uleiul si apa, iar la final stafidele, gemul si banana taiata rondele. Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25x35 cm). Deasupra punem nuca taiata grosier....
Prajitura cu gem asortat si bezea
Blat: Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final cele 3 albusuri batute spuma. Se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus. Se tapetataza o tava (25-35) cu...
Gem asortat
Fructele congelate le-am pus in robot si le-am mixat pana au devenit o pasta.Apoi le-am puns intr-o cratita am adaugat 1 kg de zahar si am pus cratita pe foc,cu focul mediu.Am luat spuma formata si l-am lasat sa scada cat am crezut eu de cuviinta.Am asezat gemul in borcane de 400 g -4 borcane- si...
Tortulet cu crema de banane si visine
Blat: Albusurile ( 3 in total) se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se adauga galbenusurile -2 buc-apoi faina si nuca maruntita ( am pus-o intr-o punga si cu sucitorul am maruntit-o).Tapetam forma de tort cu hartie de copt ( forma cu dimensiunea de 18 cm) si adaugam compozitia.Dam...
Prajitura ''Alba ca Zapada''
Foi: Ouale amestecate cu zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si mixam bine,adaugam si laptele iar la final amoniacul stins cu zema de lamaie si faina.Framntam o coca care sa nu se mai lipeasca de maini.Impartim coca in 3 parti egale si intandem 3 foi,care se vor coace pe fundul...
Placinta cu crema de branza
Foi: Ouale cu zaharul le mixam bine,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi apa,la final amoniacul cu praful d ecopt stins cu putin otet si faina.Omogenizam si formam un aluat suficient de care,sa se poata intinde.Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Umplutura: Crema de...
Budinca de fistic cu frisca si capsuni
Mai intai am pregatit sosul de capsuni ca sa se raceasca bine.Am ales cateva capsuni foarte coapte ,le-am pasat,am adaugat 2 linguri de zahar si apoi am pus la fiert,pana a scazut suficient.Am lasat sosul la racit. Intr-o cratita cu fundul mai gros,am pus praful de budinca,zaharul si apoi...
Prajitura cu capsuni si frisca
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, pana acesta s-a topit. Separat am topit margarina si am lasat-o 10 min sa se racoreasca, apoi am turnat-o in fir peste galbenusuri, apoi am adaugat faina...
Tort cu crema de cafea si brandy
Blat: Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si cacaoa cernute.Omogenizam bine si apoi adaugam albusurile,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Pregatim o forma de tort,26 cm, o imbracam in hartie de...
Prajitura cu capsuni
Mai intai am spalat capsunile,le-am scurs de apa pe un servet si apoi le-am taiat.Am pregatit o tava (16/22 cm) cu hartie de copt si am asezat capsunile taiate,apoi am presarat zaharul vanilat peste ele.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine...
Clatite cu sirop de fragi
Ouale,sarea,zaharul si faina se omogenizeaza,se adauga uleiul si la final laptele,ca sa subtiem aluatul de clatite. Incingem tigaia de clatite si apoi cu polonicul turnam compozitia in tigaie,rumenim pe o parte apoi intoarcem pe partea cealalta.Continuam in acest fel pana terminam...
Dulceata de fragi
Am cules fragii cu mare bagare de seama,sa nu-i strivesc .Zaharaul cu apa le-am pus pe foc intr-o cratita cu fundul mai gros si am lasat sa dea in 2-3 clocote,apoi am pus fragii si am redus focul la mic.Cand au inceput sa faca spuma,cu o lingura am adunat spuma formata.Ca sa vad daca-i suficient...
Tarta cu fragi si capsuni
Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am adaugat faina cernuta si la final albusul batut spuma tare.Se amesteca de jos in sus cu miscari lente sa fie aerat si sa...
Placintica rapida
Frecam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,adaugam branza si stafidele si omogenizam.Am tapetat o tavita cu hartie de copt (16/22 cm).Am desfacut aluatul si l-am taiat in doua bucati,una mai mare,pe care am pus-o ca baza,in tava si am turnat compozitia de branza.Deasupra am decupat...
Spuma de capsuni
Mai intai spalam si curatam capsunile de codite,le lasam sa se scurga de apa,apoi le taiem in bucati mai mici. Batem spuma albusurile,adaugam zaharul si contunuam sa batem bine.La final adaugam capsunile taiate si amestecam.Punem spuma in pahare sau boluri,ce avem la indemana si decoram cum...
Cornulete cu gem de caise si nuca
Faina cernuta o amestecam cu praful de sare si praful de copt. Separat amestecam untura cu ouale si zaharul vanilat. Apoi adaugam apa si otetul si la final faina si framantam un aluat care se poate intinde usor, fara sa se lipeasca. Imparim aluatul in 6 bile, fiecare bila o intindem cu...