Am folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil.
Blatul
Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile .
Adaugă făina si aromele, amestecând compoziția cu o spatulă ușor până la...
Blatul de ciocolată cu lapte
Topim ciocolata împreună cu untul, pe baie de aburi.
Lasăm să se tempereze.
Mixam albușurile cu sare până se formează bezea, adăugăm zahărul, mixând în continuare până obținem o bezea fermă.
Peste bezea, turnăm,...
Spală și curăță merele de coajă.
Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Călește merele până își schimbă culoarea.
Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute.
Pune merele într-o strecurătoare si lasă-le sa se scurgă zeama.
Pune merele...
Mixează ouăle cu zahărul până se topește zahărul.
Adaugă uleiul,iaurtul,smântâna mixând după fiecare.
Pune vanilia sau aromele preferate.
Amestecă făina cu praful de copt și adaug-o peste compoziția cu ou.
Pune aluatulîn fiecare formă...
Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat.
Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le felii subțiri ,apoi julien.
Pune gutuile și dovleacul în cratiță peste sirop ....
Pentru început încălzește laptele.
Într-o cană pune drojdia pe care o diluiezi cu 50 ml. lapte cald.
Pune făina într-un vas de frământat.
În mjlocul făinii faci un loc pentru a pune ingredientele lichide :drojdia diluată în lapte+laptele...
Pentru început ne ocupăm de maia.
Din 250 ml. apă+ drojdie+2 lingurițe zahăr+o lingură de făină preparăm maiaua.
Punem toate ingredientele într-un bol,le amestecăm bine,le invelim cu folie alimentară și lăsam la crescut timp de 15 minute.
Merele spălate,șterse...
Ia o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr.
Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el.
In vasul de mixer pune albușurile cu un praf de sare.
Când începe să se lege adaugă zaharul câte putin....
Jeleul
Într-o crăticioară pune capșunele și zahărul la fiert.
Amestecă tot timpul și sfarmă căpșunele.
Când începe să se îngroașă ia de pe foc și lasă la răcit.
Separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenusurile, zahărul și sucul de...
Gălbenușurile + oul întreg, zahărul, laptele se pun intr-o cratiță.
Se amestecă până la încorporare si se fierb la foc mic sau la bain marie până la obținerea unei creme de consistența unei smântâni .
Pune pe foc frișca lichidă și o...
Pentru început facem o cremă de ouă pentru a se răci.
Intr-o cratiță de 2 l pune zahărul, gălbenușurile, oul intreg și apa.
Amestecă până la omogenizare și pune pe foc.
Fierbe, amestecând mereu, până obții o cremă de consistența unei...
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Pentru început pune apa cu zahărul și cacao la fiert.
Lasă să clocotească 5 minute.
Stinge focul și adaugă margarina,tăiată cuburi mici.
Amestecă până la omogenizare.
Adaugă esența de rom.
Mărunțește biscuiții...
Blatul:
Separă gălbenușurile de albusuri.
Albușurile se mixează cu un praf de sare.
Când bezeaua este mixată, adaugă zahărul mixând continuu până la formarea unei bezele ferme.
Adaugă uleiul, apa mixând până la încorporare.
Scoate...
Pune la fiert apa cu untul.
Cand a dat în clocot stinge focul si adaugă făina.
Amestecă repede și ferm până la încorporare.
Lasă să se răcorească și adaugă ouăle unul câte unul amestecând bine pentru încorporarea fiecarui ou.
Cu ajutorul...
Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier.
Blat:
Albușurile se mixează împreună cu zahărul până se obține o bezea fermă.
Adaugă nuca măcinată,zeama de lămâie,făina și...
Blatul de ruladă:
Separă gălbenușurile de albușuri.
Pune albușurile in vasul de mixer, adaugă un praf de sare si mixează până obții o bezea fermă.
Adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi zahărul, mixând contiuu.
Scoate telurile,adaugă cacao și...
Curăță mango de coajă.
Taie-l în bucăti mici si pune-l in vasul blenderului.
Completează cu apă.
Pornește aparatul pentru 3-4 minute
Servește-l ca atare sau cu gheață.
Pentru început preparăm un smoothie de sfeclă roșie.
Curățăm sfecla, o spălăm si o tăiem în bucăti mici.
Punem în vasul blenderului Breville bucățile de sfeclă și laptele.
Pornim belnderul și pregătim smoothie-ul.
În vasul de mixer punem ouăle,...
Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul.
Lasa sa se racoresca.
Cand s-a racorit adauga bicarbonatul stis cu zeama de lamaie si faina.
Framanta pentru omogenizare.
Imparte...
Pregătește din timp toate ingredientele.
Mixează ouăle cu zahărul o bezea fermă.
Adaugă nuca și făina mestecând ușor de jos în sus.
Ia tava dreptunghiulară a aragazului și tapeteaz-o cu hărtie de copt.
Pune cmpoziția pe hârtie si nivelează ușor cu...
Merele spălate,șterse se dau pe răzătoarea mare.
Se pun la scurs într-o strecurătoare.
Faina pune-o într-un vas pentru frământat.
Adaugă peste ea drojdia,sarea.uleiul,laptele (încălzit în prealabil),zahărul și frământă un aluat elastic...
Pune 3 linguri de zahar într0o cratiță (22 cm diametru) la cramelizat pe foc mic.
Când zahărul este fluid de culoarea chihlimbarului ia cratița de pe foc și tapeteaz-o pe margini prin mișcări circulare.
Lasă caramelul să se răcească.
Merele spălate,curățate de...
Zmeura se alege de impurități,se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs.
Zmeura se pune pune într-o cratiță, iar peste ea adaugă zahărul.
Lasă zmeura cu zahărul să se odihnească 1 oră .
Pune cratița la foc iute pentru 10 minute și apoi la foc moderat...
Pune într-un recipient 200g smântână si pune pe foc până la punctul de fierbere,fără să fiarbă.
Adaugă in ea ciocolată ruptă bucățele și amestecă până la încorporare.
Gălbenușurile cu zahărul se pun într-un vas și si fierb pe baie...
Dojdia se amestecă împreună cu zahărul până devine lichidă.
Într-un vas de frământat pune făina în care faci o adâncitură să pui drojdia.
Adaugi ouăle, laptele și untura și frămânți. Lași aluatul să se odihnească.
Cât se...
Mixează zaharul cu ouăle până la dublarea volumului.
Adaugă uleiul, laptele, zaharul vanilat, praful de copt și făina mixând în continuare.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă 30/40.
Toarnă compoziția obținută în tavă, pune deasupra căpșunele...
Mixeaza ouale cu zaharul.
Adauga uleiul.iaurtul,praful de copt si aromele.
Mixeaza in continuare adaugand faina.
Ia o tava 40/25,tapeteaz-o cu hartie de copt .
Toarna compozitia in tava.
Visinele decongelate,scurse si adauga deasupra compozitiei.
Da tava la cuptorul incins la...
Ia un vas ceramic cu diametrul de 22 cm.
Pune zaharul la caramelizat intr-un ibric.
Cand zaharul este caramelizat toarna-l in vasul ceramic si tapeteaza vasul cu el.
Lasa sa se raceasca.
Intre timp spali merele si le razi.
Pune merele in vasul ceramic.
Le netezesti usor cu o...
Rade merele si pune-le la scurs intr-o strecuratoare.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile cu zaharul pana obtii o bezea ferma.
Pune uleiul,scortisoara,aromele si amoniacul mixand in continuare.
Scoate telurile ,adauga faina si amseteca usor de jos in sus cu o...
Intr-un vas bun pentru framantat pune faina.
Adauga ouale,zaharul,laptele ,uleiul,amoniacul si aromele .
Framanta pana la obtii un aluat nu foarte vartos.
Imparte aluatul in 5 si lasa sa se odihneasca 10 minute.
Pregateste tava pe care o tapetezi cu hartie de copt.
Foaia o intinzi...
Tort cu visine
Am folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil. Blatul Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile . Adaugă făina si aromele, amestecând compoziția cu o spatulă ușor până la...
Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes
Blatul de ciocolată cu lapte Topim ciocolata împreună cu untul, pe baie de aburi. Lasăm să se tempereze. Mixam albușurile cu sare până se formează bezea, adăugăm zahărul, mixând în continuare până obținem o bezea fermă. Peste bezea, turnăm,...
Prajitura frageda cu mere
Spală și curăță merele de coajă. Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari. Călește merele până își schimbă culoarea. Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute. Pune merele într-o strecurătoare si lasă-le sa se scurgă zeama. Pune merele...
Briose cu mere
Mixează ouăle cu zahărul până se topește zahărul. Adaugă uleiul,iaurtul,smântâna mixând după fiecare. Pune vanilia sau aromele preferate. Amestecă făina cu praful de copt și adaug-o peste compoziția cu ou. Pune aluatulîn fiecare formă...
Dulceață de gutui cu dovleac
Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat. Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le felii subțiri ,apoi julien. Pune gutuile și dovleacul în cratiță peste sirop ....
Branzoaice
Pentru început încălzește laptele. Într-o cană pune drojdia pe care o diluiezi cu 50 ml. lapte cald. Pune făina într-un vas de frământat. În mjlocul făinii faci un loc pentru a pune ingredientele lichide :drojdia diluată în lapte+laptele...
Placinta cu mere
Pentru început ne ocupăm de maia. Din 250 ml. apă+ drojdie+2 lingurițe zahăr+o lingură de făină preparăm maiaua. Punem toate ingredientele într-un bol,le amestecăm bine,le invelim cu folie alimentară și lăsam la crescut timp de 15 minute. Merele spălate,șterse...
Tort cu crema de bezea cu nes
Ia o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr. Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el. In vasul de mixer pune albușurile cu un praf de sare. Când începe să se lege adaugă zaharul câte putin....
Parfait cu capsuni
Jeleul Într-o crăticioară pune capșunele și zahărul la fiert. Amestecă tot timpul și sfarmă căpșunele. Când începe să se îngroașă ia de pe foc și lasă la răcit. Separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenusurile, zahărul și sucul de...
Parfait de ciocolata cu menta
Gălbenușurile + oul întreg, zahărul, laptele se pun intr-o cratiță. Se amestecă până la încorporare si se fierb la foc mic sau la bain marie până la obținerea unei creme de consistența unei smântâni . Pune pe foc frișca lichidă și o...
Parfait cu banane
Pentru început facem o cremă de ouă pentru a se răci. Intr-o cratiță de 2 l pune zahărul, gălbenușurile, oul intreg și apa. Amestecă până la omogenizare și pune pe foc. Fierbe, amestecând mereu, până obții o cremă de consistența unei...
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Salam de biscuiţi, reţetă de post Pentru început pune apa cu zahărul și cacao la fiert. Lasă să clocotească 5 minute. Stinge focul și adaugă margarina,tăiată cuburi mici. Amestecă până la omogenizare. Adaugă esența de rom. Mărunțește biscuiții...
Prajitura cu crema cu mascarpone si visine
Blatul: Separă gălbenușurile de albusuri. Albușurile se mixează cu un praf de sare. Când bezeaua este mixată, adaugă zahărul mixând continuu până la formarea unei bezele ferme. Adaugă uleiul, apa mixând până la încorporare. Scoate...
Eclere
Pune la fiert apa cu untul. Cand a dat în clocot stinge focul si adaugă făina. Amestecă repede și ferm până la încorporare. Lasă să se răcorească și adaugă ouăle unul câte unul amestecând bine pentru încorporarea fiecarui ou. Cu ajutorul...
Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi
Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier. Blat: Albușurile se mixează împreună cu zahărul până se obține o bezea fermă. Adaugă nuca măcinată,zeama de lămâie,făina și...
Rulada cu crema de vanilie
Blatul de ruladă: Separă gălbenușurile de albușuri. Pune albușurile in vasul de mixer, adaugă un praf de sare si mixează până obții o bezea fermă. Adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi zahărul, mixând contiuu. Scoate telurile,adaugă cacao și...
Smoothie de mango
Curăță mango de coajă. Taie-l în bucăti mici si pune-l in vasul blenderului. Completează cu apă. Pornește aparatul pentru 3-4 minute Servește-l ca atare sau cu gheață.
Clatite imbratisate
Pentru început preparăm un smoothie de sfeclă roșie. Curățăm sfecla, o spălăm si o tăiem în bucăti mici. Punem în vasul blenderului Breville bucățile de sfeclă și laptele. Pornim belnderul și pregătim smoothie-ul. În vasul de mixer punem ouăle,...
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500
Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul. Lasa sa se racoresca. Cand s-a racorit adauga bicarbonatul stis cu zeama de lamaie si faina. Framanta pentru omogenizare. Imparte...
Prăjitură cu foi de bezea
Pregătește din timp toate ingredientele. Mixează ouăle cu zahărul o bezea fermă. Adaugă nuca și făina mestecând ușor de jos în sus. Ia tava dreptunghiulară a aragazului și tapeteaz-o cu hărtie de copt. Pune cmpoziția pe hârtie si nivelează ușor cu...
Prăjitură cu mere
Merele spălate,șterse se dau pe răzătoarea mare. Se pun la scurs într-o strecurătoare. Faina pune-o într-un vas pentru frământat. Adaugă peste ea drojdia,sarea.uleiul,laptele (încălzit în prealabil),zahărul și frământă un aluat elastic...
Tort de mere cu crema de mascarpone
Pune 3 linguri de zahar într0o cratiță (22 cm diametru) la cramelizat pe foc mic. Când zahărul este fluid de culoarea chihlimbarului ia cratița de pe foc și tapeteaz-o pe margini prin mișcări circulare. Lasă caramelul să se răcească. Merele spălate,curățate de...
Dulceață de zmeură
Zmeura se alege de impurități,se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Zmeura se pune pune într-o cratiță, iar peste ea adaugă zahărul. Lasă zmeura cu zahărul să se odihnească 1 oră . Pune cratița la foc iute pentru 10 minute și apoi la foc moderat...
Înghețată cu ciocolată
Pune într-un recipient 200g smântână si pune pe foc până la punctul de fierbere,fără să fiarbă. Adaugă in ea ciocolată ruptă bucățele și amestecă până la încorporare. Gălbenușurile cu zahărul se pun într-un vas și si fierb pe baie...
Cornulețe cu rahat - 3
Dojdia se amestecă împreună cu zahărul până devine lichidă. Într-un vas de frământat pune făina în care faci o adâncitură să pui drojdia. Adaugi ouăle, laptele și untura și frămânți. Lași aluatul să se odihnească. Cât se...
Prăjitură cu căpșuni
Mixează zaharul cu ouăle până la dublarea volumului. Adaugă uleiul, laptele, zaharul vanilat, praful de copt și făina mixând în continuare. Tapetează cu hârtie de copt o tavă 30/40. Toarnă compoziția obținută în tavă, pune deasupra căpșunele...
Prajitura cu visine
Mixeaza ouale cu zaharul. Adauga uleiul.iaurtul,praful de copt si aromele. Mixeaza in continuare adaugand faina. Ia o tava 40/25,tapeteaz-o cu hartie de copt . Toarna compozitia in tava. Visinele decongelate,scurse si adauga deasupra compozitiei. Da tava la cuptorul incins la...
Prajitura cu mere
Ia un vas ceramic cu diametrul de 22 cm. Pune zaharul la caramelizat intr-un ibric. Cand zaharul este caramelizat toarna-l in vasul ceramic si tapeteaza vasul cu el. Lasa sa se raceasca. Intre timp spali merele si le razi. Pune merele in vasul ceramic. Le netezesti usor cu o...
Prajitura cu mere
Rade merele si pune-le la scurs intr-o strecuratoare. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu zaharul pana obtii o bezea ferma. Pune uleiul,scortisoara,aromele si amoniacul mixand in continuare. Scoate telurile ,adauga faina si amseteca usor de jos in sus cu o...
Prajitura Carpati
Intr-un vas bun pentru framantat pune faina. Adauga ouale,zaharul,laptele ,uleiul,amoniacul si aromele . Framanta pana la obtii un aluat nu foarte vartos. Imparte aluatul in 5 si lasa sa se odihneasca 10 minute. Pregateste tava pe care o tapetezi cu hartie de copt. Foaia o intinzi...