Spala bine rosiile, ceapa, dovleceii si verdeturile.
Taie cate un capac la fiecare rosie si cu o lingurita scoate pulpa, avand grija sa nu se gaureasca.
Taie dovleceii in doua bucati si pregateste-i exact ca pe rosii: taie un capacel, apoi scoate o parte din pulpa, cu grija. Pune...
Prajeste painea intai.
Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place.
Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza deasupra felii de avocado, apoi decoreaza cu germeni de ridiche, frunze de menta si busuioc.
Reteta...
Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza.
Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune...
Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte;
Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte;
Pune-le intr-un castron incapator;
Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea; ...
Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator;
Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine;
Pune faina pe maini, ia putina compozitie in mana si inchide in interiorul acesteia un cubulet de branza ceddar;
Modeleaza totul...
Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie.
Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari.
Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece...
Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.
Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.
Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia...
Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana, esenta de vanilie, zeama de lamaie si crema de whisky.
Toarna amestecul lichid peste cel solid si...
Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un castron.
Stropeste-l cu fresh de lime pentru a preveni...
Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii;
Adauga condimentele si amesteca bine;
Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa;
Lasa cateva minute, cat sa scada...
Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi...
Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit;
Pune sare deasupra si amesteca;
Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina;
Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute;
Porneste robotul de bucatarie si adauga...
Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit.
Intr-o tigaie se pune...
Se amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker.
Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute pana se umfla.
Se pune in vasul robotului faina, un praf de sare, ouale, zaharul, zaharul vanilat,...
Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de masline si vin rosu cat sa acopere carnea.
Se amesteca bine de tot si se acopera apoi castronul cu...
Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate.
Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu usturoi granulat, menta uscata, sare si piper. Se amesteca si se pun in tava pe hartie de copt. Se...
Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;
Tapeteaza tava cu unt si faina;
Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;
Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa...
Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Se adauga branza de vaci scursa foarte bine si smantana grasa. Se mixeaza si se omogenizeaza compozitia.
Se adauga coaja de lamaie, vanilia bourbon si zeama de lamaie. Praful...
Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.
Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi...
Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei obtine 3 castroane de cartofi condimentati bine pe care le pui la cuptor in aceeasi tava, pe hartie de...
Blat: S e amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se cerne apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort...
Pentru aluatul de briose se amesteca la robot untul moale cu ouale si se cerne zaharul pudra, pana amestecul devine omogen si cremos. Se cerne faina cu praful de copt si bicarbonatul. Se adauga coaja de portocala si esenta de cafea. Se mixeaza totul bine 2 minute.
Se asaza hartiutele de briose...
1. Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.
Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framanta. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 7-8 minute. La final, unge...
Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;
Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;
Taie-le la dimensiunea dorita;
Resturile toaca-le marunt;
Amesteca carnea de porc cu ceapa...
Se cresteaza soriciul;
Se unge carnea cu putin ulei de masline;
Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;
Se potriveste de sare si piper;
Se baga salvia si patrunjelul in interior;
Se ruleaza...
Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze.
Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul.
Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop.
Amesteca usor pana se dizolva...
Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat;
Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul;
Se spala foarte bine matele de porc;
Se...
Pestele se cresteaza pe partea cu pielea;
Se stropeste pestele cu ulei de masline;
Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper;
Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos;
Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe...
Vin fiert Kamis Classic
Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica.
Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se apropie de punctul de fierbere.
In cana punem 20 ml brandy, cuisoarele si...
Rosii si dovlecei umpluti - Gemista
Spala bine rosiile, ceapa, dovleceii si verdeturile. Taie cate un capac la fiecare rosie si cu o lingurita scoate pulpa, avand grija sa nu se gaureasca. Taie dovleceii in doua bucati si pregateste-i exact ca pe rosii: taie un capacel, apoi scoate o parte din pulpa, cu grija. Pune...
Tartine cu hummus, sfecla rosie si avocado
Prajeste painea intai. Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place. Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza deasupra felii de avocado, apoi decoreaza cu germeni de ridiche, frunze de menta si busuioc. Reteta...
Chiftele in aluat cu bere
Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza. Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune...
Chipsuri de radacinoase
Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte; Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte; Pune-le intr-un castron incapator; Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea; ...
Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar
Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina compozitie in mana si inchide in interiorul acesteia un cubulet de branza ceddar; Modeleaza totul...
Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan
Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari. Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece...
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor
Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul. Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia...
Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba
Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana, esenta de vanilie, zeama de lamaie si crema de whisky. Toarna amestecul lichid peste cel solid si...
Aperitiv Guacamole
Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un castron. Stropeste-l cu fresh de lime pentru a preveni...
Sarmale de post in frunze de stevie
Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine; Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa; Lasa cateva minute, cat sa scada...
Peste la cuptor
Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi...
Pasca traditionala
Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit; Pune sare deasupra si amesteca; Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina; Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute; Porneste robotul de bucatarie si adauga...
Drob usor de pui
Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit. Intr-o tigaie se pune...
Cozonac cu nuca si rahat
Se amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute pana se umfla. Se pune in vasul robotului faina, un praf de sare, ouale, zaharul, zaharul vanilat,...
Aperitive festive
Pachetele de primavara Mod de preparare: · Se da pe razatoare morcovul; · Se toaca varza si ceapa julien; ·...
Pastrama de miel
Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de masline si vin rosu cat sa acopere carnea. Se amesteca bine de tot si se acopera apoi castronul cu...
File de somon cu cartofi
Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu usturoi granulat, menta uscata, sare si piper. Se amesteca si se pun in tava pe hartie de copt. Se...
Placinta cu carne
Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil; Tapeteaza tava cu unt si faina; Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra; Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa...
Desert pasca fara aluat
Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Se adauga branza de vaci scursa foarte bine si smantana grasa. Se mixeaza si se omogenizeaza compozitia. Se adauga coaja de lamaie, vanilia bourbon si zeama de lamaie. Praful...
Sarmale de post
Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa. Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi...
Cartofi in 3 culori
Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei obtine 3 castroane de cartofi condimentati bine pe care le pui la cuptor in aceeasi tava, pe hartie de...
Tort de ciocolata cu crema de vanilie
Blat: S e amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se cerne apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort...
Desert - Cupcakes cu aroma de cafea
Pentru aluatul de briose se amesteca la robot untul moale cu ouale si se cerne zaharul pudra, pana amestecul devine omogen si cremos. Se cerne faina cu praful de copt si bicarbonatul. Se adauga coaja de portocala si esenta de cafea. Se mixeaza totul bine 2 minute. Se asaza hartiutele de briose...
Pizza Calzone
1. Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framanta. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 7-8 minute. La final, unge...
Sarmale cu carne de porc
Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine; Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze; Taie-le la dimensiunea dorita; Resturile toaca-le marunt; Amesteca carnea de porc cu ceapa...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Se cresteaza soriciul; Se unge carnea cu putin ulei de masline; Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat; Se potriveste de sare si piper; Se baga salvia si patrunjelul in interior; Se ruleaza...
Turta dulce
Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul. Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva...
Carnati de casa
Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat; Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul; Se spala foarte bine matele de porc; Se...
File de somon cu sos de mustar
Pestele se cresteaza pe partea cu pielea; Se stropeste pestele cu ulei de masline; Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper; Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos; Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe...
Vin fiert Kamis
Vin fiert Kamis Classic Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica. Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se apropie de punctul de fierbere. In cana punem 20 ml brandy, cuisoarele si...