Plăcintă rulată cu brânză - Rețeta simplă ca în copilărie

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2025 | 143 vizualizari

 

 
Din aluatul de plăcintă pregătit acum câteva zile, am făcut o plăcintă simplă și bună, fix cum făcea bunica. Este o plăcintă foarte gustoasă și spornică și merită să o faci și tu.
Pentru această Plăcintă rulată cu brânză - Rețeta simplă ca în copilărie, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, drjodie, ulei, telemea, brânză de vaci.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Plăcintă rulată cu brânză - Rețeta simplă ca în copilărie:
  • aluat:
  • 400 g făină de grâu
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 25 ml ulei
  • 220-250 ml apă călduță
  • 1 lg oțet
  • Umplutură:
  • 400 g telemea
  • 300 g brânză de vaci
  • 3 ouă + 1 pentru uns
  • sare, după gust
  • ~50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă rulată cu brânză - Rețeta simplă ca în copilărie:

Cum se prepara Plăcinta rulată cu brânză - Rețeta simplă ca în copilărie:

 Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor. 

Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și puțin ulei.

Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteza. Încorporează și restul de ulei. 

Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit până își dublează volumul.

Într-un bol mare, fărămițează telemeaua, adaugă brânza de vaci și ouăle. Amestecă bine toate ingredientele și, dacă mai e nevoie, potrivește gustul cu sare. 

Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat și împarte-l în două porții egale. Întinde fiecare bucată în strat subțire și picură puțin ulei pe toată suprafața. Pune jumătate din compoziția de brânză și întinde-o pe tot aluatul. Rulează strâns aluatul până la jumătate, apoi rulează-l din cealaltă parte ca să obții un rulou dublu. Procedează la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.

Unge cu ulei și tapetează cu puțină făină o tavă de copt și așază plăcinta în ea. 

În bolul în care a fost brânza, sparge un ou și amestecă bine, luând de pe margini brânza rămasă. Adaugă puțin ulei și amestecă, apoi toarnă compoziția peste plăcintă și unge-o pe toată suprafața.

Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, pentru aproximativ o oră.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta la răcit.

Este foarte gustoasă și spornică. 

Încearcă și rețeta de Plăcintă cu afine și iaurt sau varianta de Plăcintă de casă cu iaurt grecesc.

Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu iaurt și gris.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă rulată cu brânză - Rețeta simplă ca în copilărie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu stir rosu si / sau branza