Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1819
PRIETENI332
Retete / Dulciuri

Fursecuri cu bezea

In Dulciuri la 6 Feb 2015

Bezele : Albusurile cu praful de sare le mixam pana nu mai pica de pe tel.apoi incepem sa adaugam zaharul  cate 50 g si mixam 10 min,apoi iar 50 g si mixam 10 min,pana terminam tot zaharul,Apoi adaugam lingurita de otet,mixam  si la final amidonul alimentar.N-am vrut sa obtin o bezea...

Placinta cu telemea de vaca

In Dulciuri la 2 Feb 2015

Aluat : Intr-un castron punem osanza ( osanza a fost topita si apoi racita),zaharul, praful de sare, ouale si omogenizam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina cat sa putem modela aluatul. Luam o forma rotunda ( am folosit un vas rotund de ceramica)...

Rulada cu zmeura

In Dulciuri la 31 Ian 2015

Rulada : Mai intai topim margarina si o lasam sa se raceasca.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Turnam in fir margarina topita si racita nu pana se incheaga,amestecam incet,pana...

Desert rapid

In Dulciuri la 25 Ian 2015

Aluatul il desfacem, si il ungem cu ulei de masline.Separat amestecam marmelada cu un pic de lapte si nuca macinata.Eu m-am jucat cu niste forme,dar puteti sa le faceti si sub forma de cornulete.Cu ajurorul formei am facut niste margarete,in mijloc am pus marmelada si patru petale le-am lipit...

Tort colorat

In Torturi la 22 Ian 2015

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam bananele si ciocolata maruntita fin,se omogenizeaza.Apoi se adauga faina si nuca si la final albusurile,avand grija sa amestecam cu miscari lente de...

Fursecuri fragede

In Dulciuri la 18 Ian 2015

Aluatul : Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine spumoasa,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam oul intreg mixam 1/2 min,apoi galbenusurile unul cate unul,mixand dupa fiecare cate 1/2 min.Amidonul si faina le amestecam si...

Budinca de cous cous

In Dulciuri la 14 Ian 2015

Mai intai punem la caramelizat 70 g zahar tos intr-un vas de yena cu diametrul de 17 cm,dupa ce s-a topit zaharul il intindem pe toata suprafata vasului si lasam sa se raceasca.Apoi punem la fiert cous cous-ul cu laptele si zaharul vanilat,dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca cca 10 min,apoi...

Prajitura Catalina

In Prajituri la 10 Ian 2015

Foi : Margarina o taiem in bucati mai mici si o punem intr-o cratita sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine,adaugam zaharul si mixam bine,apoi galbenusurile,continuam sa mixam,faina si praful de copt amestecate le incorporam,peste compozitia de mai sus.La final adaugam...

Cozonac cu mac, nuca si rahat

In Dulciuri la 6 Ian 2015

Mai intai pregatim maiaua,drojdia cu o lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut o amestecam si o lasam sa creasca cca 10-15 min. Intr-un castron mare cernem faina  si facem o adancitura in mijloc.Separat mixam ouale cu zaharul,apoi le turnam in mijlocul fainii,daugam si maiaua crescuta si...

Ineluse pufoase

In Dulciuri la 4 Ian 2015

Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, doua lingurite de faina si un pic de lapte caldut. Amestecam si lasam 10 min sa creasca. Intr-un castron punem faina, adaugam galbenusurile, un praf de sare, zaharul si maiaua si amestecam, turnand putin cate putin laptele caldut....

Savoare cu zmeura

In Dulciuri la 4 Ian 2015

Mai intai am facut frisca, am amestecat smantana dulce cu frisca lichida si 30 g zahar brun farin, apoi am mixat bine pana am obtinut o frisca tare. Zmeura am scos-o de seara din congelator si am lasat-o la scurs, apoi am amestecat-o cu 60 g zahar brun farin si 250 g mascarpone ,dupa ce am...

Tort cu crema de ciocolata si mascarpone

In Torturi la 31 Dec 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile,omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Tapetam o forma de tort de 18 cm ,cu hartie de copt,turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit.Este copt cand...

Salata de ciuperci si macrou

In Dulciuri la 31 Dec 2014

Am maruntit ciupercile,am taiat ceapa marunt,ardeiul cubulete mici,pestele l-am rupt bucatele.Am amestecat toate ingredientele,le-am potrivit de sare si piper si le-am amestecat cu maioneza.Simplu si gustos,zic eu,voi incercati,nu ma credeti pe cuvant.....

Prajitura cuburi in 3 culori

In Prajituri la 30 Dec 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza xu zaharul pana acesta se topeste.Apoi se adauga cele 2 plicuri crema de ciocolata si lingura cu aschii de ciocolata,se omogenizeaza,iar peste se adauga albusul batut spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu...

Cornulete cu osanza si ulei de palmier

In Dulciuri la 24 Dec 2014

Drojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia lichida.Peste amestecul de mai sus punem faina si framantam un aluat nelipicios.Dam aluatul la...

Tort cu Rom

In Torturi la 24 Dec 2014

Blat : Blatul l-am facut cu a zi inainte si am folosit o forma rotunda cu inel de tasabil ,diametru de 24 cm.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom le-am mixat bine pana s-a topit zaharul.Albusurile cu un praf de sare le-am batut bine si le-am incorporat in...

Tiramisu reteta Oanei

In Prajituri la 24 Dec 2014

Tiramisu reţetă originală Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa,apoi adaugam esenta de vanilie si coniacul.Adaugam mascarponele si mixam bine pana se omogenizeaza.La final adaugam albusurile batute spuma tare,avand grija sa le incorporam cu miscari incete,de...

Foi de napolitane umplute cu crema caramel

In Prajituri la 24 Dec 2014

Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste vasul cu apa sa stea cald, pana caramelizam zaharul. Intr-o cratita caramelizam 200 g zahar, apoi...

Briose ''inecate-n ''glazura

In Prajituri la 19 Dec 2014

Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu lingurita.Am folosit diverse forme de briose.Am uns formele,am pus cu lingurita aluat,umplem doar pe...

Fursecuri umplute cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 18 Dec 2014

Untura,rama si zaharul le mixam foarte bine pana devine o crema spumoasa,adaugam oul,iaurtul si bicarbonatul stin cu zeama de lamaie.Apoi adaugam faina,treptat.Amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios.Punem aluat la rece,cca 30 min.Cat timp sta aluatul la rece,incingem bine forma ( forma...

Rulada de biscuiti cu merisoare

In Prajituri la 15 Dec 2014

Mai intai pregatim foaia de rulada.Zaharul cu cacaoa si apa se pun la fiert,cat sa dea unu,doua clocote.Apoi se adauga esenta de rom,nuca macinata si biscuitii macinati si se omogenizeaza bine.Pe blatul de lucru asezam folie alimentara si intindem bine foaia de rulada.Ca sa nu se lipeasca de...

Floare cu fineti

In Dulciuri la 8 Dec 2014

Cernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare,zaharul,galbenusurile si rama.Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte,apoi o turnam in castron si incepem sa omogenizam ingredientele apoi sa framantam bine pana obtinem o coca care nu se lipeste de maini.Acoperim cu...

Tort cu 3 feluri de ciocolata

In Torturi la 5 Dec 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt  o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam...

Tort Cremsnit

In Torturi la 1 Dec 2014

Am lasat aluaul sa se dezghete la temperatura camerei si am format 3 foi rotunde din el,le-am copt si le-am lasat sa se raceasca. Crema : Galbenusurile,zaharul,zaharul vainlat si amidonul le-am amestecat cu laptele si am pus la fiert,amestecand continuu pana s-a ingrosat.Am luat d epe foc...

Prajitura cu mure si bezea

In Prajituri la 1 Dec 2014

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente pana...

Tort ''Dana''

In Torturi la 29 Noi 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de mai sus,avem grija sa amestecam cu miscari...

Placinta cu mere de post (2)

In Prajituri la 28 Noi 2014

Umplutura : Curatam merele de coaja,le radem pe razatoarea mare,le stoarcem de zeama si le punem la calit cu 4 linguri de zahar si 2 lingurite de scortisora.Le calim pana scad cam la jumatate. Foile : Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si coaja de lamaie,adaugam...

Melcisori cu nuca si marmelada

In Dulciuri la 23 Noi 2014

Amestecam marmelada cu nuca, omogenizam bine. Oul il batem bine. Intindem aluatul foitaj, il ungen cu ou si intindem marmelada amestecata cu nuca. Rulam cat mai strans si ungem aluatul in timp ce rulam. Apoi taiem in rondele aproximativ egale, le asezam in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de...

Tortulet cu jeleu de zmeura

In Torturi la 23 Noi 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga faina si nuca macinata si se amesteca usor,de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu...

Placinta cu cas dulce si branza de capra

In Dulciuri la 17 Noi 2014

Radem casul si branza de capra,adaugam zaharul,ouale,zaharul vanilat,grisul si smantana si omogenizam,la final adaugam stafidele.Tapetam o tava ( 20/28) cu hartie de copt,cele 8 foi le taiem pe jumatate si obtinem 16.Asezam in tava 6 foi unse cu ulei fiecare in parte,turnam jumatate din...

Afisate 721 - 750 din 1053 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]