Biscuti cu fulgi de ovaz si merisoare

de laura_n in Prajituri, 28 Feb 2013 | 7868 vizualizari

 

Cand i-am vazut la Simo, mi-au facut rau cu ochiul. Azi i-am facut si eu si recunosc ca sunt cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat.
Simo, biscutiii astia sunt cu dedicatie pentru tine, muah!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 6 lg zahar brut
  • 2 oua
  • vanilie
  • scortisoara
  • 300 gr fulgi ovaz
  • 100 gr stafide si merisoare
  • 100 gr faina integrala
  • 1 praf copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuti cu fulgi de ovaz si merisoare:

Untul se topeste si se adauga zaharul peste el si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga ouale si se amesteca bine; presaram un pic de scortiosara si adaugam vanilia.

Peste aceasta compozitie, se adauga fulgii de ovaz, merisoarele si stafidele si se incorporeaza bine. La sfarsit, se adauga faina cu praful de copt si se amesteca toata compozitia.

Se pregateste o tava prevazuta cu hartie de copt si se asaza biscuiti rotunzi formati cu mana umeda. Se pot face sub forma de baton sau rotunzi, dupa cum doreste fiecare.

Se coc la cuptor cam 20 min.

 Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar. 

TIPS-URI

1

eu am folosit faina integrala in loc de faina alba.

2

se pot pune diverse cereale sau seminte

3

ingredientele costa in jur de 20-25 lei

4

aroma de scortisoara este subtila, dar speciala, ii recomand cu toata inima la un ceai sau la cafea.

5

usor si rapid de facut. in maxim 30 min aveti niste biscuiti deliciosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuti cu fulgi de ovaz si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]