Prajitura cu mure si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Dec 2014 | 5395 vizualizari

 

N-are introducere, are bezea si mure.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 125 g margarina rama
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 210 g mure ( pot fi si mai multe,eu atat am dezghetat)
  • Crema fiarta
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g zahar
  • 35 g amidon
  • 300 ml lapte
  • pliculet finesse vanilie bourbon
  • un praf de curcuma pentru culoare
  • 200 ml frisca
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si bezea:

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente pana incorporam tot albusul.Tapetam o tava (34/22 cm) cu hartie de copt,turnam compozitia in tava,o nivelam si apoi asezam murele trecute prin faina amestecata cu zahar.Dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Crema : O pregatim din timp ca sa fie rece cand asamblam prajitura.Intr-o craticioara punem galbenusul de ou,zaharul,amidonul si diluam cu laptele,punem pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam pliculetul cu finesse vanilie,omogenizam si lasam sa se raceasca bine.Cand s-a racit bine mixam cateva minute si apoi incorpozam frisca.

Bezeaua : Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul,putin cate putin si continuam sa mixam,picurand cate un strop de zeama de lamaie.Mixam pana obtinem o bezea ferma si zaharul este topit.Tapetam cu hartie d ecopt tava in care am copt prajitura intindem bezeaua si bagam la cuptor la foc foarte mic lasand cuptorul intredeschis.Lasam pana se usuca bine.

Asamblare :

Scoatem hartia de copt de pe prajitura si intoarcem invers prajitura,partea de jos sa devina partea de sus,pentru ca murele s-au lasat mai la fund.Intindem crema si apoi asezam bezeaua,usor sa nu o rupem prea rau,e destul d egreu sa nu s erupa dar incercam.Lasam vreo ora si apoi o portionam,eu am lasat-o peste noapte,apoi cu un cutit zimtat am portionat-o incercand sa nu rup prea rau bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu struguri