Parfait cu banane

de Bunica in Dulciuri, 22 Mai 2016 | 4513 vizualizari

 

Un parfait catifelat și aromat tocmai bun de consumat !

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 3 gălbenușuri+ 1 ou întreg
  • 500 g. smântână 30%grăsime
  • 200 g. zahăr
  • 2 linguri apă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu banane:

Pentru început facem o cremă de ouă pentru a se răci.

Intr-o cratiță de 2 l pune zahărul, gălbenușurile, oul intreg și apa.

Amestecă până la omogenizare și pune pe foc.

Fierbe, amestecând mereu, până obții o cremă de consistența unei smântâni.

Lasă la răcit.

Intr-un vas pune smântâna și mixează până obții o frișcă fermă.

Curăță bananele de coajă și pasează-le bu ajutorul unei furculite.

Peste frișcă adaugă crema de gălbenușuri și bananele pasate mestecănd ușor până se incorporează bine.

Tapetează o formă de chec cu folie alimentară, toarnă intreaga compoziție in tavă si dă la congelator pentru 4-5 ore.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

În loc de cele 3 linguri de apa se poate pune lapte.

2

Poti pune 200 g. frișcă lichidă +300 g. smântână gasă

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]