Andra Mihail ne împărtășește rețeta de branzoaice sărate, prăjite în baie de ulei, așa cum se fac în zona ei dobrogeană.
Pentru aceste Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană, sunt necesare ingredientele următoare: făină, drojdie, telemea, brânză de vaci, ouă.
Cum se prepara aceste Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană:
Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor.
Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și putin ulei.
Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteza. Încorporează și restul de ulei.
Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit până își dublează volumul.
Între timp, rade telemeaua și pune-o într-un bol, adaugă brânza de vaci și ouăle. Amestecă bine toate ingredientele și potrivește gustul cu sare, dacă e nevoie.
Scoate aluatul pe un blat de lemn înfăinat și împarte-l în 8 -9 porții. Modelează fiecare porție sub formă de bilă, apoi întinde-o în strat subțire și așază o lingură de umplutură de brânză. Pliază aluatul și formează o plăcintă pe care o sigilezi la margini cu ajutorul unei furculițe.
Procedează la fel cu toate, apoi prăjește plăcintele pe ambele părți, în baie de ulei încins. Scoate-le pe un platou cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.
Servește-le calde, sunt absolut grozave!