Prajitura cu alune de padure si crema de ness

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Aug 2014 | 29745 vizualizari

 

In padurea cu alune ,aveau casa.....si alune,multe si bune......numai bune pentru prajituri....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 280 g zahar tos
  • 200 g alune de padure prajite si macinate
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 250 g unt cu 85% grasime
  • 130 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 lingurite ness
  • 50 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
  • Glazura
  • ciocolata neagra de la Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure si crema de ness:

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu zaharul pana devin o crema spumoasa si se topeste zaharul.Peste galbenusuri,adaugam faina cernuta si alunele macinate,apoi albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente,pana obtinem o compozitie omogena.Tapetam o tava ( 28/20 ) cu hartie de copt,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor tava si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit indreptam marginile cu un cutit bine ascutit.Marginile respective le faramitam si le folosim la crema..nimic nu se pierde..

Crema : Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul farin si cele 2 galbenusuri pana devine o crema spumoasa.Apoi adaugam nessul , alunele taiate grosier si cele macinate,iar la final marginile sfaramitate de la blat.

Asamblare:

Se aseaza blatul pe un platou se pune crema deasupra si se niveleaza,cu un cutit inmuiat in apa calda portionam prajitura.Deasupra glazuram cu ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gutui si alune