Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE882
PRIETENI
Retete

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

In Mancaruri de post la 14 Iun 2019

Spala bine rosiile, ceapa, dovleceii si verdeturile. Taie cate un capac la fiecare rosie si cu o lingurita scoate pulpa, avand grija sa nu se gaureasca.  Taie dovleceii in doua bucati si pregateste-i exact ca pe rosii: taie un capacel, apoi scoate o parte din pulpa, cu grija. Pune...

Tartine cu hummus, sfecla rosie si avocado

In Vegan / Raw vegan la 6 Iun 2019

Prajeste painea intai.  Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place.   Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza deasupra felii de avocado, apoi decoreaza cu germeni de ridiche, frunze de menta si busuioc.  Reteta...

Chiftele in aluat cu bere

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2019

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza. Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune...

Chipsuri de radacinoase

In Mancaruri de legume la 28 Mai 2019

Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte;  Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte;  Pune-le intr-un castron incapator;  Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea; ...

Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2019

Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina compozitie in mana si inchide in interiorul acesteia un cubulet de branza ceddar; Modeleaza totul...

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

In Salau la 20 Mai 2019

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari. Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece...

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

In Oaie la 22 Apr 2019

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul. Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia...

Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba

In Prajituri la 17 Apr 2019

Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana, esenta de vanilie, zeama de lamaie si crema de whisky. Toarna amestecul lichid peste cel solid si...

Aperitiv Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2019

Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un castron.  Stropeste-l cu fresh de lime pentru a preveni...

Sarmale de post in frunze de stevie

In Mancaruri de post la 1 Apr 2019

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine; Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa; Lasa cateva minute, cat sa scada...

Peste la cuptor

In Peste la 25 Mar 2019

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi...

Pasca traditionala

In la 5 Apr 2018

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit; Pune sare deasupra si amesteca; Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina; Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute; Porneste robotul de bucatarie si adauga...

Drob usor de pui

In la 4 Apr 2018

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit. Intr-o tigaie se pune...

Cozonac cu nuca si rahat

In la 3 Apr 2018

Se amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute pana se umfla. Se pune in vasul robotului faina, un praf de sare, ouale, zaharul, zaharul vanilat,...

Aperitive festive

In la 30 Mar 2018

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·          Se toaca varza si ceapa julien; ·...

Pastrama de miel

In la 28 Mar 2018

Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de masline si vin rosu cat sa acopere carnea. Se amesteca bine de tot si se acopera apoi castronul cu...

File de somon cu cartofi

In la 26 Mar 2018

Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu usturoi granulat, menta uscata, sare si piper. Se amesteca si se pun in tava pe hartie de copt. Se...

Placinta cu carne

In la 23 Mar 2018

  Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil; Tapeteaza tava cu unt si faina; Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra; Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa...

Desert pasca fara aluat

In la 22 Mar 2018

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Se adauga branza de vaci scursa foarte bine si smantana grasa. Se mixeaza si se omogenizeaza compozitia. Se adauga coaja de lamaie, vanilia bourbon si zeama de lamaie. Praful...

Sarmale de post

In Dulciuri la 19 Mar 2018

Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi...

Cartofi in 3 culori

In la 14 Mar 2018

Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei obtine 3 castroane de cartofi condimentati bine pe care le pui la cuptor in aceeasi tava, pe hartie de...

Tort de ciocolata cu crema de vanilie

In la 12 Mar 2018

Blat: S e amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se cerne apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort...

Desert - Cupcakes cu aroma de cafea

In la 5 Mar 2018

Pentru aluatul de briose se amesteca la robot untul moale cu ouale si se cerne zaharul pudra, pana amestecul devine omogen si cremos. Se cerne faina cu praful de copt si bicarbonatul. Se adauga coaja de portocala si esenta de cafea. Se mixeaza totul bine 2 minute. Se asaza hartiutele de briose...

Pizza Calzone

In Pizza la 12 Feb 2018

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.   Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framanta. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 7-8 minute. La final, unge...

Sarmale cu carne de porc

In la 20 Dec 2017

Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine; Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze; Taie-le la dimensiunea dorita; Resturile toaca-le marunt; Amesteca carnea de porc cu ceapa...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

In la 19 Dec 2017

Se cresteaza soriciul; Se unge carnea cu putin ulei de masline; Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat; Se potriveste de sare si piper; Se baga salvia si patrunjelul in interior; Se ruleaza...

Turta dulce

In la 17 Dec 2017

Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul. Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva...

Carnati de casa

In la 14 Dec 2017

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat; Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul; Se spala foarte bine matele de porc; Se...

File de somon cu sos de mustar

In la 13 Dec 2017

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea; Se stropeste pestele cu ulei de masline; Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper; Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos; Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe...

Vin fiert Kamis

In la 8 Dec 2017

Vin fiert Kamis Classic Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica. Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se apropie de punctul de fierbere.         In cana punem 20 ml brandy, cuisoarele si...

Afisate 391 - 420 din 882 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 10:13

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

pe 08.01 la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]