Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul.
Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza.
Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat...
Pune nautul la inmuiat peste noapte.
Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul si chimenul si mixeaza pana obtii o compozitie fina.
Desi multe dintre retetele de...
Taie cozonacul in cuburi.
Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac.
Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci.
Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie,...
Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite.
Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine.
Rumeneste usor carnatii intr-o alta tigaie, apoi in uleiul ramas rumeneste nitel si afumatura. Adauga-le peste...
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade.
Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa.
Curata, spala si taie toate celelalte legume in cuburi de dimensiuni potrivite, apoi...
Spala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit.
Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si taie cubulete.
Taie avocado in felii subtiri, longitudinale.
Pregateste 2 boluri...
Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou....
Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul.
Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine.
Pregateste solutia de otet cu apa si pune-o la fiert impreuna cu sarea, zaharul si celelalte condimente.
Pune solutia...
Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu!
Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula.
Lasa crema sa se raceasca.
Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata...
Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D
Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape.
Spala si curata capia, gogosarii si ceapa...
Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa.
Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru...
Spala bine bucatile de coada de vita si pune-le la fiert, cu putina sare. Spumuieste bine, apoi lasa coada sa fiarba la foc moale, indelung, pana se inmoaie carnea si se desprinde usor de pe oase.
Toaca marunt legumele si pune-le in oala, peste carne. Eu am folosit doar morcovi, ceapa,...
Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un...
Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari.
Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt.
Toaca miezul de nuca cu un cutit, iar merele curatate de coaja si casuta samburilor taie-le in cubulete. Adauga nuca, merele, romul si...
Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul.
Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia.
Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30...
Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele.
Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de conopida. Amesteca si lasa la calit pana prinde gust si culoare.
Adauga si celelalte legume si toarna...
Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.
Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza.
Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom.
Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb,...
Pune vanata coapta la scurs.
Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se faca painea crocanta. Dupa primele 5 minute intoarce feliile de paine de pe o parte pe...
Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C.
Pune o mana de spanac la sotat cu putin ulei de masline si un graunte de usturoi. Adaugat asa in omleta ii da un gust mai bun.
Ingredientele pune-le pe rand intr-un bol: oua, sunca, branza, spanac, adauga sare si piper si amesteca. ...
Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa.
Adauga zaharul si amesteca...
Pune pastele la fiert.
Intre timp taie ceapa marunt, pune-o intr-o tigaie cu o lingura de ulei la calit, adauga kaiserul taiat cubulete si amesteca. Lasa-l sa se rumeneasca usor.
Adauga o foaie de dafin, maslinele, sucul de rosii, usturoiul si condimenteaza simplu cu sare si...
Pune fileurile de somon in ulei incins intr-o tigaie si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti, cateva minute. In functie de cat sunt de groase, ajusteaza timpul in plus sau in minus.
Scoate-le pe un platou.
In aceeasi tigaie adauga un cub de unt in care calesti apoi ceapa si...
Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea tocata. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi lasa sa se patrunda carnea. Toarna o ceasca de supa de legume...
Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat.
Incinge cuptorul la 220 grade C.
Unge tava cuptorului cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt, apoi asaza aluatul in tava.
Unge aluatul cu...
Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.
Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le.
Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de...
Pentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :)
Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de ulei in care calesti ceapa si usturoiul si adauga ciupercile. Asezoneaza cu sare, piper si boia de...
Spala si curata bine puiul.
Pune untul intr-o cratita intinsa la topit si rumeneste copanelele pe toate partile.
Adauga vinul si si 1/2 ceasca de apa. Dupa ce au fiert cam 1-2 minute adauga rosiile curatate de coaja si taiate, sare si piper si o ceasca de apa calda. ...
Pune foaia de tortilla la incalzit pentru cateva secunde, pentru a o face mai usor de modelat.
Asaza in mijlocul foii fasii de pui, legume si verdeturi ( aici te poti juca cu ingredientele cum iti pofteste inima), stropeste cu putin sos sweet chili si impatureste tortilla ca pe o...
Desert Banana Bread
Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul. Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza. Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat...
Falafel cu salata tabouleh
Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul si chimenul si mixeaza pana obtii o compozitie fina. Desi multe dintre retetele de...
Desert budinca de cozonac
Taie cozonacul in cuburi. Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci. Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie,...
Tochitura de porc cu mamaliguta
Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite. Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine. Rumeneste usor carnatii intr-o alta tigaie, apoi in uleiul ramas rumeneste nitel si afumatura. Adauga-le peste...
Legume la cuptor
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade. Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa. Curata, spala si taie toate celelalte legume in cuburi de dimensiuni potrivite, apoi...
Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie
Spala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit. Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si taie cubulete. Taie avocado in felii subtiri, longitudinale. Pregateste 2 boluri...
Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou....
Varza rosie in otet
Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul. Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine. Pregateste solutia de otet cu apa si pune-o la fiert impreuna cu sarea, zaharul si celelalte condimente. Pune solutia...
Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar
Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu! Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula. Lasa crema sa se raceasca. Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata...
Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie
Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape. Spala si curata capia, gogosarii si ceapa...
Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana
Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa. Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru...
Ciorba din coada de vita
Spala bine bucatile de coada de vita si pune-le la fiert, cu putina sare. Spumuieste bine, apoi lasa coada sa fiarba la foc moale, indelung, pana se inmoaie carnea si se desprinde usor de pe oase. Toaca marunt legumele si pune-le in oala, peste carne. Eu am folosit doar morcovi, ceapa,...
Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana
Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un...
Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari. Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de...
Desert chec cu mere si nuci
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt. Toaca miezul de nuca cu un cutit, iar merele curatate de coaja si casuta samburilor taie-le in cubulete. Adauga nuca, merele, romul si...
Muschiulet de porc cu varza rosie
Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul. Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia. Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30...
Supa crema de conopida
Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele. Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de conopida. Amesteca si lasa la calit pana prinde gust si culoare. Adauga si celelalte legume si toarna...
Magiun de prune
Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale. Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se...
Desert cheesecake brownies
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom. Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb,...
Vinete la cuptor cu branza si rosii
Pune vanata coapta la scurs. Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se faca painea crocanta. Dupa primele 5 minute intoarce feliile de paine de pe o parte pe...
Egg muffins sau mini omlete pentru mic dejun
Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C. Pune o mana de spanac la sotat cu putin ulei de masline si un graunte de usturoi. Adaugat asa in omleta ii da un gust mai bun. Ingredientele pune-le pe rand intr-un bol: oua, sunca, branza, spanac, adauga sare si piper si amesteca. ...
Gem de piersici
Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa. Adauga zaharul si amesteca...
Spaghete cu sos de rosii, masline si sunca
Pune pastele la fiert. Intre timp taie ceapa marunt, pune-o intr-o tigaie cu o lingura de ulei la calit, adauga kaiserul taiat cubulete si amesteca. Lasa-l sa se rumeneasca usor. Adauga o foaie de dafin, maslinele, sucul de rosii, usturoiul si condimenteaza simplu cu sare si...
Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb
Pune fileurile de somon in ulei incins intr-o tigaie si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti, cateva minute. In functie de cat sunt de groase, ajusteaza timpul in plus sau in minus. Scoate-le pe un platou. In aceeasi tigaie adauga un cub de unt in care calesti apoi ceapa si...
Pastitio cu carne de vita
Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica. Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea tocata. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi lasa sa se patrunda carnea. Toarna o ceasca de supa de legume...
Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi
Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat. Incinge cuptorul la 220 grade C. Unge tava cuptorului cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt, apoi asaza aluatul in tava. Unge aluatul cu...
Desert cobbler cu nectarine si afine
Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C. Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le. Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de...
Clatite cu ciuperci si ou posat
Pentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :) Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de ulei in care calesti ceapa si usturoiul si adauga ciupercile. Asezoneaza cu sare, piper si boia de...
Mancare de pui cu sos de rosii
Spala si curata bine puiul. Pune untul intr-o cratita intinsa la topit si rumeneste copanelele pe toate partile. Adauga vinul si si 1/2 ceasca de apa. Dupa ce au fiert cam 1-2 minute adauga rosiile curatate de coaja si taiate, sare si piper si o ceasca de apa calda. ...
Tortilla wrap cu pui
Pune foaia de tortilla la incalzit pentru cateva secunde, pentru a o face mai usor de modelat. Asaza in mijlocul foii fasii de pui, legume si verdeturi ( aici te poti juca cu ingredientele cum iti pofteste inima), stropeste cu putin sos sweet chili si impatureste tortilla ca pe o...