Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE885
PRIETENI
Retete

Cum se prepara visinata

In Bauturi la 6 Iul 2016

Cum se prepara visinata Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal. Pentru visinata perfecta, alegeti visine bine coapte si puneti-le intr- o sticla sau damigeana, in straturi alternative cu...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 4 Iul 2016

Spala bine de tot visinele, rupe-le coditele si scurge-le de apa. Umple pe jumatate fiecare borcan cu visine, apoi adauga cate 2 linguri de zahar. Poti pune mai mult sau mai putin, in functie de cat de dulci sunt visinele sau dupa plac! Umple cu apa rece borcanele, strange bine capacele...

Tarta floarea soarelui cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2016

Vei vedea ca se prepara extrem de usor, iar rezultatul va fi unul spectaculos!  Pentru inceput, c aleste in putin ulei de masline ceapa si usturoiul verde taiate marunt.  Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute. Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs,...

Inghetata cu doar trei ingrediente

In Dulciuri la 17 Iun 2016

Poti combina fructele preferate ale copiilor tai, trebuie doar sa le tai felii si sa le congelezi inainte. Hai sa vezi cat de simplu se face! Pune capsunile si feliile de banane congelate intr-un mini robot, adauga iaurtul grecesc, care e mai gras si mai cremos decat unul obisnuit si optional...

Clafoutis cu cirese

In Dulciuri la 17 Iun 2016

Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon! Unge o  tava  de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. ...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

In Dulciuri la 16 Iun 2016

Cel mai bine este sa prepari mai intai crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi...

Cocktail cu Gin si Bere

In Cocktail la 15 Iun 2016

1. Stoarce sucul de la o jumatate de grefruit in shaker adauga gin, sirop soc, gheata. 2. Inchide shakerul agita puternic apoi strecoara in pahar peste gheata proaspata. 3. Complecteaza cu bere lage-pils pana sus. 4. Pentru o aroma mai intensa stoarce o coaja de la Grefruit deasupra...

Paste cu sos de rosii la cuptor

In Penne la 14 Iun 2016

Fierbe pastele in apa cu sare, dar cu un minut mai putin decat scrie pe cutie. Pune o tigaie la incins pe foc si adauga uleiul de masline. Zdrobeste putin usturoiul si adauga-l inauntru.   Lasa-l acolo cat sa aromatizezi uleiul, iar cand devine usor maroniu, scoate-l....

Gogosi pentru pofticiosi cu glazura

In Dulciuri la 13 Iun 2016

ASUL 1: dizolvarea drojdiei Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle. PASUL 2: amesteca ingredientele uscate Cerne faina intr-un  bol  incapator. Cerne si zaharul pudra...

Legume umplute cu piept de pui

In Pui la 9 Iun 2016

Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si dovlecei cu ajutorul unei linguri. Toaca-l apoi marunt si pune-l deoparte. Taie ceapa verde si...

Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui

In Pui la 8 Iun 2016

Pentru ca vreau sa-mi usurez munca si sa spal cat mai putin, voi folosi un Panini Maker . Am aici in fata mea modelul XXL. Daca nu ai unul, nu-i nicio problema, poti folosi o tigaie. Cu ajutorul unui tel bate ouale cu putina sare si piper. Baga Panini Maker -ul in priza, pune...

Salata cu paste si ton

In Salate la 8 Iun 2016

Pune pastele intr-un bol incapator si adauga peste acestea restul ingredientelor: fasolea rosie, porumbul, maslinele, rosiile cherry, tonul, caperele, ardeiul kapia si nu in ultimul rand busuioc si oregano. Potriveste de ulei de masline, sare si piper si daca...

Cartofi noi, taranesti cu bacon

In Porc la 8 Iun 2016

Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o sita pentru cca 2 ore. Cartofii trebuie sa fie perfect scursi ca sa nu devina moi si...

Dulceata de capsuni reteta aromata cu vanilie

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2016

Dulceata de capsuni reteta Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja! Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

In Pui la 27 Apr 2016

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba...

Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

In Dulciuri la 21 Apr 2016

Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana, galbenusurile, ciocolata topita si racita, vanilia si coaja de portocala. Adauga apoi faina amestecata cu...

Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura

In Oaie la 20 Apr 2016

Alaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate. Ai nevoie de: O pulpa de miel fasonata bine, 6-7 catei de usturoi, 5-6 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru, 5-6 frunze de menta,...

Gulas de miel cu carnati

In Oaie la 20 Apr 2016

Astazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti.  Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati proaspeti de miel; cate 2 ardei kapia rosii si 1 ardei gras galben, 2 morcovi, un sfert de telina...

Stufat fraged de miel

In Oaie la 20 Apr 2016

Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar. Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil), 3 legaturi de usturoi verde, 3...

Pastrav cu legume la cuptor

In Pastrav la 19 Apr 2016

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la...

Pasca traditionala cu aluat de cozonac

In Dulciuri la 19 Apr 2016

Pentru aluatul de cozonac eu voi pune ingredientele la framantat intr-un robot de bucatarie, dar poti framanta si cu mana! Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si lasa maiaua la dospit 10-15 minute. Pune in vasul robotului untul...

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2016

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din...

Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde

In Oaie la 19 Apr 2016

Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba . Cand sunt gata, strecoara-le...

Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean

In Supe/Ciorbe la 19 Apr 2016

Pregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si aduna spuma de la suprafata. Pune apoi legumele si cand incep sa se inmoaie adauga orezul...

Cozonac floare cu nuci crocante

In Prajituri la 19 Apr 2016

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10 minute. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, coaja...

Noodles cu legume si sos de soia - Reteta video

In Mancaruri de post la 4 Apr 2016

Taiteii de orez cu legume si sos de soia sunt printre cele mai populare preparate asiatice.  Nu este nevoie sa adaugi sare la aceasta reteta intrucat sosul de soia este suficient de sarat.  Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca gatitul la wok implica foc iute. Asa ca...

Supa crema de linte rosie - Reteta video

In Mancaruri de post la 4 Apr 2016

Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa.  Pune peste linte sarea grunjoasa, adauga apa calduta si amesteca usor, arunca apa si clateste bine cu apa rece de doua ori....

Mancare de fasole verde cu usturoi, reteta video

In Mancaruri de post la 28 Mar 2016

Pentru aceasta mancare poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata :) Hai sa incepem! Pentru inceput, taie ceapa si ardeiul gras cubulete. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si soteaza ceapa. Adauga paprika, sare si piper dupa...

Mancare delicioasa de urzici cu mamaliguta, reteta video

In Mancaruri de post la 28 Mar 2016

Urzicile proaspete trebuie scuturate bine, spalate in mai multe ape, apoi oparite cu apa fierbinte. Toata operatiunea se face cu manusi, ca sa nu te intepi :) Eu am deja urzicile trecute prin aceasta etapa :) Mai departe, pune o oala cu apa la fiert, adauga putina sare si cand incepe sa...

Cozonac cu fructe confiate, reteta video

In Dulciuri la 22 Mar 2016

Incalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta; adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena; pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o la caldura timp de 10 minute. Cerne restul de faina, Adauga sare pe deasupra si amesteca. Cu...

Afisate 481 - 510 din 885 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]