O alternativă gustoasă pentru masă de Paști este friptura de pui cu leurdă. Iese foarte gustoasă, fragedă și aromată.
Pentru această Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut, sunt necesare câteva ingrediente: pulpe de pui, leurdă, lămâie, vin alb, ulei și condimente.
Cum se prepara Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut:
Pune ulei într-o tavă termorezistentă. Adaugă vinul, sare, piper, praf de usturoi, boia. Pune și leurda tocată și amestecă toate ingredientele. Pune câteva felii de lămâie.
Așază pulpele de pui în vas și amestecă-le în sos ca să pătrundă aromele în carne. Pune 2-3 felii de lămâie peste pulpe și adaugă un praf de sare. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și sigilează bine marginile.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, timp de 40-50 de minute. După acest timp, îndepărtează folia de aluminiu și mai lasă la copt încă 10-15 minute sau până când se rumenesc bine pulpele de pui.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă carnea puțin la temperat, apoi servește alături de un piure pufos sau după bunul plac.
Este o friptură gustoasă, fragedă și suculentă, plină de arome.
Nouă ne-a plăcut foarte mult și rețeta de Piept de pui gratinat, dar e musai sa testam si reteta Piept de pui gratinat cu mozzarella si ciuperci
Vă recomandăm să încercați și rețeta Gratin de cartofi cu pui, e un deliciu!