Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1819
PRIETENI332
Retete / Dulciuri

Tort ciocolatos "Leo''

In Torturi la 14 Noi 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga pe rand galbenusurile.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort cu...

Prajitura cu iaurt

In Dulciuri la 14 Noi 2014

Ouale le mixam bine cu zaharul,adaugam zeama de la portocala si punem pe foc ,pana se ingroasa. Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am lasat 10 min sa se racoreasca.Smantana cu laptele si zaharul farin le mixam bine,apoi adaugam iaurtul si omogenizam,la...

Spirala cu mere,insiropata

In Dulciuri la 11 Noi 2014

Foile de placinta le lasam la dezghetat. Apa si zaharul le punem la fiert sa scada pana ramane cca 80 ml lichid, lasam la racit. Pregatim merele. Le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Stoarcem merele rase de zeama, le punem intr-o cratita cu 150 g zahar, 2 pliculete...

Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori

In Dulciuri la 7 Noi 2014

Preparare Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem jumatate din...

Desert prajitura cu piscoturi

In Prajituri la 4 Noi 2014

Blat :  Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si omogenizam. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, le amestecam bine si le adaugam peste...

Prajitura cu prune,rasturnata

In Dulciuri la 2 Noi 2014

Prunele le curatam de coaja,scoatem samburele si le taiem pe din doua.Asezam prunele intr-o forma de silicon ,rotunda cu diametrul de 22 cm.Asezam prunele cu partea scobita in jos,adaugam peste ele 5 linguri de zahar si scortisoara.Dam forma la cuptor pentru cca 10 min,cat sa se topeasca...

Bezele

In Dulciuri la 29 Oct 2014

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,sa nu cada din castron cand il intorci.Apoi se adauga zaharul,putin cate putin si se bate bine,pana se termina tot zaharul.Din cand in cand stoartecem zeama din 1/2 de lamaie.Continuam sa batem pana obtinem o spuma lucioasa si foarte tare. Tapetam o...

Branzoaice

In Dulciuri la 29 Oct 2014

Aluat : Punem drojdia intr-un castronel,adaugam lingurita de zahar si apa minerala calduta,omogenizam si lasam sa creasca.Separat amestecam  500 g faina cu sarea si zaharul si radem coaja de la o lamaie si-o  portocala .Facem o adancitura in mijlocul fainii,adaugam...

Indiene

In Dulciuri la 27 Oct 2014

Indiene blat : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si apoi albusurile ,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam cu un pahar cu diametru de 5 cm ,12 cercuri in...

Prajitura Diplomat cu zmeura

In Prajituri la 24 Oct 2014

Blat : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu amoniacul si cacaoa. Albusurile le batem cu un praf de sare bana devin o spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente....

Tort cu spuma de fragi

In Torturi la 24 Oct 2014

Blat : Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste,adaugal uleiul si amestecam bine,apoi adaugam faina si la final albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam cu miscari incete de jos in sus pana omogenizam compozitia....

Tort ''Vali''

In Torturi la 21 Oct 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,adaugam zaharul si continuam sa batem.Apoi adaugam galbenusurile.Faina si nuca macinata o incorporam,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.Tapetam o forma de tort ( 18 cm diametru) cu hartie de copt,turnam compozitia...

Bomboane ''Krantanite''

In Dulciuri la 21 Oct 2014

Am pus zaharul si l-am caramelizat,am adaugat semintele si nuca macinata,am omogenizat bine ,apoi pe un fund uns cu ulei am intins compozitia  sa se racoreasca cat s apot sa o pun in forme de silicon.Am lasat sa se raceasca si apoi am scos ''bomboanele'' din forme. Krantaneala placuta...

Cornulete ''Buni''

In Prajituri la 16 Oct 2014

Intr-un castron cernem 400 g faina, facem o adancituta in mijloc, punem untura, oul, sarea si drojdia, peste ele incepem sa turnam laptele caldut si omogenizam. La final adaugam si restul de faina, trebuie sa obtinem un aluat nelipicios.Il impartim in 5 bile si il dam la frigider pentru cca 10...

Prajitura racoroasa

In Prajituri la 14 Oct 2014

Blat: Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, pana devin spumoase. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza bine. Apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, se omogenizeaza si se adauga albusurile, avand grija sa amestecam cu...

Tort Duo

In Torturi la 10 Oct 2014

Blat de nuca : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana devin o bezea tare.Se adauga galbenusurile,apoi faina si nuca macinata.Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 18 cm) unsa si tapetata cu faina.Se baga forma la cuptorul...

Cosulete cu crema de vanilie sau desertul de duminica

In Prajituri la 5 Oct 2014

Aluatul dezghetat il taiem in forma de floricele,il asezam pe niste forme de silicon intoarse invers, ca sa obtinem o forma de cosulet. Bagam tava la cuptorul preincalzit si lasam cca 20 min sa se coaca. Coacem si resturile de aluat, in formele respective. Scoatem tava din cuptor intoarcem...

Chec din albusuri

In Dulciuri la 3 Oct 2014

Albusurile le batem bine cu un praf de sare,adaugam zaharul si  zaharul vanilat,continuam sa batem pana se topeste zaharul,adaugam uleiul,praful de copt si 8 linguri de faina,omogenizam bine.Din aceasta cantitate oprim cca 10 linguri,iar in restul adaugam cele 4 linguri de faina ramase si...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 2 Oct 2014

Aluat: Punem faina cernuta intr-un castron, topim untul dar nu de tot. Turnam untul peste faina si incepem sa framantam pana obtinem niste firimituri. Apoi adaugam zaharul farin, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea si ouale. Omogenizam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Il...

Prajitura cu foi de napolitana

In Prajituri la 2 Oct 2014

Mai intai dam nuca la masina si o maruntim, apoi biscuitii, amestecam nuca cu biscuitii. Zaharul amestecat cu cacaoa si laptele il punem pe foc pana se topeste zaharul. Tragem cratita de pe foc, adaugam murata si untul, omogenizam bine, la final adaugam nuca amestecata cu biscuitii si obtinem o...

Placinta cu cas dulce

In Dulciuri la 1 Oct 2014

Casul,zaharul,sarea,zaharul vanilat,ouale si grisul le punem in robot si le mixam bine,apoi adaugam stafidele inmuiate.Luam o forma de tarta,o imbracam in aluat,turnam umplutura ,deasupra punem restul de aluat,ungem cu ou si presaram zahar brun.Bagam placinta la cuptorul preincalzit,cca 45 min,la...

Rulada rapida

In Prajituri la 29 Sep 2014

Rulada : Separam albusurile de galbenusuri,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare,adaugam galbenusurile ,omogenizam,la final punem faina cernuta.Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt turnam compozitia si nivelam.Dam...

Covrigi Polonezi

In Dulciuri la 25 Sep 2014

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca cca 10 min.Dupa ce a crescut turnam restul de lapte amestecat cu zaharul si zaharul vanilat si se...

Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

In Prajituri la 24 Sep 2014

Blat : Albusurile se bat tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare. Se adauga uleiul si apa si se amesteca usor, la final se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam o tava (35/25 cm ) cu...

Betisoare cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 21 Sep 2014

Intr-un castron cernem faina si adaugam praful de copt si plicul de zahar vanilat. Separat amestecam untul cu margarina (puteti sa folositi numai unt sau numai margarina ), dupa ce a fost lasat de seara la temperatura camerei. Se adauga zaharul, oul,smantana si nuca macinata. Omogenizam...

Mascota cu rodie

In Dulciuri la 19 Sep 2014

Mai intai scoatem untul din frigider si il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie.Apoi amestecam cacaoa cu apa si o fierbem pe baie de abur,o lasam sa se raceasca bine.Dupa ce untul s-a inmuiat ,il frecam cu zaharul farin pana devine o crema spumoasa.Adaugam galbenusurile si amestecam pana se...

Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

In Dulceata / Gem la 17 Sep 2014

Mai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam zaharul,amestecam bine si lasam cca 2 ore sa-si lase zeama.Apoi asezam tuciul pe foc,cu flacara medie si...

Clatite cu aluat oparit

In Dulciuri la 17 Sep 2014

Laptele, untul si zaharul vanilat, pe foc pana atinge punctul de fierbere, nu trebuie sa fiarba. Intr-un castron punem faina cernuta si curcuma. Separat mixam ouale cu zaharul brun si un praf de sare pana devin o crema spumoasa. Peste faina turnam laptele amestecat cu untul, a fie caldut, apoi...

Prajitura cu mure de padure

In Prajituri la 12 Sep 2014

Blatul : Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si faina amestecata cu praful de copt si curcuma.Incorporm bine toate ingredientele si adaugam albusurile,avand grija sa...

Dulceata de ardei iute

In Dulceata / Gem la 11 Sep 2014

Ne inarmam cu manusi si multa rabdare.Spalam ardeiul il crestam pe din doua si eliminam semntele,iar nervurile partial,trebuie sa-i lasam din iuteala.Apoi  taiem ardeiul bucatele marunte.Intr-o cratita punem otetul si zaharul si il lasam sa fiarba cca 30 min,apoi adaugam ardeiul taiat si mai...

Afisate 751 - 780 din 1053 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]