Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500

de Bunica in Prajituri, 29 Dec 2015 | 8907 vizualizari

 

Reeeeeeetetaaaaaaaa cu numarul cinci suteeeeee! Prajitura aceasta am asteptat foarte mult sa o pregatesc. Nu este mai complicata decat alta prajitura cu foi,dar.............a existat un dar;) Va spun ca este delicioasa! Sa lasam vorba si sa trecem la prezentare!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 60 g.unt
  • 4 linguri ulei
  • 300 g. zahar
  • 2 oua
  • 8 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 600 g. faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 300 g. nuca prajita
  • 400 ml.smantana frisca cu 30% grasime
  • 300 g smantana grasa
  • 400 g. zahar
  • vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500:

Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul.

Lasa sa se racoresca.

Cand s-a racorit adauga bicarbonatul stis cu zeama de lamaie si faina.

Framanta pentru omogenizare.

Imparte aluatul in 3-4 parti.

Am impartit aluatul in 3 parti si am copt 3 foi pe dosul tavii .

Pune hartie de copt pe spatele tavii si intinde foaia direct pe tava.

Da tava la cuptoru incins la 160 grade pana se rumeneste .

Procedeaza la fel si cu celelalte foi.

Dupa ce ai cot foile te ocupi de crema.

Crema 

Nuca sa fie prajita si macinata fin.

Pune smantana pentru frisca si zaharul in vasul de mixer si incepe mixarea la turatie mica, pentru a se topi zaharul.

Adauga smantana si maixeaza pentru 3 minute adaugand nucile si vanilia.

Pregateste o tava de marimea foilor.

Asaza pe tava prima foaie peste care pui jumatate din crema, apoi a doua foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra foaie.

Apasa usor cu palmele, sa se lipesca foile de crema si da la rece pana a doua zi. La servire se poate pudra sau turna o glazura de ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

reteta este cu 400 g. zahar, dar este cam dulce,asa ca eu cred ca 300 g suficient

2

S-ar putea sa mai fie nevoie de 50 g faina, nu te speria daca aluatul este moale ,ci adauga faina

3

Numarul foilor depinde de tava

4

Scoate foile de pe hartie cat sunt caldute

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Catalina L 1

30.12.2015, 22:27

excelenta praitura, bravo si la cat mai multe retete bunica

mihaelar63 1

30.12.2015, 23:56

Felicitari Buni Faina reteta , crema asta cu smantana ma da pe spate Sa ne traiesti si sa fii harnica sa postezi multe bunatati Si stii... ca te iubim

dantes 1

31.12.2015, 06:59

felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cheesecake