Cornulețe cu rahat - 3

de Bunica in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 10481 vizualizari

 

Nu vă spun decât să le încercați. Cleme, sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 300 g untură
  • 700 g făină
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 vf. de cuțit sare
  • 450 g rahat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu rahat - 3:

Dojdia se amestecă împreună cu zahărul până devine lichidă.

Într-un vas de frământat pune făina în care faci o adâncitură să pui drojdia.

Adaugi ouăle, laptele și untura și frămânți. Lași aluatul să se odihnească.

Cât se odihnește alatul taie rahatul in bucăți dreptunghiulare.

Iei câte o bucata de aluat, o întinzi cu sucitorul pe blatul de lucru si o tai în forma de pătrat.

Pui o bucată de rahat și rulezi. Cornulețele astfel obținute le pui în tava tpetată cu hârtie de copt și intoduci tava în cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 de minute.

Se scot din cuptor și se pudrează calde.

Se topesc în gură din primul moment.

TIPS-URI

1

Cornuletele se lasă în cuptor până se rumenesc ușor pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu rahat - 3" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

12.05.2015, 23:11

Cornuletele Bunicii - cele mai bune

Bya Ralu 1

31.05.2015, 20:32

fulgdenea 1

25.01.2016, 14:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat