![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 17.04.2022
publicat la 15.02.2022
publicat la 14.02.2022
Găseşti în casă o buturugă micuţă, pe care nu-ţi dai seama cine a pus-o în sufragerie. Încerci să o rostogoleşti pe scări, dar te înţepi într-o aşchie şi manifeşti simptomele unei boli tropicale, pe care doar un vraci jamaican o poate vindeca. Acum e momentul! Pipă sau bong? Mai contează?
Bucataras.ro
[email protected]
Trigoane cu ciuperci
Maruntim ceapa si calim in ulei pentru cateva minute. Adaugam ciupercile curatate si taiate in cubulete si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie si isi lasa zeama. Presarim cu sare si piper si adaugam cateva linguri de smantana si lasam iarasi cateva minute sa gateasca. Cu ajutorul...
Fried noodles cu pui si legume
Taiem carnea de pui in fasii subtiri, le amestecam cu mierea si 2 linguri de sos de soya si lasam la marinat minim 30 de minute. Intre timp curatam legumele si le taiem in fasii subtiri. Punem apa la fiert pentru noodles si incingem ulei in wok. Luam jumatate din usturoi pisat si ghimbir ras,...
Banana bread- Chec cu banane
In primul rand incingem cuptorul si tapetam cu hartie de copt o tava pentru chec. Apoi luam bananele, le asezam pe o alta tava si cu ajutorul unei furculite facem gauri mici in ele. Luam stafidele si turnam romul deasupra lor si lasam cateva minute ca sa rehidrateze. Cand coaja...
Crema de mazare verde
Fierbem mazarea impreuna cu foii de dafin si cateii de usturoi. Cand mazarea este fiarta, strecuram bine, scoatem foii de dafin si cu ajutorul unui blender maruntim bine pana devine o crema groasa. Adaugam apoi 2 linguri ulei de masline si zeama de lamaie, sare, piper, ardei iute dupa gust....
Fasole prajita
Punem fasolea cu o zi inainte de preparare in apa. A doua zi scurgem si fierbem. Maruntim ceapa si calim in ulei, adaugam apoi fasolea si ardeiul. Prajim pentru cateva minute apoi adaugam pasta de tomate si condimentele. Lasam cateva minute sa fiarba cu un capac deasupra. Eu am servit pe...
Crenvursti in aluat- Spicy corn dogs
Intr-un vas amestecam bine faina, malaiul, praful de copt si sarea, apoi adaugam oule. Treptat incorporam si laptele. Cu ajutorul unui blender maruntim ceapa, conserva de porumb dulce si ardeiul. Apoi adaugam acesta compozitie in aluatul cu lapte si omogenizam bine. Crenvurstii presarim cu...
Clatite umplute cu piept de pui si conopida
Prima data punem la fiert conopida curatata si taiata un bucatele in apa sarata. Amestecam ingredientele pentru clatite. Ungem tigaia incinsa cu putin ulei si turnam din aluat, rumenim clatitele pe ambele parti si lasam sa se raceasca. Pregatim sosul bechamel: topim untul si calim faina in...
Conopida in crusta de bere
Curatam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un mojar amestecam condimentele si le zdrobim, apoi le incorporam in amestecul de faina si bere....
Biscuiti de ovaz cu cascaval
Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, adaugam cascavalul ras, ouale si smantana. Se mixeaza pana cand se omogenizeaza si lasam minim 2 ore in frigider sa odihneasca. ( se poate lasa si peste noapte) Cu mana udata se iau bucati din compozitie si se modeleaza. Ii coacem in cuptorul...
Conopida cu branza si sunca
Incingem cuptorul. Pe foc mediu topim untul, adaugam faina si treptat laptele amestecand continuu. Cand devine un sos cremos adaugam condimentele dupa gust. Intr-un vas yena punem conopida curatata si taiata in bucatele, apoi ceapa taiata in rondele si sunca taiata un bucatele mici. Turnam...
Rulouri suedeze
In lapte amestecam drojdia cu putina zahar, si se lasa sa odihneasca. Intr-un vas mare batem oule cu putin sare, apoi adaugam cardamonul, zaharul, untul topit, 500 g faina si laptele cu drojdia si amestecam bine pana devine un aluat lipicios. Mai incorporam si cele 300 g de faina ramasa pana...
Salata de cartofi
In primul pas punem cartofi la fiert in coaja cu sare. Cand sunt gata, lasam sa raceasca, curatam de coaja si le taiem cubulete. Curatam ceapa, taiem in rondele si punem intr-un castron. Presarim cu sare si putin zeama de lamaie. Lasam cateva minute sa stea, apoi adaugam ridichile taiate,...
Pappa al pomodoro ( supa de rosii cu paine)
In primul pas pregatim rosiile. La fiecare facem o taietura sub forma de cruce la baza si fierbem timp de 2-3 minute. Apoi le punem repede intr-un castron cu apa rece. Curatam rosiile si le taiem cubulete. Taiem ceapa in cubulete si rumenim intr-un castron la foc mic. Cand este gata adaugam...
Crema de branza sarata
Se freaca branza cu smantana, apoi adaugam ceapa tocata. Se omogenizeaza bine si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai poate adauga si alte condimente.
Tort de branza
In bolul mixerului punem oule si zaharul, amestecam bine. Apoi adaugam treptat branza, faina si frisca batuta. Se poate adauga si zeama de lamaie sau de portocale, eu am folosit un pastai de vanilie. Amestecul se toarna intr-o tava cu hartie de copt sau intr-un vas yena si se coace timp de 30...
Churros
Intr-un vas se toarna apa, zaharul, untul si sarea si punem la foc mic. Cand se fierbe adaugam faina si amestecam pana nu vom avea cocoloase. Oprim focul si lasam sa se raceasca. Adaugam oule, esenta de vanilie si cu ajutorul mixerului facem un aluat omogen. Amestecam zaharul cu...
Panzanella
Se taie painea in cubulete, se aseaza intr-o tava si se pune ulei de masline si sare peste ele. Se pune in cuptor pentru circa 20 de minute. Intre timp se spala si curata legumele, apoi se taie in bucatele si se pun intr-un castron. Taiem si branza feta in cubulete mici si se adauga la...
Ghiveci de legume
Taiem ceapa si o calim in ulei. Curatam rosiile si ardeii, le taiem in cubulete sau rondele si le punem peste ceapa. Presarim cu sare si piper si se lasa circa 10 minute. Daca legumele sunt putin inmuiate, adaugam oul si lasam la foc mic sa fiarba.
Salata KFC
Curatam si taiem ceapa in rondele, punem sare si zeama de lamaie peste ele. Razuim morcovii si varza, apoi adaugam ceapa. Pentru sos, amestecam maioneza, smantana, otetul si zaharul, si adaugam sare si piper dupa gust. Turnam sosul peste legumele si amestecam bine. Se lasa in frigider pentru...
Supa de legume
Curatam legumele si le taiem in bucatele. Intr-o oala turnam apa si punem la foc. Adaugam ceapa, morcovul si patrunjelul, cubul de supa , sare si piper. Fierbem putin, si adaugam bucatele de gulii si de champignon. Lasam sa fiarba. Servim cu smantana si patrunjel maruntit.
Peste la cuptor cu smantana si cascaval
Mai intai presaram pestele cu sare si piper, apoi cu pesmet. Punem pestele intr-o tigaie si prajim pentru cateva minute. Pregatim sosul, mai intai batem ouale intregi, apoi adaugam smantana, razuim cascavalul si adaugam sare, piper si tarhon dupa gust. Intr-o tava unsa cu unt asezam...
Biscuiti scotieni
Ingredientele se amesteca intr-un vas, apoi se intinde la o grosime de 0.5 cm. Se taie in forme si se aseaza in tava bine unsa cu unt. Ungem biscuitii cu un albus de ou si se presara cu zahar.
Raggmunk (clatite suedeze)
Curatam cartofii si le dam pe razatoare, la gaura cea mai mare. Se face un aluat din lapte, oua si faina, apoi adaugam cartofii rasi, sare si piper dupa gust. Se prajesc feliile de bacon, si in grasimea lasata de bacon prajim clatitele. Punem cateva linguri din compozitie si le intindem cu o...
Focaccia
Amestecam drojdia cu putina faina, putina apa calduta, un praf de zahar si un praf de sare si se lasa sa creasca 15 minute. Apoi amestecam restul de faina cu uleiul de masline si maiaua. Turnam treptat restul de apa calduta, amestecand mereu aluatul, pana se omogenizeaza. Lasam aluatul sa...
Ciocolata Bounty de casa
Intr-un vas se amesteca nuca de cocos cu lapte condensat pana se obtine o pasta potrivita, nici tare nici moale. Apoi se modeleaza si se lasa in congelator timp de 20 de minute. Intre timp ciocolata se topeste, dupa cele 20 de minute se scot formele de la rece si se trec prin ciocolata...
Capelin prajit cu chiftele de cartofi
Se curata si se spala bine pestisorii, apoi se condimenteaza si se lasa 10mn, dupa care se trece printr-un amestec de faina, sare si boia de ardei dulce. Se prajesc in ulei incins. Se curata cartofii, dupa care se dau pe razatoare. Apoi se condimenteaza cu sare , piper, boia de ardei dulce, se...
Trufe de ciocolata neagra
Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baia de aburi. Se lasa sa raceasca putin. O amestecam cu 2 linguri de cacao, iaurtul si mierea. Formam bilute mici pe care le dam prin pudra de cacao.
Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)
Se marunteste spanacul fiert, ceapa, mararul, branza si telemeaua. Se pune intr-un vas, si se amesteca cu ouale batute. Se pune deoparte. Se ia o tava, se unge cu unt si se aseaza in ea o foaie de placinte intinzand-o si pe peretii tavii. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in...
Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele si lasam la loc caldut pana se umfla si apar bule la suprafata. Intr-un vas amestecam faina, untura, galbenusul, sarea si drojdia umflata, framantam bine. Lasam sa odihneasca 30 de minute, apoi intindem la o grosime de un deget....