Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE885
PRIETENI
Retete

Trigoane cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2015

Faina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min. Am adaugat pe rand ouale, apoi laptele, putin cate putin, si untul, mixand incontinuu.  Am...

Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice

In Piine la 31 Oct 2014

Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice Ritualurile practicate la înmormântare sunt menite să ușureze trecerea în viața de dincolo. De aceea sunt completate de ritualuri folosite la parastase și la pomeniri, fiind astfel combinate cu...

Tarta cu miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2014

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura. Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am...

Reteta germana: Mar in foietaj

In Dulciuri la 29 Sep 2014

Vezi aici cum se prepara aluatul:  http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html Preparare mar in aluat Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat. Se unge cu...

Aluat de foietaj

In Piine la 29 Sep 2014

Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute). Apoi se pune faina Arpis 000 intr-un bol Dekassa si se presara cuburile de unt deasupra.   Se amesteca faina Arpis cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina....

Topchit

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2014

  Ouale intregi se bat bine cu   sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute.  Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor. Se lasa aproximativ 2-3...

Colacii nasului

In Piine la 24 Sep 2014

 Se pregatesc 2 sau mai multi colaci mari, dulci, din faina de grau de calitate superioara Gold Maya si se dau cadou nasilor in timpul nuntii (la final) sau a doua zi dupa nunta.  Numarul colacilor difera, in functie de regiune: in unele zone se dau 2 colaci pentru cei 2 nasi, in timp...

Coaste de porc fripte pe gratar

In Porc la 22 Sep 2014

 Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se...

Sendvis cald cu crema de branza cu usturoi

In Sandvisuri la 22 Sep 2014

Am facut un sendvis cald incercind sa schimb ceva ce devenise o obisnuinta. In loc sa ung feliile de paine cu unt, le-am uns cu crema de branza si usturoi. M-am inspirat cumva din reteta Sylviei de Croque Monsieur: Pentru inceput am pornit cuptorul si l-am setat sa se incalzeasca la 200 grade....

Sandvis cu crema de branza, nuci si busuioc

In Sandvisuri la 16 Sep 2014

Am amestecat crema de branza cu miez de nuca, busuioc verde, sare si am stropit cu ulei de masline. Am uns feliile de paine cu crema obtinuta, am mai presarat cateva nuci si frunzulite de busuioc pentru un aspect mai apetisant si am rasnit putin chili pe deasupra.

Ardei copti umpluti cu crema de branza, nuci si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2014

Am copt ardeiul si l-am curatat taindu-i cotorul. Am amestecat crema de brinza cu nucile si busuiocul. Am condimentat crema cu sare si piper. Am desfacut ardeiul, am pus crema mixata si apoi am rulat. Am asezat ardeiul pe o farfurie si am pus pe deasupra nuci si frunzulite de busuioc. Am...

Homar cu spanac și spumă de parmesan

In Reteta de vedeta la 14 Sep 2014

Homarul este viu și are cleștii legați. Se leagă coada de capul homarului cu sfoară alimentară. Nu trebuie îndoită prea tare. Într-o oală se pune apa cu un praf de sare și când dă în clocot, se pune homarul în apa fierbinte și se acoperă cu un capac....

Ciolan cu varza a la Bierhaus67

In Porc la 13 Sep 2014

Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin şi/ sau apa şi putin ulei Arpis;  se lasa la rece, timp de 24 ore.   Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat;   Se adauga 2 crengute de rozmarin...

Crema de branza pe pita greceasca

In Sandvisuri la 8 Sep 2014

 Eu unul am inceput sa inlocuiesc untul cu crema de branza pufoasa pe sendvisuri pentru ca imi place si gustul mai mult, dar are si mai putina grasime. Si cum mi-a facut cu ochiul o pita greceasca intr-un supermarket, iata ca am inceput saptamina cu un sendvis simplusi delicios. Pita am...

Jemne - Pâinea mirilor

In Piine la 2 Sep 2014

Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac. Mirele și mireasa trebuie să-l rupă aplicând doar o mână. Cine rupe partea mai mare din colac, acela va avea mai mare...

Colacul Mirelui

In Piine la 2 Sep 2014

În Moldova există obiceiul schimbului de colaci între mire și mireasă: vornicelul îi întinde miresei colacul mirelui și în schimb primește colacul miresei. După acest schimb de colaci, vornicelul se îndreaptă spre suita mirelui, ţinând colacul...

Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2014

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut.  Am impartit aluatul in 5. Pe blatul de lucru am presarat faina si din fiecare bucata am intins cate o foaie de placinta pe rotund. Am pus cite 2 linguri de crema de branza Ceva fin de la Delaco pe mijlocul...

Turta miresei sau Colacul miresei

In Piine la 20 Aug 2014

Forma pâinii de sărbătoare este colacul, o pâine albă ce se coace l a sărbători  din făină de grîu de calitate superioară. Pâinea coaptă pentru sărbători se deosebeşte de cea de zi cu zi după conţinutul aluatului, după forma ce i se dă și după felul...

Foietaj cu mozzarella si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2014

Aluatul l-am taiat in dreptunghiuri. Dovlecelul l-am taiat rondele si fiecare rondel in jumatate, iar mozzarella am feliat-o. Pe fiecare dreptunghi de aluat am asezat alternativ cate o fasie de mozzarella si cate una de dovlecel.  Am presarat sare, seminte de fenicul si am stropit cu...

Dovlecei pane cu sos de branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2014

Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o crema groasa ca o smantana, se adauga sare si piper. Dovleceii se scurg de apa lasata si se sterg...

Rulada cu crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2014

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov. Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se...

Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

In Prajituri la 17 Mai 2014

Este foarte simplu şi rapid: amesteci într-un bol mai mare cu un mixer sau cu un tel ouăle cu zahărul, adaugi coaja de lămâie, esenţa de vanilie, brânza de vaci, crema de brânză şi untul tăiat bucăţele. Adaugi făina şi grişul şi amesteci bine. Ungi o forma de...

Clătite cu cremă de brânză şi dulceaţă

In Dulciuri la 17 Mai 2014

Pui făina într-o oală, adaugi ouăle, zahărul vanilat şi sarea, apoi torni lapte sau apă minerală. Amesteci cu un tel până când se omogenizează conţinutul. Dozezi laptele / apa minerală astfel încât aluatul să fie de consistenţa smântânii...

Cornuri calde umplute

In Mancare copii la 17 Mai 2014

Tai cornurile în două şi scoţi o parte din miez. Amesteci bine crema de brânză cu castravetele şi cu măslinele tăiate cubuleţe, cu ceapa verde şi şunca tăiată mărunt şi cu pătrunjelul tocat. Umpli cornurile cu compoziţia, le aşezi pe o tavă şi le pui în cuptor...

Sendviş de vară

In Sandvisuri la 17 Mai 2014

Ungi feliile de pâine cu un strat bogat de cremă de brânză, apoi adaugi pur şi simplu legumele tăiate rondele şi ornezi cu pătrunjelul tăiat mărunt. Cost/porţie: 1,5 Lei Timp de preparare: 3 minute

Sendviş cald clasic

In Sandvisuri la 17 Mai 2014

Ungi pâinea cu crema de brânză, aşezi câteva rondele de roşie şi cepă verde, pui o felie de şuncă, o felie de caşcaval, iar deasupra oul făcut ochi. Ornezi cu măsline şi mărar tocat. Dai la cuptor câteva minute sau la microunde până se...

Sendviş lacto vegetarian

In Sandvisuri la 17 Mai 2014

Pregăteşti legumele: roşia o tai cubuleţe, ceapa verde rondele iar pe avocado îl cureţi de coajă, scoţi sâmburele şi apoi îl tai cubuleţe. Ungi pâinea cu cremă de bânză, aşezi legumele şi presari piper. Poţi decora şi cu frunze de pătrunjel....

Sendviş fitness

In Sandvisuri la 17 Mai 2014

Fierbi oul 3 minute, ungi păinea cu un strat bogat de cremă de brânză, aşezi oul tăaiat în 4 şi ornezi cu verdeaţa pe care o ai la îndemână. Mărarul, pătrunjelul, busuiocul sau rucola se potrivesc la fel de bine.   Cost/porţie: 2 Lei Timp de...

Sendviş Fan Brânză

In Sandvisuri la 17 Mai 2014

Bagheta o tai în două pe lungime, o ungi cu cremă de brânză şi aşezi salata. Pui feliile de mozzarella alternativ cu rondelele de roşii şi ornezi cu frunze de busuioc proaspăt. Cost/porţie: 3-5 Lei Timp de preparare: max. 5 minute

Sendviş cu ton

In Sandvisuri la 17 Mai 2014

Chifla tăiată în două pe orizontală o ungi din belşug cu un strat generos de cremă de brânză. Aşezi roşia tăiată rondele şi pui apoi tonul scurs bine. Ornezi cu verdeaţă (mărar / pătrunjel / rucola) şi eventual cu capere. Cost/porţie: 3 Lei Timp de...

Afisate 541 - 570 din 885 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 
Retete preferate
Cremes cu lamaie

Voturi:34

Ciorba radauteana

Voturi:81

Toate retetele preferate
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]