Piept de pui in sos alb cu tarhon

de simona72 in Pui, 9 Dec 2014 | 9794 vizualizari

 

O mancarica usoara, rapida si plina de arome...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de dovleac
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta vin alb dulce
  • 1/2 lingurita sare si piper
  • 60 gr branza camembert
  • 100 gr smantana grasa
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 cescuta apa rece
  • 1 lingurita tarhon de la borcan taiat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos alb cu tarhon:

Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu hartie de bucatarie, se taie cubulete si se marineaza in sare, piper si ulei de dovlec. Se amesteca ingredientele si se lasa 15 minute la marinat. Intre timp, se taie ceapa marunt si se caleste in 1 lingura unt topit. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga vinul si se mai lasa la foc mic 3-4 minute. Se adauga pieptul de pui, se amesteca, se pune capac si se lasa pana bucatile de pui sunt patrunse, aproximativ 15-20 minute. Se amesteca cu un tel tip para smantana,apa rece si amidonul pana se desface amidonul si ingredientele sunt incorporate complet. Se adauga la pieptul de pui facut amestecul de smantana, branza camembert taiata cubulete si tarhonul taiat marunt. Se amesteca si se mai lasa pe foc pana sosul se ingroasa si branza se topeste,aproximativ 5 minute, nu mai mult. Se serveste calda cu garnitura preferata, noi am servit cu cartofi duchesse.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

branza camembert se poate inlocui cu branza cu mucegai albastru...la mine a disparut din frigider:))

2

daca se foloseste tarhon proaspat atunci ar fi indicat un vin alb sec in locul celui dulce de la preparare

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos alb cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor