Briose ''inecate-n ''glazura

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Dec 2014 | 4936 vizualizari

 

Chiar nu stiam ce denumire sa le pun,deoarece am vrut sa fac niste ciupercute in forma din aia de pe vremea bunicii,ceva n-a functionat si doar nu eram sa arunc bunatate de compozitie..asa ca din ciupercute le-am transformat,adica le-am copt in diverse forme de silicon,le-am facut baie in glazura si le-am tras niste crema de ciocolata deasupra si ornamente colorate....cam asta-i povestea,nimic nu se pierde totul se recicleaza si transforma....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 3 sferturi cana cu ulei
  • 4 cani de faina
  • 1 plic amoniac
  • Glazura
  • 225 g rama butter
  • 200 ml lapte
  • 225 g zahar
  • 50 g cacao
  • Crema de ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca hulala
  • Decor
  • bombonele colorate
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose ''inecate-n ''glazura:

Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu lingurita.Am folosit diverse forme de briose.Am uns formele,am pus cu lingurita aluat,umplem doar pe jumatate formele,pentru ca ele cresc.Dam formele la cuptorul preincalzit,sunt gata cand incep sa se rumeneasca si se desprind dupa margini.

Glazura :Amestecam zaharul,cacaoa,laptele si le punem la fiert,cand incepe sa se ingroase,tragem de pe foc si adaugam margarina,amestecam pana se topeste margarina.

Crema de ciocolata : Ciocolata maruntita impreuna cu frisca lichida pe foc pana se topeste,avem grija sa nu lasam sa dea in fiert.Lasam la racit.

Trecem briosele prin glazura inca calduta,nu le tinem mult ca sa nu se sfarame,doar cat sa-si traga glazura si-n interior.Deasupra punem crema de ciocolata si presaram decor colorat.

Cam asta-i treaba....

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose ''inecate-n ''glazura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu sirop de portocale