Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit

de Andrei Craitoiu in Pui, 10 Apr 2009 | 39553 vizualizari

 

Bucătăraşul Andrei a scris o reţetă garnisită cu o galerie foto de-ţi lasă gura apă …

 

INGREDIENTE

  • - 1 ceapă potrivită
  • - 1 ardei gras roşu
  • - 3 roşii
  • - 1 legătură de pătrunjel
  • - 1 cană de orez bob mare
  • - cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă
  • - o lingură “Secretul gustului”
  • - sare, piper, ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit:

- se taie o ceapă de mărime mijlocie (poza 1)

- se pune puţină sare şi se freacă cu mîna (poza 2)

- se pune un ardei gras roşu tăiat feliuţe (poza 3)

- se adaugă 3 roşii potrivite tăiate cubuleţe (poza 4)

- se taie mărunt o legătură de pătrunjel (poza 5)

- se taie un cartof rondele (poza 6)

- se amestecă totul (poza 7)

- se adaugă o cană de orez (poza 8 )

- se amestecă totul şi se adaugă apă (poza 9)

- se pune ulei de măsline, cel puţin 100 ml (poza 10)

- se adaugă o lingură de “Secretul gustului de găină” şi piper negru măcinat

- se adaugă cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă, etc… (poza 11)

- se introduce vasul la cuptor la foc mare 1 oră şi apoi la foc potrivit 45 de minute

- după o oră se scoate puţin vasul afară, se pune carnea într-o farfurie, se amestecă compoziţia cu o paletă de lemn şi se mai adaugă puţină apă caldă şi dacă mai este nevoie şi ulei, apoi se pune deasupra carnea pe cealaltă parte (poza 12, poza 13)

- după o oră şi 45 de minute se scoate din cuptor, se lasă timp de 15 minute să “respire” şi apoi se serveşte (poza 14)

- se pune în farfurie cu castraveciori acri numai din saramură să scîrţîie în dinţi (poza 15)

- se poate servi cu vin rosu Merlot sau Cabernet Sauvignon

NOTĂ:

- dacă nu aveţi un vas mare de pămînt smălţuit pe interior, puteţi folosi un vas termorezistent tip Yena, corespunzător ca mărime. Secretul acestei reţete este că totul este în stare crudă (nimic călit), cînd se introduce la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

08.05.2011, 13:25

reisnaor_2006 1

20.06.2014, 15:03

imi lasa gura apa

anutz 1

25.06.2014, 16:25

este deliciaosa! eu am facut-o in vas yena si a iesit buuuna. am pus ceapa verde in schimb si carne de porc pe care am calit-o putin in prealabil.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate