Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE885
PRIETENI
Retete

Sarmale de curcan in frunze de stevie

In Curcan la 26 Apr 2017

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie. Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata. Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper....

Tiramisu reţetă originală

In Retete facute de copii la 27 Mar 2017

Tiramisu reţetă originală Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla. Pune peste cele 4 galbenusuri, 8 linguri de zahar si zaharul vanilat si amesteca pana se topeste, dupa...

Macaroane cu branza

In Retete facute de copii la 27 Mar 2017

Pune 5 l de apa la fiert cu un pic de sare. Cand da in clocot, adauga 500 g de paste si lasa-le sa fiarba cu 2 minute mai putin decat scrie pe pachet. Rade branza sarata si amestec-o cu branza dulce, cele 5 oua, smantana si un praf de sare. Cand pastele sunt gata, strecoara-le,...

Galuste cu prune

In Retete facute de copii la 27 Mar 2017

1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca. 2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga biscuitii, 50 gr zahar si 1 lingurita de scortisoara si lasa-le pe foc pana se caramelizeaza, amestecand din...

Tort Pavlova cu ciocolata

In Torturi la 27 Dec 2016

1.       Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la...

Sarmale ca la mama

In Porc la 23 Dec 2016

1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid. 2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider. 3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru...

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 14 Dec 2016

Cerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si amesteca bine pana se dizolva. Las-o cam 10 -15 minute sa se activeze. Ea va deveni spumoasa.  ...

Ciocolata calda

In Dulciuri la 13 Dec 2016

Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de...

Banana bread

In Dulciuri la 13 Dec 2016

  Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena. Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul. Prajeste alunele caju intr-o tigaie...

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

In Retete facute de copii la 5 Dec 2016

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii; 2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze. 3. Pune zaharul in tigaie, la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu...

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2016

Cum se prepara Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida 1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina. 2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime. 3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si...

Cum se face Painea cu faina integrala

In Piine la 25 Oct 2016

Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de faina alba. Lasa aceasta compozitie la caldura cam 15 minute, pana cand o sa vezi ca face spuma. Ala-i...

Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite

In Dulciuri la 21 Oct 2016

Preparare Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut! Pune peste drojdia sfaramata si doua...

Cum se face maioneza

In Clasice la 18 Oct 2016

Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un praf de sare si sucul de la jumatate de lamaie.   Incepe sa bati ingerdientele pe viteza...

Dulceata de gogonele

In Dulceata / Gem la 14 Oct 2016

Pasii de preparare: Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele. Dupa o ora pune zaharul deasupra si pune intr-un infuzor batonul de scortisoara, cuisoarele, anasonul si...

Placinta dobrogeana

In Prajituri la 12 Oct 2016

Pasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia face bule deasupra. Peste faina cernuta pune sare, amesteca putin, fa o adancitura...

Cum se face Sosul Alioli

In Clasice la 11 Oct 2016

Curata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o. Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si foarte putin ulei de masline. Daca pui prea mult ulei din prima risti sa se taie. Freaca foarte bine...

Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura

In Scoala de gatit Bucataras la 4 Oct 2016

Cum se prepara Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn...

Cannelloni cu carne de vitel

In Cannelloni la 23 Sep 2016

Da pe razatoarea cu ochiuri mici morcovul si ceapa Pune uleiul de masline intr-o tigaie si caleste-le putin. Adauga usturoiul si carnea de vitel Dupa ce carnea isi schimba culoarea, adauga sare si piper dupa gust si oregano uscat. Dupa 5 minute adauga vinul rosu si lasa sa...

Ton RIO Mare cu legume la gratar

In Salate la 19 Sep 2016

Tăiați în fasii dovleceii,  vânăta si ardeiul.  Incalziti bine gratarul și pune-ți legumele pe gratar pe fiecare parte. Aranjati-le apoi pe un platou.  Scurgeti uleiul de măsline din conserva de ton. Curățați ardeiul iute de seminte și tăiați-l...

Salata cu ton RIO Mare, legume si masline

In Salate la 19 Sep 2016

Se spală caperele, se toaca și se așeaza într-un bol cu cateva linguri de ulei.  Se spală și se taie telina cubulete (brunoise).  Se feliaza ceapa și se macereaza în apă, sare și oțet timp de 15 minute.  Se fierb cartofii in apa cu sare. Odată...

Paste cu ton RIO Mare si ardei

In Paste la 19 Sep 2016

Fierbeţi apa şi adăugaţi sare când începe să clocotească. Fierbeţi pastele scurte. Feliaţi ardeii graşi.  Curăţaţi şi tocaţi ceapă. Căliţi ceapă în ulei de măsline, adăugaţi ardeii, asezonaţi cu sare, amestecând până legumele se...

Rulada din vinete la gratar cu ton RIO Mare si rucola

In Ton la 19 Sep 2016

1. Tăiaţi roşiile, spălaţi şi tăiaţi frunzele de andivă; tocaţi ceapa verde. 2. Amestecaţi tonul RIO Mare scurs cu roşiile şi ceapa tocată, adăugând sare şi piper. Pe fiecare felie de vânătă, puneţi un pic din umplutură, presăraţi deasupra cateva frunze de...

Chec pufos cu nuca

In Dulciuri la 16 Sep 2016

Cantitatile sunt pentru o tava de chec Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune treptat cate un galbenus de ou si mixeaza...

Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

In Dulciuri la 12 Sep 2016

Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le putin pana devin aurii. Amesteca din cand in cand, sa se rumeneasca uniform. O sa le simti crocante in...

Pizza Quattro Formaggi, reteta lui George vicecampion European la pizza

In Pizza la 7 Sep 2016

Pasii de preparare pentru aluatul de pizza: 1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar...

Votca in pepene

In Cocktail la 28 Iul 2016

Pentru inceput vom face o gaura cat sa introducem blenderu l in pepene, apoi pe masura ce mixam, scoatem continutul si il punem separat intr-un bol unde adaugam votca, siropul de zahar si freshul de lamaie. Daca am transformat tot interiorul in lichid este timpul sa il punem inapoi in...

Sangria picanta cu vin rosu si busuioc

In Cocktail la 28 Iul 2016

Cu cateva ore inainte de preparare, pune in carafa fructele cubulete si ghimbirul, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la macerat in frigider pentru 2 - 3 ore. Pune in carafa frunzele de busuioc, sucurile de fructe, vinul, adauga gheata si amesteca cu o...

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

In Dulciuri la 22 Iul 2016

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte.  Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati treptat faina si sarea. Adaugati treptat laptele cald si untul topit. Lasati-l cateva ore la frigider...

Tarta fara coacere cu biscuiti, ganache de ciocolata si fructe de padure

In Dulciuri la 22 Iul 2016

Macinati bine biscuitii Oreo intr-un blender cu tocator. Adaugati untul topit si continuati sa macinati pana se omogenizeaza totul bine. Puneti biscuitii intr-o tava de tarta cu fund detasabil si presati bine, insistand pe margini. Lasati la frigider pana pregatiti crema.  ...

Afisate 451 - 480 din 885 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]