simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete

Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc

In Paste la 21 Ian 2015

Daca aveti discurile de raviolii gata facute, totul dureaza extrem de putin. Daca faceti pastele in acelasi timp, timpul de pregatire se schimba...si rabdarea se pierde, in cazul meu...:))) Pentru umplutura : se da branza pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu pasta de busuioc, in...

Paste colorate facute in casa(taitei, tagliatelle si ravioli)

In Paste la 19 Ian 2015

Si de data asta sa nu credeti ca m-am obosit in a framanta aluatul. Masina de paine este foarte buna pentru a face paste...Am pus faina, sarea, ouale putin batute si colorantul din sfecla in masina de paine. Am setat masina pentru programul special de paste pentru framantat. Faina am pus la...

Coaja confiata de lamaie si portocala

In Sirop / Compot la 18 Ian 2015

Pentru a realiza coaja confiata de lamaie am ales din magazin lamaile acelea mari, pe care eu nu le cumpar niciodata, pentru ca, au un continut scazut de suc, dar contin o coaja groasa.  Am spalat lamaile in mai multe ape, le-am curatat de coaja, iar cu un cutit mic si ascutit taiem din...

Paella cu fructe de mare si peste

In Fructe de mare la 16 Ian 2015

Am folosit o tigaie wok in care am pus 2-3 linguri ulei de masline la incins. Am adaugat calamarul si l-am prajit la foc iute pentru 2 minute. Am presarat un praf de sare peste calamari, in timpul prajirii si am continuat prajirea cu scoicile si apoi cu pestele taiat in fasii groase un...

Cornuri cu unt, nuci si miere

In Dulciuri la 16 Ian 2015

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Am impartit aluatl in doua, am luat prima bucata de aluat si am pus-o pe masa de lucru, respectiv o planseta din silicon. Impartim...

Tarta cu gutui, crumble si fulgi de migdale

In Prajituri la 16 Ian 2015

Pentru aluat:  daca aveti un robot de bucatarie folositil cu incredere, nici nu va vine sa credeti ce usor si rapid se face cu ajutorul lui. Se pune in bolul robotului faina si sarea. Se dau 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele, se adauga untul rece taiat cuburi,zaharul, razatura de...

Cornuri cu virsli(carnaciori)

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2015

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa dospeasca 20 minute.  Virslii i-am...

Tort cu mere a la Cori

In Torturi la 11 Ian 2015

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit fundul tavii cu fartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Am asezat merele in tava, iar in mijloc am...

Varza murata la cuptor cu sos de rosii si carne de porc

In Porc la 10 Ian 2015

Varza murata se spala sub jet de apa rece, iar daca este prea sarata varza se tine pentru cateva minute in apa rece, atat cat sa se mai desareze. Se taie varza in sferturi, se taie cotoarele, se stoarce intre palme de surplusul de apa si se toaca marunt fidelute.(eu am folosit robotul de...

Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste

In Vita la 10 Ian 2015

Rasolul se curata, se spala, se usuca de surplusul de apa cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu amestecul de mirodenii. Se pune la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline. Se adauga rasolul si se prajeste pe toate partile pana capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas...

Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte, tapetata cu ulei si faina, coacem aluatul in orb pentru 10...

Tort cu aroma de mure

In Torturi la 4 Ian 2015

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusuile cu uleiul si le adaugam la bezea. Adaugam si faina si amestecam usor de jos in sus pana la incorporarea ingredientelor. Punem aluatul intr-o forma rotunda,...

Quiche cu branzeturi si loboda

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2015

Pentru aluat: daca aveti un robot de bucatarie folositil cu incredere, nici nu va vine sa credeti ce usor si rapid se face cu ajutorul lui. Se pune in bolul robotului faina si sarea. Se dau 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele, se adauga untul rece taiat cuburi si oul. Se porneste robotul...

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2014

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt. Punem intr-o craticioara untul si leurda taiata in bucati si o lasam 3-4 minute sa...

Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie

In Dulciuri la 30 Dec 2014

Pentru blat : ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul sau untul topit si racit. Separat, se amesteca faina cu sarea si cacaua. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, amestecand usor de jos in sus pana la...

Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

In Prajituri la 30 Dec 2014

Pentru foi : mixam albusuril;e cu praful de sare pentru 1 minut, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Topim rama mit butter la microunde, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam amestecul de galbenusuri la bezea, iar la final adaugam faina amestecand usor cu o spatula. Pregatim cele...

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

In Prajituri la 22 Dec 2014

Pentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul stins in sucul de la jumatate de portocala, faina amestecata cu un praf de sare. Am pornit robotul si...

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

In Vita la 22 Dec 2014

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate partile, pana carnea capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas termorezistent, in care urmeaza sa punem...

Fursecuri cu ciocolata si menta

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Ciocolata se taie bucati si se pune impreuna cu margarina pe baie de aburi sa se topeasca. Se adauga siropul la final si se amesteca. Ouale se mixeaza cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul. Se adauga amestecul de ciocolata peste ouale mixate mixand la viteza mica, pana la incorporarea...

Fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Margarina, moale de la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga coaja de la 1 lamaie, spalata bine in prealabil,esenta de lamaie, se mixeaza, se adauga si putin din zeama de lamaie si se mai mixeaza putin,...

Rulou de pui umplut cu leurda

In Pui la 18 Dec 2014

Daca aveti un piept de pui intreg il taiati in doua. Fiecare jumatate se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, obtinand astfel cate o felie mai mare de piept de pui. Acoperim fiecare felie in parte de piept de pui si o batem usor, sa nu zdrobim carnea, cu batatorul de snitele. Se condimenteaza...

Placinta cu branza, stafide si bezea

In Prajituri la 16 Dec 2014

Mixam branza de vaci cu smantana si zaharul.Adaugam in fir subtire laptele condensat in timp ce mixam compozitia de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar pe cele din urma le adaugam treptat la compozitia de branza. Mixam dupa fiecare galbenus pus. Topim rama la cuptorul cu microunde si o...

Vita marengo by Sylvia

In Vita la 16 Dec 2014

Carnea pe care eu am folosit-o a avut si putin os. Am inlaturat osul de pa carne si l-am pus la fiert cu 1 litru apa, pentru a face supa de vita. Restul de carne am taiat-o in bucati mai mari si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus intr-o tigaie wok uleiul la incins si am prajit carnea pe...

Tort de ciocolata cu jeleu de afine si crema cu mascarpone

In Torturi la 15 Dec 2014

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se topeste rama si se lasa sa se raceasca. Se amesteca faina cu praful de copt si pudra de roscove sau cacaua. Se adauga in...

Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale

In Prajituri la 12 Dec 2014

Foile de placinta se rup bucati cat mai mici, eu le-am taiat cu foarfeca de bucatarie. Daca aveti copilasi mici ii puteti pune pe ei sa faca treaba asta, e ca o joaca si cu ocazia asta ii integrati si in ale bucataritului...Lasati foile de placinta rupte sa se usuce cateva ore, eu nu am avut mult...

Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

In Oaie la 12 Dec 2014

Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust, oul, pesmetul, amestecul de mirodenii Tan-tan, se amesteca bine toate ingredientele si se lasa sa se...

Friptura de miel in stil marocan

In Oaie la 12 Dec 2014

Carnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, amestecul "ras el hanout", se stropeste cu ulei de masline si se...

Impletitura cu branza

In Prajituri la 9 Dec 2014

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Setam masina de paine doar pentru framantare, iar dupa expirarea timpului, scoatem aluatul si-l punem intr-un castron, il acoperim cu prosop de bucatarie si-l lasam la loc caldut sa...

Piept de pui in sos alb cu tarhon

In Pui la 9 Dec 2014

Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu hartie de bucatarie, se taie cubulete si se marineaza in sare, piper si ulei de dovlec. Se amesteca ingredientele si se lasa 15 minute la marinat. Intre timp, se taie ceapa marunt si se caleste in 1 lingura unt topit. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga vinul...

Cartofi Duchesse

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2014

Se spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se scurg de apa, se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja. Se mixeaza imediat dupa ce sunt...

Afisate 331 - 360 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]