Foaia de rulada:
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile cu zaharul pana obtii o bezea ferma.
Adauga galbenusirile cate unul si vanilia.
Cand galbenusurile sunt bine incorporate ,adauga faina lingura cu lingura amestecand usor de jos in sus.
Pe dosul unei tavi mari...
Blatu:
Ouale se spara galenusurile de albusuri.
Albusurile se mixeaza cu zaharul ,pana stau pe teluri.
Pune galbenusurile unu cate unu mixand continu.
Scoate telurile si pune faina lingura cu lingura,amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
Ia o foema 35/25 si tapeteaz-o cu...
Cartofii se curata,spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Branza data prin razatoarea cu ochiuri mici se amesteca impreuna cu ouale.
Cand cartofii sunt fierti,nu foarte rau sa se sfarme,se scurge apa si se taie rondele.
Ia o forma rezistenta la cuptor,unge cu unt .
Asezam un rand de...
Pregatesti intai compozitia de branza.
Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele.
Tapetam o tava cu hartie de copt.
Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm.
Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat....
Spala dovleacul si cu ajutorul unei linguri carata-l de seminte.
jumatatee de dovleac taie-l in doua.
Presara pe fiecare jumatate cate o lingura zahar si 1/2 lingurita scortisoara.
Pune-l in tava si da tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-50 minute.
Cand este bine rumenit...
Blatul
Separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixezi cu un praf de sare pana stau pe teluri.
Pune apoi zaharul cate o lingura mixand in continuare.
Adaugi aromele.
Scoti telurile si adaugi faina ,cate o lingura ,amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn ,ce ti-e mai...
Mixeaza zaharul cu margarina pana la topirea zaharului.
Adauga zeama de portocala mixand in continuare.
Apoi pe rand nuca de cocos,coaja de portocala,zaharul vanilat,praful de copt si merisorele mixand.
Pune faina intr-un vas de framantat, adauga ingrdientele mixate si framanta pana la...
Pune laptele la incalzit.
Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat.
Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea.
Framanta pana obtii un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini.
Acopera avasul cu un prosop...
Untul se mixeaza cu zaharul pana la topirea zaharului.
Se adauga galbenusurile mixand in continuare.
Peste aceasta compozitie se pun nuca de cocos,aromele,praful de copt si faina.
Se obtine un aluat cu cunsistenta moale.
Pregatim tava de la aragaz tapetand-o cu hartie de copt....
Pregatesti o tava 25/40 cm.si o tapetezi cu hartie de copt.
Blatul:
Mixeaza ouale cu zaharul pana la topirea zaharului in vasul de mixat.
Adauga uleiul si zaharul vanilat.
Faina se adauga cate o lingura si se incorporeaza cu o paleta usor amestecand de jos in sus.
Toata...
Faina se pune in vasul de framantat.
Peste faina adauga margarina -la temperatura camerei,apa,drojdia si otetul.
Framanta un aluat elastic,care nu se lipeste de mana.
Lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute.
Rupe o bucata din aluat pe care o asezi pe masa de lucru infainata....
400 g.faina se pun intr-un vas de framantat.
Pune in faina oul,untura,laptele , drojdia si framanta .
Restul de faina se adauga in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Lasa aluatul sa se odihnesca la rece pentru 10 minute
Cat timp se odihneste...
Se lasa foietajul la dezghetat.
Se pune foaia pe masa de lucru.
Din ochi se imparte in trei.
Lateralele se cresteaza la 2 cm distanta.
Gemul se intinde pe partea din mijloc .
Se iau lateralele si se aduc deasupra gemului sub forma de impletitura.
Tapetam o tava cu hartie de copt...
Separa galbenusurile de albusuri.
Mixeaza albusurile cu putina sare pana stau pe teluri.
Mixezi apoi galbenusurile cu zaharul pana la topirea zaharului.
Amesteca cele doua compozitii.
Stinge bicarbonatul cu zeama de la o jumatate de lamaie
Adauga faina si bicarbonatul stins cu...
Spala prunele si scoate samburii.
Pune prunele intr-un vas incapator cu fundul gros.
Peste ele pune zahar tod si pune vasul pe foc.
Stai langa el si mesteca,pentru a nu se prinde de vas si a nu da in foc.
Se fierbe circa 2-2,30 ore.
Cand este putin mai subtire decat consistenta...
Intr-un vas de mixer punem: oul, zaharul si uleiul .
Mixam pana se topeste zaharul.
Adaugam bicarbonatul, pe care-l stingem cu zeama de lamaie, sucul de rosii si mixam in continuare.
Luam un vas pentru framantat si punem faina.
Turnam peste faina compozitia cu sucul de rosii si...
Bocanele spalate ,sterilizate .
Nectarinele spalate,taiate felii.
Umplem borcanelecu feliile de necatrine,adaugam zaharul si apa.
capacim borcanele si le punem la fiert intr-o oala cu apa.
Fierbem 15 minute si lasam sa se raceasca in apa.
Pentru inceput pregatim borcanele:spalate,sterilizate.
Avem nevoie de 3 borcane de 740 ml.
Piersicele spalate le decojim si le taiem bucati.
Umplem borcanele cu feliile de piersica,punem cate 3 linguri de zahar in fiecare borcansi il umplem cu apa.
Capsam borcanele si le pune...
Aluatul
Faina se pune intr-un bol,se face o adancitura in care se pun:praful de copt,otetul,sarea si apa.
Amestecam pana obtinem un aluat nelipicios .
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute,timp in care nu ocupam de untura.
Untura se pune intr-un bol impreuna cu o lingura de faina...
Intai ne ocupam de visine. Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem visinele intr-o strecuratoare la scurs.
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile se mixam cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma adaugam zaharul mixand in continuare pana la topirea zaharului.
Peste...
Untura la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.
Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.
In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.
Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Planseta de intins...
Blatul cu cacao:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza pana stau pe teluri.Adaugam zaharul mixand in continuare.
Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine.
Se adauga cacao si zaharu vanilat pe care le incorporam folosind o paleta sau o lingura.
In final...
Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare.
Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia.
Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus....
4 linguri zahar la caramelizam intr-o cratita si tapetam peretii si fundul cratitei cu zahar ars.
Crema:
6 albusuri le mixam bine cu un praf de sare.Cat mixam albusurile punem la caramelizat 4 linguri de zahar.
Cand zaharul devine fluid il turnam peste albusurile batute spuma...
Tiramisu reţetă originală
Preparam cafeaua si o lasam la racit.
Punem intr-un vas de mixer branza mascarpone si o mixam bine.
Adaugam cele 3 galbenusuri pe rand,zaharul si lichiorul Amaretto mixand in continuare.
Cafeaua se pune intr-un vas larg.
Luam un platou in care vom pune...
Intr-un vas de framantat pune faina.
In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat.
Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini.
Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi...
Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri.
Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura.
Scoatem telurile si folosim o spatule.
Adaugam uleiul...
Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi.
Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!!
Cu zaharul caramelizat tapetam peretii si fundul cratitei.Lasam la racit.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de...
Untul se mixeaza pana devine spuma.
Adauga pe rand cele doua oua mixand in continuare.
In aceasta compozitie se pune laptele,apa minerala si nuca mixand pana la omogenizare.
Faina se amesteca bine in compozitie ,sa nu faca,cocoloase.
Compozitia se imparte in doua.O parte se amesteca...
Se ia un vas ,se unge cu unt.
Jumatatea de penettone se rupe in bucati mai mari si se pun in forma.
Intr-un vas se arde zaharul pana devine auriu.
Peste zaharul caramelizat se toarna laptele cald si se fierbe pana se topeste caramelul si se lasa la racit(trebuie sa fie caldut)
Se...
Rulada cu crema cu mascarpone si capsuni
Foaia de rulada: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu zaharul pana obtii o bezea ferma. Adauga galbenusirile cate unul si vanilia. Cand galbenusurile sunt bine incorporate ,adauga faina lingura cu lingura amestecand usor de jos in sus. Pe dosul unei tavi mari...
Prajitura cu ananas
Blatu: Ouale se spara galenusurile de albusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul ,pana stau pe teluri. Pune galbenusurile unu cate unu mixand continu. Scoate telurile si pune faina lingura cu lingura,amestecand usor cu o lingura de jos in sus. Ia o foema 35/25 si tapeteaz-o cu...
Cartofi cu branza
Cartofii se curata,spala si se pun la fiert in apa cu sare. Branza data prin razatoarea cu ochiuri mici se amesteca impreuna cu ouale. Cand cartofii sunt fierti,nu foarte rau sa se sfarme,se scurge apa si se taie rondele. Ia o forma rezistenta la cuptor,unge cu unt . Asezam un rand de...
Placinta cu branza
Pregatesti intai compozitia de branza. Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele. Tapetam o tava cu hartie de copt. Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm. Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat....
Dovleac copt
Spala dovleacul si cu ajutorul unei linguri carata-l de seminte. jumatatee de dovleac taie-l in doua. Presara pe fiecare jumatate cate o lingura zahar si 1/2 lingurita scortisoara. Pune-l in tava si da tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-50 minute. Cand este bine rumenit...
Prajitura cu crema de iaurt
Blatul Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixezi cu un praf de sare pana stau pe teluri. Pune apoi zaharul cate o lingura mixand in continuare. Adaugi aromele. Scoti telurile si adaugi faina ,cate o lingura ,amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn ,ce ti-e mai...
Fursecuri cu nuca de cocos
Mixeaza zaharul cu margarina pana la topirea zaharului. Adauga zeama de portocala mixand in continuare. Apoi pe rand nuca de cocos,coaja de portocala,zaharul vanilat,praful de copt si merisorele mixand. Pune faina intr-un vas de framantat, adauga ingrdientele mixate si framanta pana la...
Cornuri pufoase
Pune laptele la incalzit. Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat. Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea. Framanta pana obtii un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Acopera avasul cu un prosop...
Fursecuri cu nuca de cocos
Untul se mixeaza cu zaharul pana la topirea zaharului. Se adauga galbenusurile mixand in continuare. Peste aceasta compozitie se pun nuca de cocos,aromele,praful de copt si faina. Se obtine un aluat cu cunsistenta moale. Pregatim tava de la aragaz tapetand-o cu hartie de copt....
Prajitura cu crema de vanilie
Pregatesti o tava 25/40 cm.si o tapetezi cu hartie de copt. Blatul: Mixeaza ouale cu zaharul pana la topirea zaharului in vasul de mixat. Adauga uleiul si zaharul vanilat. Faina se adauga cate o lingura si se incorporeaza cu o paleta usor amestecand de jos in sus. Toata...
Cornulete de post
Faina se pune in vasul de framantat. Peste faina adauga margarina -la temperatura camerei,apa,drojdia si otetul. Framanta un aluat elastic,care nu se lipeste de mana. Lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute. Rupe o bucata din aluat pe care o asezi pe masa de lucru infainata....
Cornulete cu rahat
400 g.faina se pun intr-un vas de framantat. Pune in faina oul,untura,laptele , drojdia si framanta . Restul de faina se adauga in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Lasa aluatul sa se odihnesca la rece pentru 10 minute Cat timp se odihneste...
Impletita cu gem de gutui
Se lasa foietajul la dezghetat. Se pune foaia pe masa de lucru. Din ochi se imparte in trei. Lateralele se cresteaza la 2 cm distanta. Gemul se intinde pe partea din mijloc . Se iau lateralele si se aduc deasupra gemului sub forma de impletitura. Tapetam o tava cu hartie de copt...
Prajitura cu mere
Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu putina sare pana stau pe teluri. Mixezi apoi galbenusurile cu zaharul pana la topirea zaharului. Amesteca cele doua compozitii. Stinge bicarbonatul cu zeama de la o jumatate de lamaie Adauga faina si bicarbonatul stins cu...
Gem de prune cu aroma de menta
Spala prunele si scoate samburii. Pune prunele intr-un vas incapator cu fundul gros. Peste ele pune zahar tod si pune vasul pe foc. Stai langa el si mesteca,pentru a nu se prinde de vas si a nu da in foc. Se fierbe circa 2-2,30 ore. Cand este putin mai subtire decat consistenta...
Prajitura cu foi cu bulion
Intr-un vas de mixer punem: oul, zaharul si uleiul . Mixam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul, pe care-l stingem cu zeama de lamaie, sucul de rosii si mixam in continuare. Luam un vas pentru framantat si punem faina. Turnam peste faina compozitia cu sucul de rosii si...
Compot de nectarine
Bocanele spalate ,sterilizate . Nectarinele spalate,taiate felii. Umplem borcanelecu feliile de necatrine,adaugam zaharul si apa. capacim borcanele si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Fierbem 15 minute si lasam sa se raceasca in apa.
Compot cu piersici decojite
Pentru inceput pregatim borcanele:spalate,sterilizate. Avem nevoie de 3 borcane de 740 ml. Piersicele spalate le decojim si le taiem bucati. Umplem borcanele cu feliile de piersica,punem cate 3 linguri de zahar in fiecare borcansi il umplem cu apa. Capsam borcanele si le pune...
Placinta cu urda si merisoare
Aluatul Faina se pune intr-un bol,se face o adancitura in care se pun:praful de copt,otetul,sarea si apa. Amestecam pana obtinem un aluat nelipicios . Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute,timp in care nu ocupam de untura. Untura se pune intr-un bol impreuna cu o lingura de faina...
Desert prajitura cu visine
Intai ne ocupam de visine. Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem visinele intr-o strecuratoare la scurs. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixam cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma adaugam zaharul mixand in continuare pana la topirea zaharului. Peste...
Borseto cu foietaj de casa
Untura la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina. Restul de faina se puneintr-un vas de framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa. Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute. Planseta de intins...
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine
Blatul cu cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana stau pe teluri.Adaugam zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine. Se adauga cacao si zaharu vanilat pe care le incorporam folosind o paleta sau o lingura. In final...
Tort aniversar
Blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare. Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia. Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus....
Tort cu crema caramel
4 linguri zahar la caramelizam intr-o cratita si tapetam peretii si fundul cratitei cu zahar ars. Crema: 6 albusuri le mixam bine cu un praf de sare.Cat mixam albusurile punem la caramelizat 4 linguri de zahar. Cand zaharul devine fluid il turnam peste albusurile batute spuma...
TiramisuTiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Preparam cafeaua si o lasam la racit. Punem intr-un vas de mixer branza mascarpone si o mixam bine. Adaugam cele 3 galbenusuri pe rand,zaharul si lichiorul Amaretto mixand in continuare. Cafeaua se pune intr-un vas larg. Luam un platou in care vom pune...
Prajitura cu mere (de post)
Intr-un vas de framantat pune faina. In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat. Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini. Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi...
Chec cu stafide si merisoare
Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri. Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura. Scoatem telurile si folosim o spatule. Adaugam uleiul...
Tort cu aroma de trandafir
Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi. Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!! Cu zaharul caramelizat tapetam peretii si fundul cratitei.Lasam la racit. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de...
Prajitura cu gem de capsuni
Untul se mixeaza pana devine spuma. Adauga pe rand cele doua oua mixand in continuare. In aceasta compozitie se pune laptele,apa minerala si nuca mixand pana la omogenizare. Faina se amesteca bine in compozitie ,sa nu faca,cocoloase. Compozitia se imparte in doua.O parte se amesteca...
Panettone pudding cu crema caramel
Se ia un vas ,se unge cu unt. Jumatatea de penettone se rupe in bucati mai mari si se pun in forma. Intr-un vas se arde zaharul pana devine auriu. Peste zaharul caramelizat se toarna laptele cald si se fierbe pana se topeste caramelul si se lasa la racit(trebuie sa fie caldut) Se...