Spala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate.
Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D Unge tigaia cu un strop de ulei de masline si pune cateva rondele de dovlecel si o rosioara in centru.
Presara putina sare si...
Spala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie.
Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se coloreze putin, apoi adauga ciupercile feliate.
Condimenteaza cu sare si piper, pune o...
Pune tonul in tigaia gratar, impreuna cu usturoi si ghimbir tocate marunt, sare si piper. Stropeste cu putin ulei.
Intoarce tonul pe ambele parti, cat sa se rumeneasca bine exteriorul, iar la mijloc sa ramana un strat rozaliu.
Taie dovlecelul si sfecla cu un...
Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D
Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri.
Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca....
Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie.
Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt.
Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi...
Pregateste intai aluatul de tarta:
Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia.
Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti...
Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana.
Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul.
Pune zmeura, afinele si...
Pune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C.
Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul. Condimenteaza cu sare si piper si pune supa la rece.
Taie castravetii, ardeiul capia,...
Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit.
Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri.
Pune apa intr-o cratita si inmoaie pe rand cate o foaie de orez, cam 10-15 secunde, nu mai mult, sa ramana...
Spala bine frunzele de mangold, kale si patrunjel si rupe-le sau taie-le si asaza-le intr-un bol. Condimenteaza cu sare si stropeste cu ulei de masline si otet de mere cu miere , facut in casa.
Taie rosia si fructul de avocado in felii.
Pune in mijloc, peste salata, 2 linguri cu humus...
Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite.
Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.
Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura...
Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta.
Scoate-i si pune-i deoparte.
Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie...
Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare.
Incorporeaza treptat albusurile...
Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja.
Scurge-i bine de apa, cand au fiert.
Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si striveste-i cu pasatorul pt piure.
Presara sare si piper peste cartofii zdrobiti, pune cate un cub...
Pune pentru inceput fulgii de cereale la inmuiat in lapte de migdale, cat sa le acopere. Sunt foarte bune pentru digestie consumate in acest mod.
Altfel, le poti pune intr-o tigaie la rumenit usor, daca preferi o textura crocanta.
Cum prepari smoothie-ul:
Curata de coaja o...
Spala orezul negru si lasa-l la inmuiat macar 30 minute, pentru a scurta timpul de preparare.
Pune-l la fiert, timp in care poti trece la prepararea pieptului de curcan in stil mongolez.
Taie pieptul de curcan in cubulete sau fasii, condimenteaza cu sare si piper, dar tine cont ca vei...
Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm.
Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.
Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei.
Adauga ghimbirul,...
Pune feliile de paine la prajit.
Prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte, putin mustar, ulei de masline si stropeste cu zeama de lamaie. Nu uita sa adaugi si un praf de sare. Eu am adaugat la final si mixat si albusurile fierte. Daca preferi o maioneza mai light poti adauga si o...
Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta.
Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt,...
Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca.
Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare....
Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:
Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea.
Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un...
Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut....
Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.
Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.
Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor.
Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana...
Spala si curata bine pipotele si inimile.
Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru , o foaie de dafin sau ce alte plante aromatice iti plac si ti se par potrivite.
Adauga 2...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.
Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si esenta de vanilie. Adauga bucatele de capsuni si afinele.
Transfera compozitia in tava tapetata...
Pune la topit untul intr-o tigaie mare.
Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu.
Scoate puiul pe o farfurie.
Cum pregatesti sosul cremos de rosii, spanac si parmezan:
In...
Pune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca.
Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald. Dimineata deja e inchegat. Pune iaurtul in frigider sa stea la rece.
Il poti manca natur...
Incinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida.
Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3 minute sa se gateasca legumele, la foc mic, fara sa se inmoaie prea tare.
Pune si pasta red curry, torna...
Taie un avocado in doua, indeparteaza samburele si scoate miezul intr-un bol. Stropeste cu zeama de lime, paseaza, apoi adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, sare si piper. Pune coriandru verde tocat sau patrunjel si putin ardei iute tocat cubulete si amesteca.
Pune painea la prajit si...
Mini omlete cu dovlecei si rosii cherry, cu sos de patrunjel si marar
Spala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate. Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D Unge tigaia cu un strop de ulei de masline si pune cateva rondele de dovlecel si o rosioara in centru. Presara putina sare si...
Curry de ciuperci cu lapte de cocos
Spala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie. Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se coloreze putin, apoi adauga ciupercile feliate. Condimenteaza cu sare si piper, pune o...
Ton la gratar cu spaghete din dovlecei si sfecla rosie
Pune tonul in tigaia gratar, impreuna cu usturoi si ghimbir tocate marunt, sare si piper. Stropeste cu putin ulei. Intoarce tonul pe ambele parti, cat sa se rumeneasca bine exteriorul, iar la mijloc sa ramana un strat rozaliu. Taie dovlecelul si sfecla cu un...
Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte
Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri. Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca....
Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar
Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie. Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt. Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi...
Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin
Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia. Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti...
Gem asortat de fructe de padure
Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana. Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul. Pune zmeura, afinele si...
Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
Pune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C. Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul. Condimenteaza cu sare si piper si pune supa la rece. Taie castravetii, ardeiul capia,...
Aperitiv spring rolls cu pui
Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit. Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri. Pune apa intr-o cratita si inmoaie pe rand cate o foaie de orez, cam 10-15 secunde, nu mai mult, sa ramana...
Salata de mangold cu humus, avocado si rosii
Spala bine frunzele de mangold, kale si patrunjel si rupe-le sau taie-le si asaza-le intr-un bol. Condimenteaza cu sare si stropeste cu ulei de masline si otet de mere cu miere , facut in casa. Taie rosia si fructul de avocado in felii. Pune in mijloc, peste salata, 2 linguri cu humus...
Otet de mere cu miere de albine, facut in casa
Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa. Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura...
Burger vegan cu legume pai prajite
Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta. Scoate-i si pune-i deoparte. Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie...
Desert tarta cu capsuni si faina de migdale
Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporeaza treptat albusurile...
Cartofi striviti la cuptor, cu branza
Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. Scurge-i bine de apa, cand au fiert. Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si striveste-i cu pasatorul pt piure. Presara sare si piper peste cartofii zdrobiti, pune cate un cub...
Smoothie bowl cu fructe de padure si banane
Pune pentru inceput fulgii de cereale la inmuiat in lapte de migdale, cat sa le acopere. Sunt foarte bune pentru digestie consumate in acest mod. Altfel, le poti pune intr-o tigaie la rumenit usor, daca preferi o textura crocanta. Cum prepari smoothie-ul: Curata de coaja o...
Piept de curcan in stil mongolez cu orez negru
Spala orezul negru si lasa-l la inmuiat macar 30 minute, pentru a scurta timpul de preparare. Pune-l la fiert, timp in care poti trece la prepararea pieptului de curcan in stil mongolez. Taie pieptul de curcan in cubulete sau fasii, condimenteaza cu sare si piper, dar tine cont ca vei...
Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)
Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm. Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei. Adauga ghimbirul,...
Sandvis cu creveti sau Swedish shrimps sandwich
Pune feliile de paine la prajit. Prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte, putin mustar, ulei de masline si stropeste cu zeama de lamaie. Nu uita sa adaugi si un praf de sare. Eu am adaugat la final si mixat si albusurile fierte. Daca preferi o maioneza mai light poti adauga si o...
Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza
Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta. Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt,...
Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor
Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca. Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare....
Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici
Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi: Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea. Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un...
Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin
Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut....
Chutney de ceapa rosie cu stafide
Taie ceapa fideluta. Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa. Adauga sarea, zaharul, stafidele, vinul, otetul balsmic si cuisoarele, amesteca si micsoreaza focul. Lasa sa fiarba pana zeama scade...
Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie
Preincalzeste cuptorul la 150 grade C. Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor. Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor. Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana...
Tocanita de pipote si inimi cu piure de cartofi
Spala si curata bine pipotele si inimile. Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru , o foaie de dafin sau ce alte plante aromatice iti plac si ti se par potrivite. Adauga 2...
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt. Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si esenta de vanilie. Adauga bucatele de capsuni si afinele. Transfera compozitia in tava tapetata...
Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan
Pune la topit untul intr-o tigaie mare. Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu. Scoate puiul pe o farfurie. Cum pregatesti sosul cremos de rosii, spanac si parmezan: In...
Iaurt de casa
Pune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca. Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald. Dimineata deja e inchegat. Pune iaurtul in frigider sa stea la rece. Il poti manca natur...
Thai red curry cu legume
Incinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida. Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3 minute sa se gateasca legumele, la foc mic, fara sa se inmoaie prea tare. Pune si pasta red curry, torna...
Toast cu ou posat si avocado
Taie un avocado in doua, indeparteaza samburele si scoate miezul intr-un bol. Stropeste cu zeama de lime, paseaza, apoi adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, sare si piper. Pune coriandru verde tocat sau patrunjel si putin ardei iute tocat cubulete si amesteca. Pune painea la prajit si...