Iată cea mai simplă și ușoară rețetă pentru pâine de casă. Amesteci ingredientele și asta este toată munca pe care o depui pentru a obține o pâine gustoasă și pufoasă.
Pentru această Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare, ai nevoie de câteva ingrediente simple: făină, apă, drojdie, ulei și semințe.
Cum se prepara aceasta Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă de cozonac/pâine.
Pune făina într-un bol mare și adaugă drojdia uscată, o linguriță de zahăr și una de sare. Amestecă ușor ca să se distribuie uniform ingredientele. Încorporează semințele.
Fă un locaș în mijlocul făinii și toarnă apa călduță și uleiul. Amestecă toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit până își dublează volumul.
După ce a crescut, îndepărtează folia și toarnă aluatul în tava de copt. Presară câteva semințe pe toată suprafața.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pâinea puțin la temperat, apoi scoate-o pe un grătar de bucătărie.
O poți tăia după ce s-a răcit.
Este foarte pufoasă și bună la gust.