Prajitura cu cacao si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Aug 2014 | 10911 vizualizari

 

Ca tot am un Alexandru de sarbatorit si a mai fost si vrednic,i-am facut o prajiturica....m-am inspirat de la Miremic....

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 450 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1/2 cana cu lapte
  • 4 oua
  • 170 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 200 g nuci macinate mai mari sau taiate grosier
  • Ornat
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si nuca:

Intr-o cratita punem zaharul si cacaoa,amestecam bine,apoi adaugam laptele si margarina si punem pe foc,pana da intr-un clocot.Oprim din compozitia asta o cana plina cca 270 g.Restul lasam sa se raceasca.Cand s-a racit incorporam galbenusurile.Separat batem albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase si tari.Peste crema adaugam faina amestecata cu praful de copt,omogenizam si adaugam albusurile,le incorporam bine.La final adaugam nuca macinata.Tapetam o tava  cu hartie de copt ( 28/20) si turnam compozitia in tava.Dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava din cuptor,se aseaza prajitura pe o tava si se lasa sa se raceasca cca 15 min,apoi se toarna compozitia pastrata.Se lasa sa se raceasca si apoi se orneaza cu frisca si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Regina Maria