Iată o rețetă sănătoasă de crispy de pui la cuptor – crocante la exterior, fragede la interior și fără prăjire. Perfecte pentru o masă delicioasă și echilibrată.
Pentru acest Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă, sunt necesare ingredientele următoare: piept de pui, iaurt, muștar, fulgi de porumb, usturoi.
Cum se prepara Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă:
Taie pieptul de pui în fâșii subțiri. Condimentează cu sare și piper.
Într-un bol, amestecă iaurtul cu muștarul, adaugă sare și piper, pudră de usturoi și boia dulce de ardei. Amestecă bine toate ingredientele, apoi pune fâșiile de pui în sosul de iaurt. Lasă-le la marinat în bolul acoperit cu o folie alimentară, pentru o oră sau chiar mai mult dacă îți permite timpul.
Zdrobește fulgii de porumb cât să se marunteasca puțin. Pregătește sosul de iaurt. Amestecă într-un bol iaurtul, muștarul, un cățel de usturoi dat pe răzătoare, ulei de măsline, sare și piper. Lasă sosul deoparte.
Tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt.
Trece fiecare fâșie de pui prin fulgi de porumb și asaz-o în tava de copt. Procedează la fel cu restul de carne.
Coace crispy-ul de pui în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 15-20 de minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă crispy-ul puțin la temperat, apoi servește-l cu sos de iaurt cu usturoi. Gătit astfel, crispy-ul este foarte gustos și aromat.
Încearcă și rețeta de Copănele în fulgi de porumb la cuptor sau Crispy strips pe care le poți servi cu un delicios Sos Tartar.