Prăjitura cu piersici caramelizate este desertul perfect de vară. Se face ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente și te bucuri de gustul ei delicios.
Pentru Prăjitura răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară, sunt necesare ingredientele următoare: ouă, zahăr, făină, ulei, piersici.
Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm.
Taie piersicile în felii potrivite.
Pune zahărul la caramelizat, într-o tigaie. În momentul în care se topește și capătă culoarea caramelului, adaugă untul. Amestecă ușor până se topește și se omogenizează sosul de caramel. Adaugă smântâna lichidă și amestecă din nou până obții un sos mai lichid. Pune feliile de piersici în tigaie și lasă-le câteva minute la gătit, amestecând cu o spatulă. Piersicile se vor carameliza ușor. Transferă piersicile și sosul în tava de copt, asigurându-te că tava are pereții bine sigilati și nu va curge din sos. Nivelează frumos stratul de persici.
Separă albușurile de gălbenușuri.
Mixează albușurile și un praf de sare până se albesc și capătă consistență. Adaugă zahărul și continuă mixarea până obții o bezea fermă și lucioasă. Încorporează gălbenușurile.
Adaugă esența de vanilie și uleiul și mixează. Încorporează făina și praful de copt, amestecând ușor, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus.
Toarnă compoziția peste stratul de piersici și nivelează.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de aproximativ 30 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. După ce s-a răcit de tot, răstoarnă prăjitura pe un platou adânc. Servește alături de o cupa de înghețată sau iaurt rece.
Este o prăjitură delicioasă și aromată.